انجمن کلیمیان تهران
   

دو یهودی در میان برندگان جوایز نوبل سال 2021

   

 

مهندس آرش آبائی
مدرس و محقق در حوزه‌ی یهودیت

زمستان 1400

 


دیوید جولیوس (David Julius) و جاشوا دیوید انگریست(Joshua Angrist) هر دو دانشمندانی یهودی از امریکا هستند که به ترتیب در رشته‌های پزشکی و اقتصاد به‌طور مشترک با پژوهشگرانی دیگر برنده جایزه‌های نوبل 2021 شدند.
 

جایزه نوبل پزشکی
جایزه نوبل
(David Julius)دیویدجولیوس و آردم پاتاپوتیان موفق به دریافت جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۱ شدند. عرصه کار این دو پژوهشگر حسگرهای طبیعی بدن است. این دو زیست‌شناس مولکولی موفق به کشف دریافت‌های حسی بدن در برابر محرک‌های بیرونی شده‌اند.
دیوید جولیس در چهارم نوامبر سال ۱۹۵۵ در نیویورک در خانواده‌ی یهودی و روس تبار به دنیا آمد. وی زیست‌شناس و استاد دانشگاه کالیفرنیا، سان‌فرانسیسکو است. موسسه کارولینسکا در استکهلم، پایتخت سوئد، روز دوشنبه چهارم اکتبر (۱۲ مهر) خبر انتخاب این دو زیست‌شناس مولکولی را به عنوان برندگان جایزه نوبل پزشکی اعلام کرد. گفته می‌شود که کشف این دو دانشمند می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها و از جمله درمان دردهای مزمن موثر واقع شود.
 

جایزه نوبلجایزه نوبل اقتصاد
( Joshua Angrist)برندگان جایزه نوبل اقتصاد سال جاری عبارتند از دیوید کارد، جاشوا انگریست و گیدو ایمبنس. هر سه برنده جایزه نوبل اقتصاد در مراکز پژوهشی آمریکا فعالیت می‌کنند.
هر سه پژوهشگر در عرصه اقتصاد ناظر بر بازار کار فعالیت داشته و به «روابط علت و معلولی» در این بازار پرداخته‌اند؛ به عنوان نمونه، به رابطه علت و معلولی بین مهاجرت و تاثیر آن بر دستمزد و همچنین سطح اشتغال در یک کشور. جاشوا دیوید انگریست متولد سال ۱۹۶۰ در خانواده ای یهودی در اوهایو است. این استاد موسسه فناوری ماساچوست (ام‌‌‌آی‌‌‌تی) در بین اقتصاددانان برتر جهان، به عنوان صاحب‌نظر در زمینه‌هایی همچون اقتصاد کار، ‌‌‌ اقتصاد شهری و اقتصاد آموزش شناخته می‌شود و به دلیل استفاده از طرح‌‌‌های تحقیقاتی شبه‌تجربی، ‌مانند متغیرهای ابزاری، ‌‌‌برای مطالعه تاثیر سیاست‌‌‌های عمومی و تغییرات در شرایط اقتصادی یا اجتماعی معروف است. او یکی از بنیان‌گذاران و مدیر مشترک «موسسه بررسی اثربخشی و نابرابری» دانشگاه ام‌‌‌آی‌‌‌تی است. انگریست در سال ۱۹۸۹ دکترای خود را از دانشگاه پرینستون دریافت کرد و پس از اتمام دوره دکترا به عنوان دانشیار به دانشگاه هاروارد رفت. او در سال ۱۹۹۶ به دانشگاه ام‌‌‌آی‌‌‌تی پیوست و در سال ۱۹۹۸ به درجه استاد تمامی ارتقا یافت. 

منابع
1- Isna.ir
2- DW.com
3- https://en.wikipedia.org/wiki/David_Julius
4- https://en.wikipedia.org/wiki/Joshua_Angrist
5- دنیای اقتصاد- 20/7/1400
 



 


 

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید