انجمن کلیمیان تهران
   

حضور و ارتباط كليميان ايران با يهوديان جهان

   

 

هارون يشايايي
 
خرداد  83

Haroon yeshayaee-یشایایینگاهي به موقعيت جامعه يهودي ايران بعد از جنگ جهاني دوم و مخصوصا بعد از سال‏هاي 1332 شمسي نمايان‏گر تلاش سازمان‏هاي صهيونيستي جهاني براي نفوذ در تشكيلات ديني و اجتماعي يهوديان ايراني بوده است. با آن كه تشكيلات صهيونيسم جهاني هرگز موفق نشدند سازمان‏هاي بومي و سنتي كليميان ايران را در سيطره خود درآورند و آن چه مخصوصا در كشورهاي اسلامي ديگر مثل عراق – مصر – يمن و غيره اتفاق افتاد در ايران براي آنها حاصل نشد، با اين همه تأثير مخرب اقدامات آنان را در مقطع زماني سال‏هاي 1332 تا 1357 نمي‏توان ناديده گرفت.

انقلاب اسلامي ايران ارتباط تشكيلات صهيونيست‏ها را با سازمان‏هاي يهودي ايران و تشكيلات بومي و سنتي كليميان ايران مخصوصا نهاد مركزي انجمن كليميان تهران قطع كرد و با وجود اين كليميان ايران توانستند در فضاي انقلاب و رهبري داهيانه امام خميني راه مستقل دفاع از ارزش‏هاي ديني و فعاليت سازمان‏هاي اجتماعي خود را طي كنند، البته اين راه با فراز و نشيب‏هاي فراوان پيموده شد. كسر تعداد يهوديان ايران تحت تأثير مهاجرت‏هاي سازمان يافته، اعمال سليقه‏هاي شخصي و تبعيض‏آميز از طرف بعضي مسئولين نظام كه موجب ايجاد فضاي عدم اعتماد و ترك علائق و پاي‏بندي بين همكيشان ما مي‏شد و در نتيجه مسئوليت‏پذيري آنها را با مشكل مواجه مي‏ساخت، فشار تبليغاتي روزافزون بلندگوهاي خارجي كه موضوع حقوق اقليت‏هاي ديني را دست‏مايه و بهانه ضديت خود با نظام جمهوري اسلامي ايران قرار داده و مي‏دهند و مجموعه‏اي از دلايل ديگر كه ذكر آن در اين مختصر نمي‏گنجد، شرايط خاصي را به مديريت جامعه كليميان ايران تحميل مي‏كرد.

 

 

يكي از نتايج اين تحميلات در افكار عمومي يهوديان جهان و مردم ناآگاه اين بود كه گويا كليميان ايران در وضعيتي نابسامان در دام افتاده و به گروگان گرفته شده‏اند. اين برداشت از زندگي يهوديان ايران موقعيت ما را ناپايدار وانمود مي‏‏كرد و ارتباط جامعه كليميان ايران با ملت ايران و نظام جمهوري اسلامي را واژگونه جلوه مي‏داد كه هم جامعه كليمي و هم جمهوري اسلامي ايران را به ناحق زير سؤال مي‏برد.

انجمن كليميان تهران براي بيرون رفتن از اين موقعيت ناهنجار، ايجاد ارتباط با سازمان‏هاي اجتماعي و نهادهاي غيروابسته يهوديان جهان را سرلوحه اقدامات خود قرار داد. انجمن كليميان با راهنمايي نهادهاي قانوني در ايران و سازمان‏هاي غيردولتي N.G.O در ايران و خارج از كشور موفق شد پرده ابهام را كه دشمنان ملت ايران
بر چهره جامعه كليميان ايران زده بودند به كناري بزند و جامعه كليميان ايران را در شرايط كنوني آن طور كه هست به جهانيان بشناساند و ارتباط عميق و تاريخي فرهنگ يهودي را با فرهنگ و تمدن ايران و تأثير متقابل اين دو را با يكديگر روشن سازد.

و مخصوصا يادآور شود كه مناسبات ملت ايران با يهوديان آن طور كه بلندگوهاي خارجي عنوان مي‏كنند نيست و ايرانيان يهودي چون قرن‏هاي گذشته با هموطنان خود در صفا و صميميت زندگي مي‏كنند.

در اينجا براي مزيد اطلاع خوانندگان عزيز مواردي از حضور نمايندگان جامعه كليمي ايران در مجامع بين‏المللي با ذكر تاريخ و شرح مختصر آورده مي‏شود و اميدواريم كه اين ارتباط در جهت منافع ملت ايران و جامعه كليميان با همكاري و راهنمايي مسئولين محترم جمهوري اسلامي ايران تداوم يابد.

  • اولين شركت نمايندگان جامعه كليميان ايران در كنفرانس جهاني حقوق زن - پكن، سال 1995

  • شركت در كميسيون حقوق بشر- ژنو، 1998

  • حضور نماينده سازمان بانوان يهود ايران در اجلاس پكن + 5 (اجلاس زنان 2000) نيويورك

  • كنفرانس اتحاديه جهاني زنان يهودي، بوداپست – مجارستان ژوئن 2001

  • حضور هيئت ايراني در همايش جهاني بنياد يادبود فرهنگ يهود- شهريور 1382، سوئد

  • انتقال موقت تومارهاي تورات به آلمان و برگرداندن آنها به ايران



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید