انجمن کلیمیان تهران
   

جرمگیری، پیشگیری، درمان زیبایی

   

 

دکتر سلیمان کهن صدق
پاییز 92

ژنژویت از شایع ترین بیماری های دهان است که جرم دندانی یکی از علل اصلی و مهم در بروز این بیماری بوده که منجر به قرمز شدن و خونریزی از لثه می گردد و در صورت بی اعتنایی به جرم دندان ها، به تدریج تخریب و تحلیل استخوان، بروز حساسیت های دندانی و ایجاد فاصله بین دندان ها را به دنبال دارد، که نهایتاً به لقی دندان ها منجر گشته و اصطلاحاً پیوره نامیده می شود که در موارد پیشرفته حتی با انجام اعمال جراحی، دندان حتی اگر سالم باشد قابل نگهداری نبوده و باید کشیده شود.

چگونگی تشکیل جرم :
پروتئین های بزاقی لایه نازک و توری مانندی را روی دندان ها ایجاد می کند که محیط مناسبی برای تجمع میکروب ها است و اصطلاحاً پلاک میکروبی نامیده می شود و با مسواک زدن به راحتی از سطح دندان برداشته می شود در غیر این صورت پس ازمدت کوتاهی مواد معدنی موجود در بزاق روی این پلاک نرم رسوب کرده و آن را سخت می کند و به این ترتیب جرم تشکیل می-شود. افرادی که غلظت مواد آهکی بزاقشان بیشتر است، استعداد تجمع جرم بیشتری دارند و اصطلاحاً
می گویند بزاقشان جرم ساز است و شایع ترین مکان تشکیل جرم در دهان، محل باز شدن مجرای غدد بزاقی در دهان یعنی پشت دندان های جلو فک پایین و سطح گونه ای اولین دندان های آسیا فک بالا می باشد.
* جرم هایی که روی سطح دندان و بالای لثه قرار دارند به رنگ سفید یا زرد بوده و در اثر مصرف دخانیات، چای، قهوه، تیره می شوند و با چشم مشاهده می شوند، جرم بالای لثه نامیده
می شوند اما جرم های زیر لثه ای در شیار لثه و دندان قرار می گیرند لذا در دهان مشاهده نمی-شوند و نقش اصلی در پیدایش بیماری های لثه دارند.
* چرا باید جرم گیری کنیم؟
لثه سالم، صورتی رنگ بوده و با قوام محکم به سطح دندان ها می چسبد، با بهداشت ضعیف و تجمع پلاک میکروبی جرم تشکیل می گردد و جرم به عنوان کانونی برای رشد و فعالیت میکروب های بیماری زا برای لثه می باشد که ترشحات و مواد سمی ناشی از فعالیت این میکروب ها، لثه را مورد حمله قرار داده و موجب عفونت و التهاب لثه
می گردد. لذا لثه در مجاور جرم ها، قرمز و قوامی شل پیدا کرده و در پی التهاب لثه، چسبندگی لثه به دندان از بین رفته و در ادامه با از دست دادن بافت های نگهدارنده دندان و تحلیل لثه و تخریب استخوان زیر لثه نهایتاً به لقی دندان ها منجر
می گردد و با عریان شدن سطح ریشه دندان ها، حساسیت دندانی بروز می نماید. همچنین نتایج مطالعات جدید نشان می دهد بیماری های لثه باعث تشدید بیماری های سایر اعضای بدن می-گردد، به طوری که سموم باکتری های موجود در جرم با انتشار در رگ های خونی لثه و راهیابی به سیستم گردش خون، موجب افزایش قند در بیماران دیابتیک، تشدید بیماری های قلب و عروق و حتی زایمان زودرس می گردد.
* جرم گیری مینای دندان را از بین
نمی برد
مینای دندان با داشتن بیش از 96% مواد معدنی از سخت ترین مواد موجود در جهان است (استخوان دارای 70% مواد معدنی است) که تنها الماس آن را تراش می دهد. در حالی که عملکرد دستگاه های جرم گیری (کویترون) تنها با حرکات ارتعاشی و بدون فشار بر روی دندان ها بوده و از آلیاژهایی ساخته شده که به هیچوجه قادر به برداشتن مینای دندان نبوده لذا هیچ خطری دندان و مینای آن را تهدید نمی کند.

* زمان لازم جهت جرم گیری وابسته به استعداد فرد در تشکیل جرم و رعایت نکات بهداشتی دهانی است، استفاده صحیح از مسواک و نخ دندان تشکیل جرم را به تعویق می اندازد و از عواقب بعدی آن جلوگیری می کند . خانم ها قبل از اقدام به بارداری و در طی دوران بارداری نیاز به جرم گیری و رعایت بهداشت مطلوب دهانی دارند. افراد دیابتیک و افرادی که داروهای ضد تشنج و صرع استفاده می کنند نیاز به کنترل بهداشتی و جرم گیری مرتب و زمان بندی شده دارند . حداقل سالانه یک بار جرم گیری برای همه افراد توصیه می شود.


* و بیان آخر :
هدف جرم گیری سفید کردن دندان ها نیست بلکه جرم گیری یک روش درمانی و پیشگیری از بیماری لثه و پیشرفت آن می باشد.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید