انجمن کلیمیان تهران
   

شیراز میزبان ادیان توحیدی ایران

   

روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی  
زمستان
 89

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اسلام قرار است ما را به اوج انسانیت برساند که ما در آن به همه ادیان احترام می‌گذاریم و می‌گوییم کسی نمی‌تواند ادعای مسلمانی داشته باشد و به دیگر ادیان احترام نگذارد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، روز سه‌شنبه 12 بهمن ماه سال جاری همزمان با برافراشته شدن مرتفع‌ترین پرچم مقدس ایران در شهر شیراز نمایشگاه عکس ایران سرزمین ادیان توحیدی در سالن دانشگاه جهاد دانشگاهی شیراز با حضور مهندس بقایی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دکتر احمد میرزا کوچک خوشنویس رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری و دکتر روح‌ا... احمدزاده استاندار فارس و نمایندگان روحانیون اقلیت‌های مذهبی افتتاح شد. حمید بقایی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این مراسم اظهار داشت : با برافراشته شدن بزرگ‌ترین پرچم ایران در دروازه قرآن شیراز شعف و افتخار و صلابت در وجود همه موج می‌زد.
وی در ادامه درخصوص برپایی نمایشگاه عکس ایران سرزمین ادیان توحیدی گفت: این نمایشگاه از ویژگی‌های خاصی برخوردار است که از آن جمله می‌توان به همزیستی ادیان مختلف در ایران و این که تمامی ادیان به‌طور آزادانه مراسم دینی خود را انجام می‌دهند اشاره کرد.
بقایی افزود: اسلام دینی است که برای تمام ادیان احترام قائل است و از نظر ما هیچ‌کس نمی‌تواند خود را مسلمان بنامد اما به ادیان دیگر احترام نگذارد و در حقیقت همین امر نیز باعث ایجاد احترام متقابل بین تمام ادیان گردیده است.
بقایی با اشاره به فرمان حضرت امیرالمؤمنین (ع) به مالک اشتر از ثبت این فرمان به عنوان میراث معنوی خبر داد و تصریح کرد : حضرت امیر در فرمان خود به مالک گفته است که تو در مصر با افرادی سر و کار داری که یا هم‌کیش و هم‌دین تو هستند یا از جنس تو و انسان هستند که باید احترام همه آنها حفظ شود و این توصیه یکی از ویژگی‌های حضرت امیر است که در کمتر حاکمی می‌توان این ویژگی را دید.
وی انسانیت را پوسته و ذات دین دانست و اضافه کرد: پوسته دین و ذات آن انسانیت است که ما را به دوری از فساد، دروغ و تهمت وا می‌دارد. اما انسانی که می‌نشیند مرگ همنوعان خود را مشاهده می‌کند را نمی‌توان دین‌دار قلمداد کرد زیرا این رفتار به دور از انسانیت است.

 
معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: اسلام قرار است ما را به اوج انسانیت برساند که ما در آن به همه ادیان احترام می‌گذاریم و می‌گوییم کسی نمی‌تواند ادعای مسلمانی داشته باشد و به دیگر ادیان احترام نگذارد و همین موجب احترام متقابل بین همه ادیان شده است.
وی با بیان این‌که عده‌ای می‌گفتند شما که از کوروش دفاع می‌کنید او باعث آزادی یهودیان بابل شده است تصریح کرد: نباید حساب صهیونیست را به پای یک قوم گذاشت.
و ادامه داد: نحوه برخورد کوروش با یهودیان بابل بسیار قابل احترام است زیرا ارتش او حرمت دین رسمی زمان را مورد احترام قرار داده‌اند و این به آن معناست که اگر حضرت عیسی (ع) یا حضرت محمد (ص) نیز در آن زمان بوده‌اند قطعاً کوروش با پیروان آنان همین برخورد را می‌کردند.
وی ایرانیان را جزو آن دسته از اقوام و ملت‌هایی برشمرد که به دلیل ریشه عمیق انسانیت خود همواره به ادیان مختلف احترام گذاشته‌اند و هیچ‌گاه در تاریخ هیچ ظلم صورت گرفته‌ای به نام آنها ثبت نشده است.
بقایی افزود: در دوره 500 ساله اشکانیان همواره مردم با آزادی ادیان و اقلیت‌ها روبرو بودند و این دوره یکی از دوره‌های اوج تمدنی ایران است و به صورت ویژه این دوره در سازمان میراث فرهنگی بررسی خواهد شد.
وی ادامه داد: بحث منجی نیز از نقطه اشتراک بسیاری از ادیان است که همگی انتظار دارند موعود بیاید و جهان را سراسر از عدالت کند.
فرهاد افرامیان مسئول فرهنگی انجمن کلیمیان به نمایندگی از اقلیت‌های مذهبی حاضر در مراسم نیز با اشاره به وجود قومیت‌ها، نژادها، زبان‌ها و ادیان مختلف در ایران گفت: آن‌چه که حائز اهمیت است نقطه اتصال این اقوام و ادیان با یکدیگر است و این نقطه‌ی اتصال همان هویت ملی و ایرانی آن‌هاست.
وی گفت: وقتی که از فرهنگ بومی، تمدنی و تاریخی ایران صحبت می‌کنیم قطعاً نمی‌توان نقش اقوام و گروه‌های مختلف را در این فرهنگ و تمدن نادیده گرفت.
وی تصریح کرد: در اینجاست که تفاوت ادیان توحیدی در ایران و سایر کشورها به وضوح مشخص می‌شود، چرا که وقتی در ایران با یک یهودی صحبت می‌کنیم، با جامعه ایرانیان یهودی صحبت می‌کنیم و همین‌طور هنگام صحبت کردن از مسیحیان و زرتشتیان در واقع صحبت از جامعه ایرانیان مسیحی و زرتشتی می‌کنیم.
مسئول فرهنگی انجمن کلیمیان به تاریخ سه هزار ساله‌ حضور یهودیان در ایران پرداخت و افزود: این نشان‌دهنده‌ی الگویی از زندگی مسالمت‌آمیز، همزیستی درست و نیکی است که تا به امروز باقی مانده است و این همزیستی مسالمت‌آمیز را می‌توان با ورق زدن تاریخ معاصر ایران به‌خصوص در سه دهه گذشته وحوادثی که کشورمان درگیر با آن‌ها بوده به‌خوبی مشاهده کرد.
وی تأکید کرد: در تاریخ جنگ تحمیلی وقتی که نام شهید زرتشتی مهندس کی خسرو خادم و شهید یهودی سنندجی مهندس شهرام زرینی و نام جانباز یهودی ایرانی دکتر قهرمانی را می‌بینیم تعلق خاطر ملی و میهنی این گروه از شهروندان ایران را به درستی می‌توان درک کرد.
در پایان افرامیان به نمایندگی از جوامع اقلیت مذهبی حاضر در ایران ضمن تشکر از مسئولان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزاری این نمایشگاه را در آغازین روز از دهه‌ی فجر را نشاندهنده وحدت، همدلی و همبستگی مردم ایران دانست.
همچنین وی از مهندس بقایی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز به دلیل توجهی که به مرمت، بازسازی و نگهداری زیارتگاه‌ها، آتشکده‌ها، کنیسه‌ها و کلیساهای این اقلیت‌های مذهبی دارد تشکر و قدردانی کرد.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید