انجمن کلیمیان تهران
   

دیدار اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با مسئولان جامعه ایرانیان کلیمی

   

فروردین  1389

فروردین ماه سال جاری برخی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در دفتر حاخام ماشاا... گلستانی‌نژاد با نمایندگان جامعه‌ی کلیمیان ایران دیدار کردند.
در این دیدار دکتر علاءالدین بروجردی، ریاست کمیسیون، سردار کوثری نایب رئیس کمیسیون، مصطفی کواکبیان، محمود احمدی، فاطمه آلیا، پرویز سروری با جمعی از فعالین و مسئولین جامعه‌ی کلیمی از جمله رحمت‌ا... رفیع، رئیس هیئت مدیره‌ی انجمن کلیمیان تهران، سیامک مره‌صدق، نماینده‌ی ایرانیان کلیمی در مجلس، موریس معتمد، رئیس هیئت مدیره‌ی بیمارستان دکتر سپیر، فرهاد افرامیان، مسئول کمیته‌ی فرهنگی انجمن کلیمیان تهران، اسکندر میکاییل، خزانه‌دار و فیض‌ا... ساکت‌خو رئیس کمیته املاک انجمن کلیمیان تهران و دیگر فعالان اجتماعی به گفت‌وگو نشستند. در ابتدا دکتر سیامک مره‌صدق با اشاره به زندگی کلیمیان در ایران گفت: «یهودیان با زندگی در ایران و با دیگر اقشار ملت ایران به‌صورت برادرانه به همه‌ی دنیا ثابت کردند که فرهنگ ایرانی پذیرای عقاید متفاوتی است که دوستانه و براساس ارزش‌های توحیدی می‌توانند در کنار یک ‌دیگر زندگی کنند». وی همچنی اضافه کرد، اهتمامی که در بین مسئولان عالی‌رتبه‌ی نظام برای حل مشکلات ما وجود دارد و خوشبختانه طی سی‌سالی که پس از انقلاب گذراندیم هر روز مشاهده کردیم به لطف مسئولان نظام و به‌ویژه مقام معظم رهبری هر روز وضعیت ما بهتر شده‌است و ما مطمئنیم کسانی که در خارج از ایران سعی در تفرقه‌افکنی بین ایرانیان دارند دوست ما نیستند، همان‌طور که دوست نظام نیستند. وی در ادامه گفت: «رخدادهای بسیار خوبی طی چند ساله‌ی اخیر در کشور به وقوع پیوسته که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به برابر شدن دیه‌ی اقلیت‌ها با مسلمانان، حل مسئله‌ی کنیسای کلیمیان کرمانشاه با همکاری قوه‌ی محترم قضاییه، اشاره کرد. همچنین لازم است از همکاری دولت محترم و خدمتگزار با جامعه‌ی کلیمی به‌خصوص در امور بیمارستان دکتر سپیر تقدیر به‌عمل آورد. دولت محترم در سال 87 کمک‌هایی به این نهاد کرد و جلوی بسته‌ شدن بیمارستان را گرفت. بیمارستان در سال گذشته حدود یک میلیارد تومان ضرر داشته‌ است که از این مقدار حدود 400 میلیون تومان را دولت محترم جبران کرده. امسال نیز در لایحه‌ی بودجه، بیمارستان دکتر سپیر مشمول کمک‌های دولتی شده‌است». وی در پایان گفت: «مهم ایرانی بودن و ارزش‌های مشترک توحیدی است که ما داریم». در ادامه‌ی این نشست حاخام گلستانی‌نژاد مرجع دینی کلیمیان ایران ضمن خوش‌آمدگویی و آرزوی سالی توأم با پیروزی و موفقیت برای ملت ایران، انقلاب 57 را موهبتی الهی دانست و افزود: «در این سه دهه که از عمر انقلاب گذشته روز به روز پایبندی به اصول دینی در بین تمامی ادیان از جمله یهودیان در کشور بیشتر شده است و انقلاب روابط بین ادیان را مستحکم کرد». ایشان هم ‌چنین به کنیساهای موجود در تهران و شهرستان‌های یهودی‌نشین اشاره کرد و گفت: «ما یهودیان در انجام فرایض دینی خود آزاد هستیم و به طور آزادانه به عبادت و پیروی از دستورات دینی خود می‌پردازیم.»
مرجع دینی کلیمیان ایران در بخش پایانی صحبت‌های خود، خواستار حل مسئله‌ی گذرنامه‌های بعضی از کلیمیان شد و هم ‌چنین از اعضای این کمیسیون خواستار شد مسئله‌ی اسحق شائولیان که به دو سال حبس محکوم شده است پیگیری کنند تا وی مورد عفو قرار گیرد. دکتر علاالدین بروجردی به‌عنوان دیگر سخنران، از این‌که در اولین ماه سال جدید در بین هموطنان یهودی حاضر شده‌ است، ابراز خوشنودی کرد و گفت: «در مجموعه‌ی سیاست‌های نظام به‌میزان بسیار زیادی به‌خصوص از سوی مقام معظم رهبری بر وحدت ملی تاکید شده‌است و ما واقعا افتخار می‌کنیم که اقلیت‌های دینی ما در مجلس همانند بقیه‌ی اقشار ملت نماینده دارند. وی افزود: «ادیان آسمانی و به‌خصوص پیامبران اولی‌العظم الهی جایگاه ویژه‌ای در قرآن کریم دارند. در قرآن کریم به‌کرات روایت‌های آموزنده‌ای از حضرت موسی سلام الله علیه تشریح شده و همچنین در روایات، مسائل پندآموز، اخلاقی و عبرت‌آموز در کتب روایی اسلام نقل شده ‌است. این نشان می‌دهد که جامعه‌ی توحیدی در کل جهان ارتباط بسیار مهمی با یکدیگر دارند. این‌که ما گفت‌وگوی ادیان را در جمهوری اسلامی ایران هم طراحی کردیم و هم در کشورهای مختلف دنبال می‌کنیم، نمودی از این واقعیت است». رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به جدایی یهود از صهیونیسم افزود: «چیزی که به‌عنوان صهیونیسم امروز در دنیا وجود دارد، هیچ قرابتی با دین یهود ندارد. چون آن یک حزب استعماری سیاسی ضد تمام ادیان و ضد بشر است. آن یک چیز کاملا متفاوت از یهودیت است و ما به این مرزبندی معتقدیم و به آن عمل می‌کنیم. جمهوری اسلامی ایران درکنار این احساس برادری و اخوتی که بین همه‌ی پیروان ادیان الهی و ازجمله کلیمیان هموطنمان دارد، نهایت دشمنی را نسبت به صهیونیسم و کسانی که بی‌رحمانه کشتار و جنایت می‌کنند، ابراز می‌دارد».
محمود احمدی نماینده‌ی شازند در ادامه از جامعه‌ی کلیمی و به‌ویژه‌ نماینده‌ی آن به‌خاطر موضع‌گیری‌های ایشان و تعاملی که وی با دستگاه‌های اجرایی و نظارتی و سایر بخش‌ها دارد، سپاسگزاری کرد و گفت: موضع‌گیری‌های مردانه‌ی ایشان را در جریان حمله‌ی صهیونیست‌ها به غزه و آن جنگ 22 روزه، فراموش نمی‌کنیم. ایشان با نطق غرایی که داشتند، زبان گویای جامعه‌ی کلیمی بودند که برای ما ایرانیان مسلمان مایه‌ی مباهات بوده و هست.
دکتر رحمت الله رفیع ریاست انجمن کلیمیان تهران به عنوان دیگر سخنران جامعه کلیمی در این نشست ضمن تشکر از زحمات مسئولان قوه مقننه، به تاریخچه زندگی یهودیان قبل از ورود اسلام به ایران اشاره کرد و آن را نشانه‌ای از تاریخ این جامعه ارزیابی نمود.
همچنین وی به پشتوانه‌ی تاریخ این جامعه، عرق و وطن پرستی ایرانیان یهودی را مثال‌زدنی دانست و اضافه کرد ایرانیان یهودی که در سال‌های گذشته از ایران مهاجرت کرده‌اند و در آمریکا و اروپا مشغول تحصیل هستند، بیش از دیگر ایرانیان مهاجر هویت ایرانی خود را حفظ کرده‌اند.
ریاست انجمن کلیمیان تهران در ادامه با اشاره به صحبت‌های رهبر کبیر انقلاب، تلاش در اطلاع‌رسانی درخصوص چگونگی زندگی اقلیت‌ها در ایران را در این برهه زمانی بیش از گذشته لازم دانست تا از این طریق اذهان عمومی دیگر کشورها درگیر و بازیچه دست دشمنان ایران نشود.
سپس مصطفی کواکبیان با اشاره به آیاتی از قرآن مجید به فضائل و سیره حضرت موسی کلیم‌ا... اشاره کرد و گفت: «جامعه‌ی کلیمیان ایران از شریعت موسی کلیم‌ا... پیروی می‌کنند و با تمام ملت ایران برابر هستند». وی در ادامه به تذکرات حاخام گلستانی‌نژاد اشاره کرد و حل و پیگیری مسائل مطرح شده از جانب ایشان را از رئیس کمیسیون درخواست نمود. موریس معتمد نماینده‌ی جامعه‌ی کلیمیان در مجلس ششم و هفتم نیز با ابراز خوشحالی از این‌که در این نشست حضور دارد گفت: «ما اول با ملیتمان که ایرانی است، مشخص می‌شویم و بعد با مذهبمان شناخته می‌شویم. تبلیغاتی که اخیرا در جوامع اقلیت صورت گرفته، به طور گسترده می‌خواهد بین اقشار مختلف ملت ایران تفرقه و جدایی بیندازد که حضور شما عزیزان در این جمع، پاسخی است به آن تبلیغات و امیدواریم بتوانیم روزی شما را در جمع کل اعضای جامعه‌ی کلیمی نیز ببینیم». مهندس معتمد در خاتمه از نمایندگان حاضر دعوت کرد که از بیمارستان دکتر سپیر بازدید به‌عمل آورند. فرهاد افرامیان مسئول کمیته‌ی فرهنگی انجمن کلیمیان به‌عنوان آخرین سخنران در این نشست ضمن ارائه‌ی گزارشی از وضعیت فرهنگی جامعه‌ی ایرانیان یهودی به تأثیر و تأثر فرهنگی میان ایرانیان یهودی و جامعه اکثریت ایرانی پرداخت و اظهار داشت: «زندگی مسالمت‌آمیز در تاریخ ایران باعث پیوندهای عمیق فرهنگی و هویتی بین تمامی اقوام و ادیان و مذاهب در ایران شده است». وی ادبیات فارسیهود را نشانه‌ای از این تعمیق فرهنگی دانست و گفت: «شعرایی همچون مولانا شاهین، عمرانی و ... در این بستر رشد یافته‌اند و باعث بالندگی جامعه ایرانیان یهودی شده‌اند.
سردبیر نشریه‌ی افق‌بینا در ادامه به شهدا و جانبازان جامعه‌ی ایرانیان یهودی در هشت سال جنگ تحمیلی اشاره کرد و افزود: «ایرانیان یهودی در هیچ لحظه خود را جدا از آب و خاک خود ندانسته و در شادی و غم و در همه‌ی شرایط با تمامی اقشار ملت ایران شریک بوده‌اند». در پایان نشست حاخام گلستانی‌نژاد با خواندن دعای میشه بارخ (دعای سلامتی) جمع حاضر را برکت نمود.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید