انجمن کلیمیان تهران
   

ویژگی های مدیران موفق

   

 

دکتر همایون سامه یح
رئیس انجمن کلیمیان تهران

تابستان 1400

 

دکتر همایون سامه یحسازمان، اداره، کارخانه، مدرسه، بیمارستان، فروشگاه و یا هر مجموعه دیگری، زمانی موفق عمل می‌کند که مدیریت قوی داشته باشد و نقش مدیر در یک مجموعه یکی از مهمترین عوامل در پیشبرد اهداف آن است. گاه دیده شده که با وجود مدیری متخصص در یک سازمان، عملکرد و برآیند و بازده رضایت‌بخش نیست چرا که به کارگیری موثر و کارآمد منابع مالی و انسانی، سازماندهی و بسیج امکانات و همچنین هدایت و کنترل برای دستیابی به اهداف سازمانی به درستی صورت نگرفته است.
بسیاری از افراد معتقدند که مدیر توانمند کسی است که یک سخنران خوب باشد و با حرف زدن بتواند بر عملکرد افراد زیر مجموعه خود تاثیرگذار باشد؛ ولی این باور اشتباه است، به نحوی که در بعضی از مواقع علیرغم حضور یک کارمند خوب با توانمندی بالا در یک مجموعه که حتی قدرت تاثیرگذاری بر مدیران را داشته باشد، در صورت ضعف مدیریت، از شایستگی‌های فردی وی کاسته شده و چه بسا باعث ایجاد مشکلات و معضلات عدیده‌ای در سازمان خود گردد.
حتی اگر مجموعه توسط هیئت‌مدیره اداره گردد ضعف ریاست آن مطمئناً اثرات منفی بر دیگر همکاران خود خواهد گذاشت، ولی باید متذکر گردید که در صورت عدم پیشبرد اهداف یک سازمان، مسئولیت مسئله به عهده تمام اعضای هیئت مدیره خواهد بود.
در جامعه یهودی ایران تشکل‌های بسیاری فعال هستند، از هیئت امنای کنیساها، انجمن‌های اولیا و مربیان گرفته تا هیئت امنای سرای سالمندان و هیئت مدیره سازمان‌های جوانان، بیمارستان و انجمن‌های کلیمیان شهرهای مختلف. لذا لازم دانستم جهت انتخاب هرچه بهتر اعضای هیئت مدیره و هیئت امنای ارگان‌های مختلف برخی از مشخصات فردی یک مدیر کارآمد را در ذیل بیاورم.
دارا بودن ایده‌هایی خوب، یکی از شروط لازم یک مدیر موفق است ولی کافی نیست. عملیاتی نمودن آن ایده‌ها شرط کافی خواهد بود. برخی فکر می‌کنند که یک مدیر باید تمام همکاران خود را تحت سیطره خود قرار دهد ولی در دنیای امروزی این روش برعکس عمل می‌کند و مدیران به دنبال اثبات قدرت خود به کارمندان نیستند بلکه در شرایط ضروری تصمیمات خود را اعمال می‌کنند و نحوه عملکرد آنان باعث می‌گردد که دیگران در مورد انجام برخی از کارها، اولین فردی که با او مشورت می‌کنند مدیر خودشان است. 1
شجاعت از دیگر مشخصات مدیر موفق است تا بتواند ایده‌ها و تصمیمات مهم را در مواقع ضروری اعمال کند. شجاعت و تصمیم‌گیری درست در زمان مناسب یک مدیر باعث ایجاد احساس امنیت در زیرمجموعه‌ی خود خواهد شد. اعتماد به نفس از دیگر صفات یک مدیر توانا است که ناخودآگاه این احساس را می‌تواند به دیگر همکاران خود انتقال دهد. مشورت با افراد متخصص و دیگر همکاران، حفظ آرامش، انعطاف پذیری، قدرت ارتباط با دیگران و قدرت سازماندهی و هماهنگی از دیگر ویژگی‌های یک مدیر موفق است.
امید است جامعه ما هم بتواند مدیران موفقی را پرورش داده تا بتواند با راحتی خیال به آنها اتکا کند.
در پایان، سال ۵۷۸۲ عبری را به تمامی همکیشان عزیز تبریک گفته و سلامتی و سربلندی اعضای جامعه را از درگاه ایزد منان خواستارم. n


1- یک مدیر باید مسئولیت تمامی نقصان‌ها و شکست‌های زیرمجموعه خود را بپذیرد، همانطور که تمام موفقیت‌ها و پیشرفت زیرمجموعه خود را با افتخار اعلام می‌کند و به خود نسبت می‌دهد.


 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید