انجمن کلیمیان تهران
   

پاپکرن

   

 

نشریه پرواز شماره 51 آبان 1397

سرگرمی و هنر
«مردی به ناوه اُوِه1» اسم کتابی از نویسنده‌ی سوئدی فردریک بکمن هست که داستان مردی تنها و (ظاهرا) بداخلاق رو با نثری زیبا و دلنشین روایت می‌کنه.
ترجیح می‌دم از داستان کتاب بیشتر از این براتون نگم که لذت باشین که با یکی از بهترین کتاب‌های نسل حاضر طرف هستیم که داستانش عاشقانه، قابل لمس و دوست داشتنیه و به عنوان یک ایرانی (با توجه به حضور یک شخصیت ایرانی در کتاب) از خوندنش لذت وافری می‌برین.
اما این کتاب می تونه از دیدگاه روان شناسی هم بسیار ارزشمند باشه. اُوه آدمیه با طرحواره2 «معیارهای سرسختانه» و نویسنده به
زیبایی هر چه تمام‌تر تأثیر این طرحواره روی زندگی این انسان و
اطرافیانش رو نشون می ده. بهانه ی خوبیه برای اینکه پیشنهاد کنم در مورد طرحواره‌ها بیشتر اطلاعات کسب کنیم. چون همه ی ما آدم های این نسل حداقل 2 تا 3 طرحواره داریم که دارن توی همه ی لحظات زندگی مون تأثیر می ذارن و اینکه حداقل ازشون مطلع باشیم اتفاق مثبتیه.
از روی کتاب فیلمی به همین نام هم ساخته شده. محصول سال 2015 کشور سوئد که کاندیدای اسکار هم بود و رقابت رو به »فروشنده «اصغر فرهادی واگذار کرد. فیلم خوب و قشنگیه اما پیشنهاد من اینه اول کتاب رو بخونین بعد فیلم رو ببینین.




***
«من در سال 2027 به دنيا آمدم. بعد از قحطي شيره ی ذرت، بعد از بلواي پهناي باند، بعد از اينکه مردم دست از حل کردن مشکلات برداشتن و فقط سعي کردن باهاشون کنار بيان...«
«شماره ی یک، آماده3» یکی از فیلم های پر سروصدای اکران اوایل سال 2018 بود. به هر صورت وقتی اسپیلبرگ کارگردان فیلمی باشه انتظارات از فیلم هم بالا می ره.
همون طور که از نقل قول بالا پیداست، »شماره ی یک آماده« داستانی از آینده رو روایت می کنه که در اون انسان ها تقریبا به طور کامل زندگی واقعی رو فراموش کردن و همه‌چیزشون در دنیای بازی خلاصه شده. داستانی ملموس و بسیار نزدیک به ما، که همین روزها هم به کمک عینک های واقعیت افزوده و پیشرفت تکنولوژی داریم می بینیم مرز بین بازی ها و واقعیت خیلی خیلی باریک و کمرنگ شده.
جلوه‌های ویژه و صداگذاری بسیار عالی، بازی های خوب بازیگران و گره‌های داستانی خوب (خصوصا برای نسل جوانی که میونه ی خیلی خوبی با بازی‌های کامپیوتری دارن) دلایل کافی


هستن برای اینکه از تماشای این فیلم لذت ببرین.
فناوری
چند روز پیش داشتم با خودم فکر می کردم که ایده ی پیام‌رسان ایرانی هم رفت کنار تمام پروژه‌های ناموفق ملی چند دهه ی اخیر مثل سیستم‌عامل ملی و رایانه ی ملی و موتور جستجوی ملی و...
بعد با خودم فکر کردم کاش کسانی که داعیه ی تولید چنین نرم‌افزارها یا بسترهایی رو دارن، کمی از رقبا الگو بگیرن. مثلا همین تلگرام یک شبه که تلگرام نشد. برادران دوروف4 بعد از یک تجربه ی نیمه‌موفق توسعه‌ی شبکه اجتماعی در روسیه، با اهداف امنیت، سرعت و مبتنی بر فضای ابری بودن5 توسعه تلگرام رو شروع کردن.
از زمان ارائه ی اولین نسخه ی محصول در سال 2013 تا زمان حاضر این اپلیکیشن تقریبا بدون توقف در حال به‌روزرسانی نرم‌افزارهاش روی تمام پلتفرم ها (اندروید، iOS ، ویندوز، مک، نسخه ی تحت وب و...) بوده. یعنی ما در بدبینانه ترین حالت هر ۲ ماه یک بار منتظر یک به‌روزرسانی درست و حسابی هستیم. تیم توسعه ی تلگرام حتی به همین هم قانع نیست و مدتیه توسعه ی نسخه‌های موازی برای موبایل‌ها رو در دستور کار خودش قرار داده.
بی‌دلیل نیست که حتی بعد از فیلتر شدن تلگرام هم چنان همه راهی برای استفاده از اون پیدا می کنن. و در نهایت قطعا شما نمی تونین با محصولی که نه ایده ی ‌اولیه و ریشه ی درستی داره، نه روند توسعه ی خوبی داره، نه پشتیبانی و... به رقابت با یک  محصول خوب، که هر روز هم بهتر می شه بپردازین.
اما یک نکته ی مهم اینکه حواسمون توی این فضا به امنیت اطلاعاتمون باشه. درسته که تلگرام کلا بستر امنی داره، اما این روزها متاسفانه نسخه‌های متفرقه ی خیلی زیادی هستن که با استفاده از حربه ی عبور از فیلتر تلگرام، به شیوه هایی اطلاعات کاربران رو می دزدن. اکیدا توصیه می کنم از نصب نسخه های متفرقه تلگرام پرهیز کنین. دقت کنین این نسخه‌های متفرقه تقریبا به همه اطلاعات گوشی شما از جمله دوربین و عکس های گالری، مخاطبین، مکان شما و... دسترسی دارن. امنیتِ اطلاعاتِ وسیله‌ای که تقریبا تمام ساعات شبانه‌روز با شماست اهمیت خیلی
خیلی بالایی داره. مراقب باشین چی روی گوشی تون نصب می‌کنین.

1- A Man Called Ove
2- کهن الگو یا Schema یک الگوی سازمان یافته از تفکر و رفتار است. طرحواره همچنین می‌تواند به عنوان یک چهارچوب ذهنی از ایده‌های از پیش شکل گرفته شده تعریف شود. همچنین می‌توان طرحواره را قالب و چهارچوبی که نمایانگر مفاهیم جهان برای فرد است یا یک سیستم سازمان دهی و ادراک اطلاعات جدید دانست. طرحواره‌ها باورهای ناهشیار و ناسازگار درباره خودمان، دیگران و دنیا هستندکه آنقدر برایمان واقعی و بدیهی‌اند که آنها را واقعیت محض می‌پنداریم و افسار افکار و هیجانات و رفتارهای ما را در دست می‌گیرند و باعث آشفتگی و نارضایتی در روابط عاطفی و بین فردی و شغلی می‌شوند. (ویکیپدیا)
3- Ready Player One
4-نیکلای و پاول دوروف
5-رایانش ابری یا Cloud شیوه ای از ذخیره اطلاعات است که در آن اطلاعات روی سرورهای شرکت سرویس دهنده ذخیره میشوند. امنیت بالاتر و دسترسی آسان تر از مزایای این شیوه است.


 

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید