انجمن کلیمیان تهران
   

گفت و گوي تمدن ها

   

 

دي 83
آرش آبايي

پيشبرد گفت و گوي تمدن‏ها در گرو ثبات‏ نظر است

«آرش آبائي» مشاور فرهنگي انجمن كليميان تهران معتقد است پيشبرد نظريه گفت و گوي تمدن‏ها در گرو ايجاد ثبات‏نظر در مفاهيم اوليه فرهنگي، اجتماعي و حقوقي است.

وي در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا گفت: دولت اصلاحات خاتمي با استفاده از امكان تبلور حركت اصلاحي خود مهمترين نقش را در طرح ايدة گفت و گوي تمدن‏ها و تحرك اوليه آن ايفا كرد و آيندگان از اين اقدام به عنوان نقطة عطفي در تاريخ فرهنگي و اجتماعي ايران ياد مي‏كنند. آبائي، محصور شدن جوامع در چارچوب‏هاي جدايي‏ طلبانه و نيست‏ انگاري يا پوچ‏انگاري ديگر عقايد و فرهنگ‏ها را از مهم‏ترين عوامل استبداد، تعدي و عقب‏ماندگي اجتماعات ذكر كرد.

وي افزود: نفس گفت و گوي تمدن‏ها يا گفت‏وگوي اديان، حقايق موجود در وراي ديوارها را نمايان مي‏سازد و تعصب و تصلب فكري را خلع سلاح مي‏كند. به اعتقاد اين پژوهشگر و روزنامه‏نگار، گفت و گوي تمدن‏ها احترام متقابل به ارزش‏هاي ملل و جوامع را اگر چه در تضاد و تنافر با باورهاي بومي باشند، جايگزين نفرت از بيگانگان ساخته و حق را عادلانه در ميان متفكران و شهروندان جهان توزيع مي‏كند.

آبائي تاكيد كرد كه «حاصل اين اتفاق تعديل نيروهاي فكري و كاهش اثرات تلقيني بر انديشه‏ها و رشد عدالت و آگاهي از واقعيات جهاني خواهد بود».

مشاور فرهنگي انجمن كليميان تهران اظهار داشت: گفت و گوي تمدن‏ها، مقوله‏اي تخصصي است كه به اندازه تنوع زيرشاخه‏هاي عنوان «تمدن» تنوع دارد و نمي‏توان آن را مختص به طبقه‏اي ويژه كرد.

آبائي ادامه داد: به همان اندازه كه ملت، دولت، روشنفكران، متدينان و ديگر گروه‏هاي صاحب‏نظر در مقولات فرهنگي و اجتماعي دخيل هستند با تسامح مي‏توان آنها را با رعايت پيش‏شرط‏هايي در امر گفت و گوي تمدن‏ها نيز وارد كرد.

وي با بيان اين كه «گفت و گوي تمدن‏ها جايگزين شناخت تمدن‏ها شده و حاصل آن غير از جنس گفت و گو خواهد بود»، توضيح داد: گفت و گوي فرهنگي – تمدني آمادگي براي داد و ستد فرهنگي و عقيدتي است.

«گفت و گوي تمدن‏ها به معناي به ميدان آوردن آن چه كه در چنته فرهنگ و تمدن يك جامعه مي‏باشد و محك زدن نقاط قوت و ضعف آن،

زدودن زنگارها و پر كردن خلاءها با ارزش‏هاي متناسب ديگر فرهنگ‏ها و عرصه افتخارات تمدني خود جهت بهرة ديگران است».

آبائي تاكيد كرد كه چنين تعاملي، ضمن طلب دانش و شناخت متقابل در سطح عالي، نيازمند ظرفيت بالا و توان انعطاف‏پذيري عقيدتي بسيار قابل ملاحظه‏اي است كه حتي اگر نگوييم در جامعه بلكه بايد در طبقه رهبران و نخبگان ايجاد شود.

آبائي، توجه جامعه ايراني به سوي احترام متقابل به ارزش‏هاي ملل، خنثي كردن روحيه انجمادي، گسترش عدالت و آگاهي و توزيع عادلانه حق، تعديل نگرش جهانيان به ايران انقلابي و ايجاد بستر مناسب براي حضور اقليت‏هاي فكري و عقيدتي در جامعه اكثريت را از جمله دستاوردهاي مهم طرح نظرية گفت و گوي تمدن‏ها به جاي برخورد آنها دانست و توجه به معضلات اقليت‏هاي ديني كشور را شاهدي بر سخن خود عنوان كرد.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید