انجمن کلیمیان تهران
   

برای حفظ روابط سالم ازچه اشتباهاتی باید دوری کرد؟

   

 

الهام مودب
مترجم زبان انگلیسی

تابستان 1400

 

همیشه تعهد و تلاش ضامن رابطه شاد با همسر نیست. در حقیقت، ما با اشتباهات¬‌مان می‌توانیم قوی‌ترین روابط را به خطر اندازیم.
بسیاری از ما ناآگاهانه در زندگی مشترک اشتباهاتی می‌کنیم که تاثیر مخرب بر رفتارمان با همسر دارد. پس لازم است پیش از آن که با رفتارهای اشتباه، روابط‌مان را تهدید کنیم، آن‌ها را شناسایی و اصلاح کنیم.
در زیر اشتباهات روزمره‌ای که معمولا روابط را به خطر می‌اندازد، مطرح شده است:

۱) به ظاهرتان توجه نمی‌کنید.
برخی توجه به ظاهر را کم اهمیت می‌دانند. در حالی که ظاهر آراسته نشان می‌دهد که برای روابط‌تان ارزش قایل هستید. بی‌توجهی به ظاهر نشانه آن است که به رشد و پیشرفت علاقه ندارید و برای آن تلاش نمی‌کنید. برایتان مهم نیست که برای همسرتان آراسته باشید. کم‌توجهی شما پس از مدتی بر روابط‌تان تاثیر منفی می‌گذارد.

۲)مسئولیت‌پذیری مالی ندارید.
پول و مسایل مالی مهم است. بحث‌های بی مورد در زمینه مسایل مالی بر روابط تاثیر مخرب می‌گذارد. بالعکس برای تحکیم رابطه باید به همسرتان نشان دهید که در امور مالی مسئولیت‌‌پذیر هستید. اگر فقط به امور مالی توجه کنید، در روابط پویا شکاف ایجاد می‌شود. با برنامه‌ریزی مشترک، به همسرتان اطمینان دهید که با هم زندگی آینده را می‌سازید. در نتیجه او احساس امنیت بیشتری در روابط خواهد داشت و به شما کمک می‌کند که در صورت نیاز از پس‌انداز استفاده کنید.

۳) به علایق فردی خود توجه نمی‌کنید.
اگر فقط به همسرتان توجه کنید، مسایل دیگر را نادیده می‌گیرید. از رشد عاطفی و فردی باز می‌مانید. در نهایت درگیر احساسات منفی مانند ترس، اضطراب و پارانویا می‌شوید. توجه همه جانبه و بیش از حد به همسر باعث می‌شود تا به مسایل دیگر اهمیت ندهید.
برای جلوگیری از این موارد و آزار همسر، علایق مثبت وسازنده دوران تجرد را دنبال کنید. زمانی را برای خود اختصاص دهید، تا هر دو احساس آرامش بیشتری داشته باشید.

۴) به همسر وابستگی منفی دارید.
اگر یک یا هر دو زوج علایق مثبت و سازنده خود را دنبال نکنند، وابستگی منفی به همسر خواهند داشت و فقط او را عامل خودباوری و اعتماد به نفس می‌دانند.
فرد وابسته اعتماد به نفس ندارد، احساس بی‌ارزشی می‌کند و همیشه به تایید دیگران نیاز دارد.
البته وابستگی مثبت متقابل می‌تواند در شرایط خاص و مشاغل ورزشی، هنری و تجارت مفید باشد. افراد برای دست‌یابی به هدف بزرگ با هم همکاری می‌کنند.
نباید فقط به همسرتان توجه کنید. هویت خود را حفظ کنید تا بیش از حد به همسر وابسته نباشید.


۵) مانند دوران تجرد رفتار می‌کنید.
گرچه نباید به همسر وابستگی مخرب داشت، اما زیاده روی نکنید.
رفتارهای دوران تجرد را در پیش نگیرید و روابط‌تان را آخرین اولویت ندانید. در غیر این صورت احساسات همسر را نادیده می‌گیرید و به او بی‌احترامی می‌کنید.
توجه کنید که شما عضوی از یک گروه مشترک هستید و باید توانایی سازگاری با همسر را داشته باشید.
زوجی که همدیگر را دوست دارند، از هم حمایت می‌کنند و با هم رفتار سازنده و مثبت دارند. در نتیجه رابطه‌شان رضایت بخش می‌شود.

۶) احساس ناامنی دارید یا بیش از حدحساس هستید.
همه ما گاهی افسرده می‌شویم، یا احساس بی‌ارزشی می‌کنیم. افکار و احساسات منفی بر نحوه جهان‌بینی و عملکرد ما تأثیر می‌گذارد. احساسات منفی روابط را مشکل-ساز می‌کند. زیرا باعث ناامنی، شک به خود و حسادت می‌شود. حتی اگر همسرتان خوب باشد، تا حدی می‌تواند شرایط شما را بپذیرد و تحمل کند، اما همیشه نمی‌تواند با هیجان‌های منفی شما به ویژه موارد بی‌دلیل کنار بیاید. احساسات منفی ریشه در روابط شکست خورده گذشته دارد. پس آن‌ها را بشناسید کنار بگذارید.
تاثیر رفتار و احساسات‌تان بر روابط‌تان را واقع‌بینانه بررسی کنید و از آن درس بگیرید.

۷) محبت نمی‌کنید.
افراد متفاوت‌اند؛ برخی بوسه و نوازش و برخی دیگر صمیمیت جسمی را دوست دارند. این مشکل بزرگی نیست، پس با هر روشی که می‌توانید به همسر محبت کنید و به او نشان دهید که به او توجه می‌کنید.
بی‌مهری به همسر باعث کاهش وابستگی او به شما می‌شود و کم کم از شما فاصله می‌گیرد.
گرفتن دست و نوازش کردن حتی در آغوش کشیدن روش‌های خوبی برای نشان دادن محبت است بدون این که از نظر جسمی ناراحت کننده باشد.

۸) بیش از حد انتقاد می‌کنید و غر می‌زنید.
با انتقاد منفی و غرزدن بیش از حد، اعصاب همه را خرد می‌کنید. مهم‌ترین عاملی که احساسات منفی را افزایش می‌دهد، توجه به نقاط ضعف و کمبودهای شریک زندگی و مرورگذشته است. در نتیجه موجب کینه و رنجش و سردی روابط می‌شود. متاسفانه این روند همچنان ادامه پیدا می‌کند. زوجی مرتب درخواست دارد، در حالی که دیگری به آن اهمیت نمی‌دهد.
بهترین کار آن است که موقعیت را بسنجید. در زمان مناسب با تشویق سازنده، واضح و روشن نیاز و درخواست‌تان را مطرح کنید. غز نزنید و صبور و همدل باشید. شاید شریک زندگی‌تان مدت کمی به فکر کردن نیاز دارد.

۹) به همسر محبت نمی‌کنید یا مهارت‌های ارتباطی ندارید.
همانطور که قبلاً گفتم، بی‌مهری مستمر بر روابط تاثیر منفی می‌گذارد و آن را خراب می‌کند.
فرد به همسرش توجه نمی‌کند. خواسته‌ها و نیازهای او را نادیده می‌گیرد. از زحمات او تشکر نمی‌کند و ویژگی‌های مثبت اخلاقی او را مطرح نمی‌کند.
متاسفانه زوج‌ها با هم صحبت نمی‌کنند و افکار، امیدها، آرزوها و ترس‌های خود را نمی‌گویند.
در عصر مدرن ما، فناوری همواره در حال پیشرفت است و بسیاری جذب آن می‌شوند. زوج‌ها به تلفن همراه، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بیش از همسر توجه می‌کنند و برای آن وقت می‌گذارند. بنابراین با شناخت تأثیر منفی و مضرات فناوری بر روابط، قدم بزرگی در مسیر سالم‌سازی آن بر می‌دارید. زمانی که در کنار هم هستید تلفن را کنار بگذارید. گفتگوی فعال سازنده با همسر داشته باشید و برای داشتن رابطه با کیفیت بکوشید.

۱۰)صادق نیستید.
همه دروغ می‌گویند. شاید با بزرگ‌نمایی می‌کوشید دیگران را تحت تأثیر قراردهید، یا اشتباهی را پنهان کنید. این موارد را دروغ‌های کوچک سفید می‌نامند. شاید در دراز مدت مشکلی پیش نیاید. اما فراموش نکنید که دروغ یک ویژگی رفتاری اجباری است که نتایج گسترده‌ای بدنبال دارد و به رابطه آسیب می‌رساند.
امیدوارم که دروغ شما را تا حد خیانت پیش نبرد، اما حتی یک دروغ کوچک هم می‌تواند مشکل‌ساز شود، بذر بی‌اعتمادی را بکارد و در رابطه حتی مستحکم شکاف ایجاد کند. در حقیقت صداقت بهترین سیاست در قبال فرد مهم زندگی‌تان است. صریح و صادق باشید و به قدرت روابط‌تان اعتماد کنید.
اگر جسارت شجاعت پذیرش اشتباهاتتان را داشته باشید، همسرتان نظر مساعدی نسبت به شما خواهد داشت.
بنابراین اگر واقعاً می‌خواهید رابطه پایدار و بادوام باشد قابل اعتماد و صادق باشید.

۱۱) رفتارهای تکانشی و اجباری در پیش می‌گیرید.
دروغ یکی از رفتارهای متعدد اجباری است که می‌تواند روابط را نابود کند.
اگر از روابط‌تان ناراضی هستید یا با همسرتان اختلاف دارید، احتمال روی آوردن به رفتارهای اجباری بیشتر می‌شود. هر فردی رفتار خاص خود را برای دستیابی به آرامش و احترام دارد. این رفتارها می‌تواند از نوشیدن مشروبات الکلی گرفته تا قمار یا حتی خریدهای وسواسی باشد که ناشی از ضعف احساس شما در روابط است.
زیاده‌روی شما در رفتارهای زیان‌آور نشان می‌دهد نمی‌توانید احساساتی را که در پس رفتارهای آنی شما است بیان کنید.
هر چه در رفتارهای مخرب زیاده روی کنید، کمتر به شریک زندگی و رابطه‌تان اهمیت می‌دهید، راه حل این است که به خودتان کمک کنید.
تکیه و اعتماد به شریک زندگی، نه تنها نشانه ضعف نیست، بلکه بالعکس نشانگر قدرت است. وقتی همسرتان مطمن می‌شود که به او اعتماد دارید، روابط‌تان مستحکم‌تر می‌شود.

۱۲) معذرت خواهی نمی‌کنید.
احترام متقابل بسیارمهم است و بدون آن هیچ رابطه‌ای دوام نخواهد داشت. پذیرش اشتباه، ابراز پشیمانی و تاسف در صورت نیاز و احساس پشیمانی از رفتار نامناسب مهم‌ترین مفهوم احترام است و نشانه شخصیت صادق و بالغ شماست. به حرف‌های همسرتان گوش کنید، همیشه اصرار نکنید که حق با شماست، اگر عذرخواهی نمی‌کنید، به دردسر می‌افتید. زیرا همسرتان احساس می‌کند که برایش ارزش قایل نیستید و علاقه‌ای به ادامه رابطه ندارید.
حال که با اشتباهات متداولی که به رابطه آسیب می‌زند آشنا شدید، به هر قیمتی از آن‌ها جلوگیری کنید.
با ایجاد رابطه‌ای بر مبنای اعتماد، خوشرویی و صداقت، پیوند بین شما و شریک زندگی‌تان محکم و پایدار می‌شود و تاب تحمل در برابر ناملایمات را خواهید داشت. 


منبع
Viralifes

 






 


 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید