انجمن کلیمیان تهران
   

چقدر مذهبي هستم؟!

   

نشریه احوا مرداد 1388

ـ معذرت مي‌خواهم شما آدمي مذهبي هستيد؟
ـ (با تعجب) بستگي دارد كه شما به كي و چي بگيد مذهبي!
ـ يعني پس از ا زدواج همسر شما بايد سر خود را بپوشاند؟
ـ (با خنده) به اين ميگن آدم مذهبي؟!
.
.
.
ـ آره به نظر من هم دختر خوبي است، ولي حيف كه خيلي مذهبي است.
ـ چطور مگه؟
ـ چون حتي شبات‌ها هم غذا نمي‌پزه.
ـ يعني چي؟ خوب اين كه قانون يهوديته.
ـ آخه ما تا وقتي كه در .... زندگي مي‌كرديم، شبات‌ها هم غذا مي‌پختيم
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
مذهبي بودن يكي از كميت‌هاي نسبي جامعه است. هر كس با معيارهاي خود در اين مورد قضاوت مي‌كند و بر افراد بر چسب مذهبي، معمولي و غير مذهبي مي‌زند. اما واقعاً فرد مذهبي كيست و مذهبي بودن چه تعريفي دارد؟
از منظر يهوديت، يهودياني كه زندگي خود را بر مبناي تورا و اجراي فرامين پروردگار قرار داده‌اند مذهبي شناخته مي‌شوند و داراي سه مشخصه بارز مي‌باشند:
1ـ در شبانه‌روز هر سه تفيلا (شحريت، مينحا و عرويت) را بخوانند.
2ـ فقط از غذاهاي كاشر استفاده نمايند.
3ـ زمان معيني در هر روز براي آموزش تورا اختصاص دهند.
بنابراين فرديد كه هر روز تفيلين مي‌بندد يا قوانين شبات را كاملاً مراعات مي‌نمايد مذهبي شناخته نمي‌شوند زيرا آنها از علامات سه‌گانه يك مذكر يهودي (شبات، تفيلين و بريت‌ميلا) مي‌باشند.
فرد مذهبي با ايمان بالاي خود و اعتقاد استوار خويش زندگي خود را برنامه‌ريزي مي‌كند و حتي تمام جزئيات را نيز طبق شريعت لحاظ مي‌كند و در پس تمام آنها نيت قلبي اوست كه نيروي دروني اعمالش را تشكيل مي‌دهد.
متأسفانه به علت قدرت و نفوذ بالاي مذهب در جوامع، برخي از آن سوء استفاده مي‌كنند و با اين كه خود اعتقادي ندارند، با اجراي تمام مراسم و مظاهر مذهبي با وسواس كامل در انظار عموم، خود را به عنوان يك شخص مذهبي جا مي‌زنند كه اصطلاحاً به اين عمل «ريا» گفته مي‌شود.
«ريا» تنها جهت رسيدن به اهداف شخصي و دنيوي افراد روي مي‌دهد. اهداف و نياتي كه به هيچ وجه منطبق بر خواست پروردگار و فرامين الهي نيست و تنها نتيجه فاجعه‌آميز آن ايجاد ترديد و بدبيني و يأس نسبت به مذهب در ديگر افراد با ديدن دوگانگي حرف و عمل اين دسته از اشخاص خواهد بود.
بهترين راه براي جلوگيري از اين معضل، افزايش آگاهي‌هاي ديني جامعه به طور مستدل و مستند و پاسخ به پرسش‌ها و مسائل مذهبي از جانب افراد شناخته شده و صالح و مورد تأييد مي‌باشد تا با هر صحبت و كلامي، حد.اي ناكرده، خدشه‌اي در باورها و اعتقادات مذهبي فرد وارد نشود.
تفاوت انسان مذهبي با ديگران تنها داشتن التزام به نزديكي بيشتر با پروردگار و سلوك‌در راه‌اوست كه سرانجام آن الحاق‌مخلوق به‌خالق خواهدبود و اين اعتقاد، بايد به‌طور عملي و با رعايت دستورات مذهبي، نمايان گردد. پس چه بسا كساني كه طبق باور ما مذهبي نيستند، از بهترين و برگزيده‌ترين انسان‌ها نزد خالق باشند و با نيت قلبي كامل و پاك خويش مانند يك انسان مذهبي كامل، در راه حق گام بردارند.



 

 

 

Back Up 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید