|
|
هارون
يشايايي نگاهي به موقعيت جامعه يهودي ايران بعد از جنگ جهاني دوم و مخصوصا بعد از سالهاي 1332 شمسي نمايانگر تلاش سازمانهاي صهيونيستي جهاني براي نفوذ در تشكيلات ديني و اجتماعي يهوديان ايراني بوده است. با آن كه تشكيلات صهيونيسم جهاني هرگز موفق نشدند سازمانهاي بومي و سنتي كليميان ايران را در سيطره خود درآورند و آن چه مخصوصا در كشورهاي اسلامي ديگر مثل عراق – مصر – يمن و غيره اتفاق افتاد در ايران براي آنها حاصل نشد، با اين همه تأثير مخرب اقدامات آنان را در مقطع زماني سالهاي 1332 تا 1357 نميتوان ناديده گرفت. انقلاب اسلامي ايران ارتباط تشكيلات صهيونيستها را با سازمانهاي يهودي ايران و تشكيلات بومي و سنتي كليميان ايران مخصوصا نهاد مركزي انجمن كليميان تهران قطع كرد و با وجود اين كليميان ايران توانستند در فضاي انقلاب و رهبري داهيانه امام خميني راه مستقل دفاع از ارزشهاي ديني و فعاليت سازمانهاي اجتماعي خود را طي كنند، البته اين راه با فراز و نشيبهاي فراوان پيموده شد. كسر تعداد يهوديان ايران تحت تأثير مهاجرتهاي سازمان يافته، اعمال سليقههاي شخصي و تبعيضآميز از طرف بعضي مسئولين نظام كه موجب ايجاد فضاي عدم اعتماد و ترك علائق و پايبندي بين همكيشان ما ميشد و در نتيجه مسئوليتپذيري آنها را با مشكل مواجه ميساخت، فشار تبليغاتي روزافزون بلندگوهاي خارجي كه موضوع حقوق اقليتهاي ديني را دستمايه و بهانه ضديت خود با نظام جمهوري اسلامي ايران قرار داده و ميدهند و مجموعهاي از دلايل ديگر كه ذكر آن در اين مختصر نميگنجد، شرايط خاصي را به مديريت جامعه كليميان ايران تحميل ميكرد.
يكي از نتايج اين تحميلات در افكار عمومي يهوديان جهان و مردم ناآگاه اين بود كه گويا كليميان ايران در وضعيتي نابسامان در دام افتاده و به گروگان گرفته شدهاند. اين برداشت از زندگي يهوديان ايران موقعيت ما را ناپايدار وانمود ميكرد و ارتباط جامعه كليميان ايران با ملت ايران و نظام جمهوري اسلامي را واژگونه جلوه ميداد كه هم جامعه كليمي و هم جمهوري اسلامي ايران را به ناحق زير سؤال ميبرد.
انجمن كليميان تهران براي بيرون
رفتن از اين موقعيت ناهنجار، ايجاد ارتباط با سازمانهاي اجتماعي و نهادهاي
غيروابسته يهوديان جهان را سرلوحه اقدامات خود قرار داد. انجمن كليميان با راهنمايي
نهادهاي قانوني در ايران و سازمانهاي غيردولتي
N.G.O
در ايران و خارج از كشور موفق شد پرده ابهام را كه دشمنان ملت ايران و مخصوصا يادآور شود كه مناسبات ملت ايران با يهوديان آن طور كه بلندگوهاي خارجي عنوان ميكنند نيست و ايرانيان يهودي چون قرنهاي گذشته با هموطنان خود در صفا و صميميت زندگي ميكنند. در اينجا براي مزيد اطلاع خوانندگان عزيز مواردي از حضور نمايندگان جامعه كليمي ايران در مجامع بينالمللي با ذكر تاريخ و شرح مختصر آورده ميشود و اميدواريم كه اين ارتباط در جهت منافع ملت ايران و جامعه كليميان با همكاري و راهنمايي مسئولين محترم جمهوري اسلامي ايران تداوم يابد.
|
|