|
|
هارون يشايايي انتخابات هيئت مديره انجمن كليميان تهران
به موجب اساسنامه انجمن كليميان تهران و قوانين جاري، مجمع عمومي انجمن كليميان تهران هر سال يك بار تشكيل ميگردد و هر سه سال يك بار انتخابات هيئت مديره جديد انجمن و هر سال بازرسان انجمن با رأي شركتكنندگان در مجمع عمومي انتخاب ميشوند. هدف از تشكيل مجامع عمومي آگاهي قاطبه كليميان تهران از فعاليتهاي گذشته هيئت مديره و ارائه رهنمود و راهنمايي هيئت مديره و تعيين خط مشي آتي انجمن كليميان از طرف شركتكنندگان در مجمع عمومي است. ولي متأسفانه به دلايل گوناگون جلسات مجمع عمومي در گزارش يكنواخت هيئت مديره و انتخابات هيئت مديره جديد و بازرسان خلاصه ميشود و به طور معمول چند نفر اعتراضات كليشهاي مثلا درباره مصا و يا تعداد تفيلين و سرويس مدارس مطرح ميكنند و چند نفري معترض حرفهاي نيز با داد و فرياد خودنمايي ميكنند، بدون آن كه درباره مسائل جاري جامعه و راهحلهاي مشكلات، تبادل نظر و يا گفتگويي به عمل آيد. ذكر دلايل اين وضعيت شايد بتواند راهگشاي رفع نارساييها براي هيئت مديره جديد انجمن كليميان تهران باشد.
1- اساسنامه انجمن كليميان داراي نواقصي است كه اميدواريم هيئت مديره جديد با بررسي دقيق براي اصلاح مواردي از اساسنامه كه موجب بياثر بودن مجمع عمومي و دست و پاگيري فعاليتهاي جاري تشكيلات انجمن كليميان تهران است، اقدامات عملي معمول دارد.
2- روحيه جامعه ما اصولاً بي علاقه بودن به رأي گيري و انتخابات از هر نوع آن است. تعداد شركت كنندگان در مجامع عمومي و آراي مربوط به انتخابات هيئت مديره و بازرسان انجمن كمتر از ده درصد كساني است كه به موجب قانون حق راي دارند. در مورد انتخابات مجلس شوراي اسلامي و تعيين نماينده كليميان ايران در مجلس نيز وضع خيلي بهتر از اين نيست. اين بيتوجهي در انتخابات هيئت مديره انجمن و نماينده مجلس اعتبار جامعه كليمي را در انظار ديگران مورد ترديد قرار ميدهد و چون تعداد افراد جامعه كليمي از جمله بنابر تعداد شركتكنندگان آن در رأيگيري مشخص ميشود، همواره ارزيابي جمعيت يهوديان ايران كمتر از تعداد واقعي آنها است، در حالي كه اقليتهاي ديني ديگر همواره سعي ميكنند تعداد جمعيت خود را بيش از آن چه هست نمايش دهند تا بيشتر و بهتر مورد قبول و خطاب قرار گيرند.
3- اصل تعهد اجتماعي و قبول مسئوليت داوطلبانه كه يكي از مهمترين اركان جوامع يهودي در تمام كشورها و در طول تاريخ طولاني زندگي اين مردم بوده كه متأسفانه رفته رفته به فراموشي سپرده ميشود، پيدا كردن داوطلب واجد شرايط براي عضويت در هيئت مديره انجمن و ساير ارگانهاي جامعه كليمي ايران يك قسمت مهم از شكلگيري نهادهاي جامعه كليمي ايران است. البته عامل مهاجرت و يا لااقل افق مهاجرت به امريكا چنان فريبندگي دارد كه ترسيم راه آينده را براي داوطلبان خدمت دشوار ميسازد، در حالي كه در گذشته شهرهايي كه جمعيتي حتي هزار نفري داشته اند، سازمانهاي يهودي به وسيله داوطلبان خدمت اداره ميشد و اينك نيز هر چه تعداد جمعيت يهوديان ايران كمتر شود، نياز به تشكيلات كارآمد و منسجم بيشتر ميشود. ديگر اين كه دورنماي زندگي يهوديان در ايران هرگز نشانگر اين مسأله نيست كه كشور ما روزي خالي از جمعيت كليمي شود و سراب مهاجرت به امريكا بتواند تمام قشرهاي جامعه را مجذوب خود سازد. دانستن اين مطلب شايد ضروري باشد كه يهوديت در ايران يك دين بومي است و تاريخ يهود به شكلي انكارناپذير با تاريخ ملت ايران قبل و بعد از ظهور اسلام پيوند خورده است.
4- خوشبختانه در سالهاي اخير دبيرخانه انجمن كليميان، محل مراجعه افراد جامعه كليمي براي حل مشكلات و ايجاد رابطه با ساير همكيشان شده است. هيئت مديره انجمن كليميان و مسئولين و كاركنان دبيرخانه بايد جوابگوي مراجعات همكيشان در مسائل شخصي و اجتماعي باشند، البته مفيد بودن اين رابطه به يك همكاري دوطرفه نيازمند است. اگر افراد جامعه از انجمن و نهادهاي آن فقط توقع رفع نيازهاي خود را داشته باشند و رابطه آنها با انجمن در مقام طلبكارانه قرار گيرد، نه انجمن ميتواند به وظايف خود عمل كند و نه همكيشان ميتوانند از مراجعات، نتيجه مطلوب را به دست آورند. هر ايراني يهودي وقتي از مراجعه خود به دبيرخانه يا هيئت مديره و يا ساير نهادهاي انجمن يا روحانيت يا نماينده مجلس ميتواند راضي باشد كه خود را موظف به رعايت قانون و اساسنامه انجمن بداند و در اجراي آن با سايرين همكاري كند.
در پايان اميدواريم جامعه كليميان با شركت فعال در مجمع عمومي و انتخابات هيئت مديره و بازرسان مشاركت عملي خود را در همكاريهاي اجتماعي نشان دهد، به همين دليل امسال بهتر است جلسات مجمع عمومي با فرصت و حوصله بيشتري برگزار گردد تا امكان اظهارنظر علاقهمندان و اتخاذ تصميم مناسب فراهم گردد.
بخشي ازگزارش فعاليتهاي انجام شده هيئت مديره انجمن كليميان تهران براي طرح در مجمع عمومي انجمن
وظيفه خود ميدانم از يك يك اعضاي هيئت مديره انجمن كليميان تهران و بازرسان و اعضاي كميته هاي مختلف انجمن، مسئولين كنيساها و تمام كساني كه طي اين سالها و همه سالها در راه خدمت به جامعه كليمي و ملت ايران اقدامي به قلم – قدم و يا كمكهاي مالي نمودهاند سپاسگزاري نمايم و از مسئولين وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و اداره سياسي وزارت كشور و ساير نهادهايي كه با انجمن كليميان تهران همكاري داشتهاند تشكر كنم. شرح جزئيات خدمات هيئت مديره انجمن كليميان تهران در دورهاي كه گذشت در اين مختصر نميگنجد. فقط به اين كته بنده ميكنم و در پيشاه خداوند و در مقابل ملت ايران و جامعه كليمي ايران گواهي ميدهم كه تقريباً هيچ دورهاي در گذشتة انجمن چون دوره اخير در انجام وظايف خود فعال، كوشا و موفق نبوده است. اينك من در پايان راه مفتخرم متذكر شوم با تاييدات خداوند و همكاري دوستان و جامعه كليمي و توجه دولت جمهوري اسلامي ايران، انجمن كليميان را در شرايطي به موفقيت كنوني رساندهايم كه از لحاظ سازماني و خدمات مربوط به خود بخش درخشاني از تاريخ جامعه يهودي ايران را تشكيل خواهد داد. بر كسي پوشيده نيست كه مديريت جامعه كليمي در شرايط حساس كنوني چه وظيفه دشوار و پرمسئوليتي برعهده دارد. البته بدون كمك جناب حاخام يوسف همدانيكهن، مرجع ديني كليميان ايران و مهندس موريس معتمد، نماينده كليميان ايران در مجلس شوراي اسلامي و قاطبه كليميان ايران انجام اين همه ميسر نميشد. و اما آن چه گفتنش در اين مختصر ممكن است:
1- كميته فرهنگي خدمات فرهنگي انجمن در زمينه فرهنگ يهود و ارتباط با ساير هموطنان قابل ذكرترين بخش فعاليتهاي كميته فرهنگي و انجمن كليميان تهران است. اداره مدارس و كمكهاي سازماني و مالي و آمادهسازي معلمين بينش ديني و فرايض مذهبي با توجه به تعداد رو به نقصان دانشآموزان كار غيرممكني بود كه با كمك انجمنهاي اولياء و مربيان تاكنون با موفقيت انجام گرفته است. مجتمع پسرانه موسيبنعمران در مقاطع راهنمايي و دبيرستان امسال براي اولين بار به تقاضاي انجمن كليميان تهران به صورت غيرانتفاعي اداره ميشود و اميدواريم اين تجربه موفق شود و بتوانيم تعداد بيشتري از دانشآموزان كليمي را به مدارس اختصاصي خودمان جذب نماييم. كلاسهاي آموزش بينش و فرايض ديني يهود براي دانشآموزاني كه در مدارس عمومي تحصيل ميكنند، روزهاي جمعه داير است و جمعاً تعداد دانشآموزان يهودي در تهران حدود 2000 نفر ميباشند كه كمتر از هزار نفر در مدارس اختصاصي و كمتر از هزار نفر در كلاسهاي جمعه و تعداد كمي نيز بينش اسلامي امتحان ميدهند و عدهاي نيز در كلاسهاي بينش ديني عمومي شركت ميكنند. مهدكودكهاي يلداي يك و دو با سرپرستي سازمان بانوان يهود و مسئوليت فريده پوراتيان و مديريت يائل هارونيان و ژاكلين اوهب بحمدالله، شرايط و روزهاي خوبي را سپري ميكند كه حدود صد و بيست نفر كودك در آنها تحت پوشش هستند و به كمك خانوادههاي كودكان به بهترين وجه اداره ميشود. انتشار نشريه بينا هر چند با تأخير كاري ستودني است و اين زبان گوياي جامعه كليميان ايران است و به جا است ذكر خيري بكنيم از هيئت تحريريه نشريه افق بينا و زحمات آرش آبائي ، نسترن جاذب، نويد هارون شيلي، بهنام هرمان مقدم، لئا دانيالي و همه دستاندركاران نشريه افق بينا. به علاوه در اين مدت كتابهاي تهيليم با ترجمه فارسي، سيدور با ترجمه فارسي، پيرقه آووت با ترجمه فارسي و انگليسي، كتاب مصور الفباي عبري و همكاري در انتشار كتب و نشريات مربوط به فرهنگ يهود با ناشران و مؤلفان غيريهودي و شركت مستمر در جلسات سازمان ارتباطات اسلامي، دانشگاه مفيد قم، دانشگاه الزهرا، دانشگاه الهيات و علوم اسلامي، مركز گفتگوي اديان، مركز گفتگوي تمدنها، سازمان حقوق بشر اسلامي و سازمان ميراث فرهنگي و بسياري نهادهاي ديگر در بيان اصول و حقوق دين يهود و دفاع از حقوق اجتماعي و شهروندي يهوديان در مطبوعات و نوشتههاي گوناگون، تشكيل واحد جوابگويي به سؤالات شرعي در انجمن كليميان تهران، كه در اين مورد همكاري دكتر يونس حمامي لاله زار اين مهم را ميسر ساخت. برنامه تقدير از دانشآموزان ممتاز كليمي هر سال به وسيله كميته فرهنگي و با ياري خانه جوانان يهود و تقدير از قبولشدگان كنكور توسط سازمان دانشجويان، با موفقيت انجام ميگيرد. كار انتشار بزرگترين گنجينه فارسي عبري، اثر شگرف و قابل تحسين مرحوم سليمان حييم پايان يافته و در آينده نزديك چاپ و منتشر خواهد شد. در اين خدمت بزرگ فرهنگي كه دو نسل به كار آن مشغول بودهاند. جناب حاخام اوريل داويدي، ربي مير داويدي، زرگري، پورداود، دكتر حمامي لاله زار، مهندس آرش آبائي، رحمن دلرحيم و كادر فعال مركز كامپيوتر ساناز نيساني و راحل رحيمي مقدم و خصوصا الهام آبائي كمك و اقدام كرده اند. كتابخانه مركزي كليميان ايران نهاد افتخارآميز جامعه كليميان ايران است كه در تاريخ جامعه كليمي ايران براي اولين بار به ثمر رسيده و هماكنون حدود بيست هزار جلد كتاب اختصاصي فرهنگ يهود و كتب عمومي، فايل كامپيوتري شده و اين روند ادامه دارد. از زحمات ايرج عمراني و ليندا لويشوقي سپاسگزاريم.
2- كميته املاك كميته املاك انجمن جلسات خود را مرتب تشكيل ميدهد و طي اين مدت علاوه بر خريد و تمليك سه ملك مهم در تهران خيابان بزرگمهر: ملك مرحوم آلبرت ريحانيان، ونك: جهانگير يرميان، مدرسه نورمند و رفع تعرض از كنيسا سيدخندان و كهن انجام شده و در شهرستانهاي شيراز، اصفهان، كاشان املاك از طرف و به نام انجمن كليميان تهران براي استفاده همكيشان خريداري شده است و مقبره ملاموشه هلوي به صورت زيارتگاه عمومي درآمده است. كميته املاك نسبت به بازسازي سالن بهشتيه، كنيساهاي محله، نوسازي و تعمير مدارس اقدام نموده و درآمد خود را از وصول اجاره املاك و سهم مالكانه از نقل و انتقالات افزايش داده است و در بعضي موارد پرونده املاك در دادگاهها مطرح و در حال رسيدگي است. تقويم املاك انجمن در سيستم كامپيوتر و امكان دسترسي به وضعيت املاك جامعه مراحل نهايي خود را طي ميكند.
3- كميته جوانان شايد بهتر باشد كميته جوانان در گزارشي جداگانه فعاليتها و نتايج كار و مشكلات خود را توضيح داده و با جوانان به تجزيه و تحليل شرايط و راهكارهاي ممكن بپردازد. ولي در اين جا ذكر اين مطلب را مفيد ميدانيم كه تشكيل مرتب جلسات كميته جوانان و فعال شدن خانه جوانان يهود، سازمان دانشجويان، سازمان جوانان يهود گيشا و برگزاري مسابقات ورزشي نام برد. ولي در اين زمينه به دلايل مختلف كارها در حد انتظار پيش نرفته است. ايجاد ارتباط بين جوانان كليمي ايران و جوانان يهودي جهان كه با شركت در تجمع غيرسياسي تشكيلات جهاني جوانان يهود در چند سال اخير انجام گرفته و انشاءالله پيگيري خواهد شد. تشكيل كلاسهاي آموزش موسيقي و اجراي برنامه جالب از طرف جوانان از اقدامات جالب توجه و مؤثر كميته جوانان بوده است. نبود يك مكان مناسب براي تجمع جوانان يكي از موانع پيشرفت كار بوده است كه با اختصاص زمين از طرف سازمان زمين شهري و قطعي شدن مالكيت آن، در همين هفته اخير كار نقشهكشي و انتخاب پيمانكار به انجام ميرسد، مجتمع ورزشي و فرهنگي جوانان در شكل آبرومندانه به وجود آيد و آرزوي ديرينه جامعه كليمي و جوانان تحقق يابد. اسامي بعضي از اعضاي كميته جوانان عبارتند از : شهاب شهاميفر، ناتان نامدار، نويد يميني، اليزا شكسته بند، مهناز مرغزار. فعلا كلاسهاي بدنسازي آقايان با كمترين امكانات در محل سرابندي به وسيله كميته جوانان تشكيل ميشود و زحمات كامران دانيالي قابل تقدير است.
4- كميته حل اختلاف : متأسفانه بروز اختلافات در خانواده ها و لطمه پذيري نهاد خانواده در جامعه كليمي ايران رو به افزايش است و تمام تلاش مسئولين كميته حل اختلاف نتيجه مطلوب نداشته است. گذشته فعاليت كميته حل اختلاف نشان داده، بعد از بروز مشكلات مداخله و ميانجيگري اثر چنداني نخواهد داشت. هيئت مديره انجمن كليميان تهران اخيراً با تشكيل گروه بهانديشان با همكاري سازمان بانوان يهود ايران اقدام به تشكيل واحدهاي مددكاري نموده تا با طرح مشكلات خانوادهها سعي در برطرف نمودن آنها قبل از حاد شدن موارد بنمايد، اين اقدام چه از لحاظ جسمي در كلاسهاي بدنسازي و چه از لحاظ اجتماعي در كلاسهاي جداگانه نتيجه مطلوب و قابل تحسيني به بار آورده كه در اين زمينه از همكاري خانمهاي ژيلا كهنكبريت، مريم حناسابزاده و ليورا سعيد برخوردار بودهايم.
5- كنيساها: در مورد ارتباط با كنيساها نظر و برنامه هيئت مديره انجمن رعايت استقلال جماعت هر كنيسا، براي اداره كنيساي خود بوده و فقط در مواردي كه كنيساها نياز به كمك مالي يا اداري از طرف انجمن كليميان داشتهاند از هيچ اقدامي فروگذار نشده است.
6- كانون خيرخواه بيمارستان دكتر سپير : مهمترين واحد خدماتي جامعه كليميان ايران بيمارستان دكتر سپير است. انجمن كليميان تمام امكانات خود را به ادامه خدمت اين واحد خيريه به همه مراجعين كه بيش از نود درصد آنها مسلمان ميباشند تخصيص داده و تغييرات بيمارستان دكتر سپير در سالهاي اخير و مجهز نمودن به امكانات نوين پزشكي انجام گرفته و در ماههاي اخير با موفقيت بهرهبرداري شده كه بدون همكاري همه پزشكان و كاركنان بيمارستان امكانپذير نبود و انشاءالله ادامه خواهد يافت. جا دارد از زحمات سركار خانم فرنگيس حصيديم، دكتر منصور شاريم، دكتر سيامك مرهصدق و ساير مديران و كاركنان و پزشكان بيمارستان سپاسگزاري نماييم. هيئت مديره محترم بيمارستان با پشتكار و دلسوزي قابل تحسين خود به امكان ادامه حيات بيمارستان كمك مؤثري نمودهاند. از دكتر ارسطو بديعي، دكتر ناصر سليماني، دكتر كاميار، پرويز گرامي سپاسگزاريم و اميدواريم همچنان به تلاش خود ادامه دهند.
7- سراي سالمندان يهودي ايران : هر كس ميخواهد در مورد سراي سالمندان نظري بدهد بد نيست اول به سراي سالمندان يهودي سري بزند و بعد مشكلات سراهاي سالمندان را بپرسد و سپس با افتخار يادآور شود، سراي سالمندان يهودي ايران چند سال است كه به عنوان سراي سالمندان نمونه در ايران معرفي شده و مورد تقدير قرار ميگيرد كه بدون مديريت آگاه و دلسوزانه آقاي گادنعيم و زحمات شبانهروزي خانم فرح داورپناه و آقاي مهران ساسانيفرد و ساير كاركنان سرا و پزشكان همكار: دكتر ارسطو بديعي، دكتر مرهصدق، دكتر زهير، دكتر شفا، دكتر شاريم، دكتر لاهيجاني، دكتر حكيم و دكتر الياسي اداره سراي سالمندان امكانپذير نميشد.
8- بهشتيه تهران : بهشتيه تهران بيش از 25 سال است كه در دستور كار هيئت مديره انجمن كليميان تهران قرار گرفته و قرارداد رسمي با شهرداري تهران براي خريد زمين مناسب براي گورستان تاكنون به نتيجه نرسيده است و با اين كه بعضي مشكلات در محل بهشتيه فعلي غيرقابل حل به نظر ميرسد ميتوان گفت اداره بهشتيه فعلي با هزينهاي گزاف و درآمد اندك از موفقيتهاي هيئت مديره انجمن كليميان است و لازم ميدانيم از زحمات آقاي الياس شادي و فرزاد طوبيان كه فداكارانه امور را پيگيري ميكنند تشكر نماييم و از همكاري آقايان يافه، لوائي و خانم سيمانطوب قدرداني كنيم.
9- دبيرخانه انجمن: تمام آن چه در انجمن انجام ميگيرد و يا ايجاد نظام ارتباطي صحيح، كاري بسيار مشكل در انجمن كليميان تهران است كه لازم ميدانيم از همكاران عزيزمان در دبيرخانه انجمن ذكر خيري نموده باشيم. جلال ياشار، شيوا آقابالا، وسيله ارتباط ما با سايرين هستند. در قسمت حسابداري از زحمات شهلا شميان، فرانك فاخريان قدرداني مينماييم.
10- واحد كشروت و پخت مصا: زحمت پخت مصا مثل هر سال به عهده يك گروه مشخص بوده كه در شماره اخير نشريه افق بينا از آنها قدرداني شده است. اقدام عملي ديگر احداث سردخانه در محل جنب كنيسا كهن در خيابان نواب است كه در مرحله اول براي نگهداري مرغ منجمد و توزيع آن استفاده خواهد شد و اينـك مرحله
آزمايشي اين كار با كمك آقاي دكتر شماشيان به پايان رسيده و بعد از رفع مشكل قرارداد قطعي با شوحطيم، بهرهبرداري نهايي آغاز ميگردد.
با احترام هيئت مديره انجمن كليميان تهران هارون يشايايي اسكندر ميكائيل منوچهر عمراني آقاجان شادي پرويز گرامي حميده مسجدي فيضالله ساكت خو فريدون طوبي دكتر كاميار يهودا آصف اسحق كهنصدق پرويز شببويي بازرسان: فرزاد طوبيان كاوه دانيالي
|
|