انجمن کلیمیان تهران
   

آب مروارید

   

ايمان ملكان
 نشریه متانا فروردین  
1388

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های چشم آب مروارید است. 75 درصد افراد بالای 75 سال درجات متفاوتی از کدورت عدسی یا همان آب مروارید در چشم دارند. آب مروارید در حقیقت کدر شدن عدسی چشم است.
زمانی که آب مروارید ایجاد می‌شود، عدسی چشم ضخیم و کدر می‌شود و دیگر نور نمی‌تواند از آن به آسانی عبور کند و به این ترتیب باعث تاری دید می‌شود. تاری دید ممکن است اولین بار وقتی توجه فرد را جلب کند که به هنگام شب در حال رانندگی باشد و به نظر وی برسد که نورها پخش می‌شوند یا هاله‌ای دور آن وجود دارد.
دوتا دیدن اشیا، کدر شدن و رنگ سفید شیری مردمک‌ها در مراحل پیشرفته نیز از علايم این بیماری است.
افزایش سن مهمترین علت ابتلا به آب مروارید است. سابقه خانوادگی ابتلا به آب مروارید بیماری قندی (دیابت)، ضربه به چشم، مصرف طولانی مدت داروهای حاوی کورتن، قرار گرفتن طولانی مدت بدون محافظ در مقابل نور آفتاب و سابقه جراحی چشم از دیگر عوامل ابتلا به این بیماری است.
درمان:
تنها راه درمان آب مروارید جراحی است. اگر علايم آب مروارید خفیف باشد، تغییر نمره عینک ممکن است موقتاً مشکل را حل کند اما هیچ‌گونه دارو، روش تغذیه، ورزش یا وسایل نوری وجود ندارد که باعث درمان آب مروارید شود. امروزه تکنیک‌های متفاوتی وجود دارد که به کمک آن می‌توان آب مروارید را جراحی کرد. اگر هر دو چشم آب مروارید داشته باشد، معمولاً با هم عمل نمی‌شود.

زمان جراحی:
هنگامی که آب مروارید به حدی باعث کاهش دید شود که مانع انجام فعالیت‌های روزمره بشود، زمان مناسب عمل است. این عقیده که آب مروارید باید جهت عمل رسیده باشد، درست نیست. در حقیقت جراحی آب مروارید هنگامی که نیازهای بینایی فرد آن را ایجاب کند، می‌تواند انجام شود. فرد باید ببیند که آیا دید او در حدی است که بدون ناراحتی کارهای روزمره را انجام دهد یا خیر؟ به زبان دیگر بر اساس مشکل بیمار و چشم‌پزشک‌اش‌ می‌توانند با هم تصمیم بگیرند که چه موقع جراحی لازم است.
زمان عمل در آب مروارید نوع مادرزادی امری کاملاً متفاوت است. در این حالت به علت این که سیستم بینایی و راه‌های بینایی در مغز کودک در حال تکامل است، آب مروارید سبب تنبلی شدید یک یا هر دو چشم می‌شود. بنابراین تأخیر در عمل جایز نیست.

عوارض جراحی:
که به مانند تمامی اعمال جراحی نمی‌تواند خالی از عارضه باشد. از دست دادن قسمت یا تمام لایه پشت عدسی، باقی ماندن بخشی از عدسی در داخل چشم، افتادن تمام یا قسمتی از هسته عدسی به داخل زجاجیه، خونریزی پشت چشم، عفونت داخل چشم، افزایش فشار داخل چشم، ورم قرنیه، ورم مرکز بینایی و پارگی شبکه از جمله عوارضی است که ممکن است در این عمل جراحی بوجود آید.

برای پیشگیری:
آب مروارید یک فرایند طبیعی پیری است که از عوامل دیگر مانند: تغذیه، آب و هوا، نژاد، جنسیت و غیره نیز تأثیر می‌پذیرد. تاکنون روش مؤثری برای پیشگیری از آب مروارید سنی شناخته نشده است. اما می‌توان با رعایت نکات زیر احتمال ابتلا را پایین آورد:
1- استفاده از عینک آفتابی
2- استفاده از کلاه‌های نقابدار
3- ترک سیگار
4- استفاده از میوه به خصوص سیب و هویج
5- استفاده از سبزیجات به خصوص کلم و اسفناج
6- خودداری از مصرف خودسرانه دارو و بخصوص داروهای کوتن‌دار
7- کنترل قند خون
8- دریافت میزان کافی ویتامین آ در رژیم غذایی روزانه
روزنامه جام جم(سلامتي)



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید