انجمن کلیمیان تهران
   

سرمقاله 27

   


نشریه پرواز شماره 27 شهریور 1390

 

برنامه ریزی اولین گام برای رسیدن به موفقیت و نیل به اهداف و تصمیمات اتخاذ شده است و مزایای آن در پیشبرد بهتر عملکردها و ارزیابی مسیر از طریق مراجعه به برنامهی مدون، در نظر همگان واضح و روشن است. الک مکنزی، متخصص مدیریت زمان می گوید: »دست به کار شدن بدون برنامه ریزی و در نظر نگرفتن همه ی جوانب، زمینه ساز اصلی همهی شکست هاست« . اما اینکه اشخاص تا چه حد از این مزایا بهره می برند و یا اینکه در زندگی روزمره ، که با اتفاقات گوناگون و پیش بینی نشده توأم است ، اصولاً برنامه ریزی تا چه حد امکان پذیر است مبحثی مفصل است که هدف از نگارش مطلب پیش رو نیست، بلکه سعی نگارندگان بر بازگوکردن برخی از محاسن برنامه ریزی کوتاه و بلندمدت در فعالیت های گروهی است.
بطور کلی مؤسسین یک تشکل آن را به منظور جامه ی عمل پوشاندن بر مجموعه ای از اهدافشان تأسیس می کنند و مسلماً به منظور نیل به این اهداف، روش و مسیری خاص را در ذهن خود ترسیم می کنند. اما این مسیر باید برای کلیهی اعضای این تشکل که بعدها همراه یا جانشین مؤسسین آن خواهند شد روشن باشد. برگزاری جلسات متعدد، بیان نظرات وپیشنهادات و اتخاذ تصمیمات سازنده زمانی مؤثر واقع میشوند که در جایی ثبت شده و در دسترس باشند. علاوه بر این برای کارآمد بودن آنها باید چند نکته را مدنظر قرار داد که بسترسازی، رعایت تقدم و تأخر در اجرای تصمیمات،

زمانبندی مناسب و تجزیه و تحلیل شرایط و امکانات لازم و موجود برای اجرای آنها از مهمترین این نکات است.
ثبت و یادآوری تصمیمات و اهداف علاوه بر سمت و سو دادن به رفتارها، تأثیر روانی و ایجاد انگیزه، مزایای دیگری نیز دارد که میتوان به برخی از آنها اشاره کرد:
ایجاد هماهنگی و جلوگیری از تداخل: این نکته در مورد گروههایی که به صورت موازی فعالیت میکنند بسیار گرهگشاست، چرا که در صورت مشخص بودن برنامهها امکان ایجاد ناهماهنگی در برگزاری آنها بسیار کاهش مییابد.
اجتناب از اتلاف وقت، انرژی و منابع: اگر برنامهریزی با دقت انجام گرفته و مراحل کار مشخص باشد، احتمال صورت گرفتن اقدامات بیهوده به حداقل میرسد.
انسجام در طول زمان: مسلماً دورههای کاری افراد در نقشهای مدیریتی سازمانها نسبت به اهداف بلند مدت آنها، کوتاه خواهد بود و جـابـهجایی افراد با سلایق گوناگون میتواند به بعضی ناهماهنگیها و گسستگیها منجر شود. اما در صورتیکه برنامهای مدون موجود باشد، تمامی افراد میتوانند با پیروی از آن در جهت رسیدن به اهداف گام بردارند.
و در نهایت اينكه مسلماً هیچ برنامهای کامل و بینقص نیست و نه تنها تضمینی برای ثابت ماندن آن در طول زمان وجود ندارد، بلکه طبیعتاً به فراخور اعضا در هر برههی زمانی تغییراتی در آن اعمال میشود. اما این تغییرات در اکثر موارد به روح کلی طرح آسیب نرسانده و تنها در جهت بهبود برنامه هستند و مسیر رسیدن به مقصد همواره روشن خواهد ماند.
حال که در آستانهی پنجاه و یک سالگی سازمان دانشجویان یهود ایران قرار داریم، فرا رسیدن سالگرد تأسیس آن بهترین بهانه است تا با نگاهی به گذشته اهداف بنیانگذاران آن را از نظر بگذرانیم و میزان موفقیت خود را در دستیابی به این اهداف بسنجیم. هماکنون زمان آن است که برای آیندهی سازمان برنامهریزی کنیم تا در سالگردهای آینده پیروزیهایمان را جشن بگیریم.
این روند آمادگی همراهی با آن را برای آینده فراهم آوریم و بدانیم که برخورد و شناخت، امروز به مراتب عوارض کمتری از مواجه شدن با مشکلات آن در آینده دارد.
 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید