انجمن کلیمیان تهران
   

مشارکت اجتماعی

   

 

دکتر همایون سامه‌یح
تابستان 92

جامعۀ دیرپای یهودیان ایران با وجود جمعیت نسبتاً کم، نیاز به همکاری آحاد این جامعه جهت حفظ هویت دینی و فرهنگی آن دارد که به نوعی می‌توان آن را مشارکت اجتماعی نامید.
مشارکت از نظر لغوی به معنی شرکت کردن است. مشارکت نوعی رفتار با مردم است که آنان را قادر می-سازد تا بر حوادث مؤثر بر زندگیشان تأثیر قاطع بگذارند. مشارکت حق مردم است و بیش از هر چیز نیازمند اقدام آگاهانه آنهاست. مشارکت امری تحمیلی یا دعوتی نیست، بلکه نوعی توانمندی به گروه‌های ضعیف می‌دهد و آنها را قادر به حل مشکلات خود در جامعۀ بزرگ‌تر می‌سازد.
باید تذکر داد که افراد توجه داشته باشند که این انرژی مثمرثمر با وعده و وعیدهای واهی اغواء آنان توسط برخی از غرض‌ورزان مورد سوءاستفاده قرار نگیرد و به بی‌راهه کشیده نشود و نتیجه به گونه‌ای نباشد که افراد خاصی به نیات و نتیجۀ مطلوب خود نائل شوند و حتی حامیان آنها از عرصۀ مشارکت اجتماعی و خدمت، به نحوی بایکوت گردند
یکی از مهم‌ترین و با ارزش‌ترین جنبه‌های مشارکت این است که علاوه بر تشویق به حداکثر تلاش و کوشش و نیروی ابتکار، خلاقیت و سازندگی افراد را نیز شکوفا می‌کند. شوق به انجام کارهای گروهی و مسئولانه، افراد را وادار می‌کند برای هر مشکلی بهترین و عملی‌ترین راه را پیدا کنند و در شرایط خاص، مدیر خود را دوست و همفکر و همکار صمیمی برای جامعه به حساب آورند و دوشادوش او فعالانه تلاش و همکاری نمایند.

پیشنیازهای مشارکت
در شرایطی که انگیزه اندک باشد، تمایل به مشارکت‌پذیری کاهش می‌یابد. بنابراین لازم است پیش‌نیازهای مشارکت قبلاً فراهم گردد که بعضاً عبارتند از :
1. زمان کافی برای انجام کار در اختیار باشد.
2. مزایای اجتماعی آن از زیان‌های اجتماعی بیشتر باشد.
3. افراد توانایی لازم را داشته باشند.
4. احساس خطر و بیم برای هیچ یک از طرفین وجود نداشته باشد.
5. آگاهی افراد بالا باشد.
6. جو اجتماعی سالم، مهیا باشد.
متأسفانه در حال حاضر میزان مشارکت اجتماعی در جامعۀ ما بسیار اندک است و تعداد کسانی که به صورت مؤثر در پیشبرد این جامعه به سوی ترقی و تعالی مشارکت دارند اندک است و این ویژگی در قشر جوان جامعه وضوح بیشتری دارد و کاهش شدید فعالیت برخی از سازمان‌های جوانان، گویای این واقعیت می‌باشد. در جامعه یهودی ایران اغلب تمایل به شِکوِه و گله از مسئولین بیش از مشارکت اجتماعی است و علت‌یابی این رفتار بسیاری از مشکلات را حل می‌کند.
تنها زمانی جامعۀ ما شروع به جنب و جوش کرده و شور و حال و انرژی را به وضوح در آن مشاهده می-کنیم، که دوران انتخابات از جمله انتخابات نمایندگی مجلس و هیئت مدیره انجمن کلیمیان در راه است و در این برهه افراد شروع به تکاپو نموده و از فرد یا گروهی حمایت کرده و یا خود وارد عرصۀ رقابت می-گردند که این نیز باعث بسی امیدواری است در هر دوره گروه‌هایی (اغلب جوانان) تشکیل شده و شروع به فعالیت نموده و با معرفی کاندیداها و با حمایت از گروهی از آنان و نیز شرکت در انتخابات، باعث اثرگذاری در وضعیت جامعه خواهند شد. ولی باید تذکر داد که افراد توجه داشته باشند که این انرژی مثمرثمر با وعده و وعیدهای واهی اغواء آنان توسط برخی از غرض‌ورزان مورد سوءاستفاده قرار نگیرد و به بی‌راهه کشیده نشود و نتیجه به گونه‌ای نباشد که افراد خاصی به نیات و نتیجۀ مطلوب خود نائل شوند و حتی حامیان آنها از عرصۀ مشارکت اجتماعی و خدمت، به نحوی بایکوت گردند که این مسأله باعث دلسردی بیش از پیش فعالین می‌گردد.
از طرف دیگر باید در نظر داشت که تمام کسانی که به هدف خدمت به جامعه در انتخابات انجمن کلیمیان ثبت‌نام می‌کنند، فقط برنده شدن و به دست آوردن اکثریت آرا دلیل شرکت آنان در فعالیت‌های اجتماعی نباشد و افراد چه انتخاب شوند و چه نشوند می‌توانند در این امر مهم دخیل باشند و چه بسا افرادی که در انتخابات شرکت نکرده و به فعالیت و خدمات خود به جامعه‌مان ادامه می‌دهند از جمله فعالین کنیساها و فعالین کمیته‌های مختلف انجمن و همچنین فعالین در قشر جوان جامعه، می‌توانند مانند گذشته مثمرثمر باشند. از طرف دیگر متذکر می‌گردد که انجمن کلیمیان از آحاد مردم خود دعوت به مشارکت و خدمت به این جامعه را می‌نماید و این مهم نیست که افراد موافق یا مخالف سیاست‌ها و سلایق انجمن فعلی باشند یا خیر، مهم دلسوزی و هوشیاری آنها و مشارکت فعال آنان است.
این انجمن تمایل دارد که کلیمیان به صورت شخصی، فعالانه در ستادهای انتخاباتی شرکت کرده و به عنوان یک فعال یهودی، علاقمندی خود را به آینده کشور عزیزمان در جامعه اکثریت نمایان کنند

در نهایت
از آنجایی که انتخابات ریاست جمهوری نزدیک است و جامعۀ ایرانیان یهودی عضوی از جامعه قدرتمند ایران عزیزمان می‌باشد تذکر این مطلب به جاست که بر هر فرد یهودی ایرانی واجب است که در این انتخابات بزرگ و سرنوشت‌ساز شرکت نماید و نظر به این که انجمن کلیمیان ارگانی سیاسی نبوده و بالطبع نمی‌تواند از هیچ فرد خاصی یا گروه یا ائتلافی حمایت کند و تمام کاندیداهایی که از تایید شورای نگهبان بگذرند مورد احترام این انجمن می‌باشند ولی این انجمن تمایل دارد که کلیمیان به صورت شخصی، فعالانه در ستادهای انتخاباتی شرکت کرده و به عنوان یک فعال یهودی، علاقمندی خود را به آینده کشور عزیزمان در جامعه اکثریت نمایان کنند.
باشد که روزی شاهد مشارکت هر چه بیشتر تمام آحاد جامعه یهود از هر سن، شغل، تحصیلات و جنسیتی در تعیین سرنوشت خود و نسل آینده باشیم و تصمیم‌گیری در این امر مهم را فقط به افراد خاص و همیشگی وانگذاریم، تا همگی بتوانیم به نحو احسن در قبال تاریخ پاسخگوی نسل آینده جامعه یهودی باشیم. به امید آن روز
 

دکتر همایون سامهیح
رئیس انجمن کلیمیان تهران
 

***



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید