انجمن کلیمیان تهران
   

با رعايت چند نكته، لبخند را بر چهره‌تان بنشانيد

   


نشریه متانا  شهریور
 
1386

بهترين راه براي شاد بودن اين است كه از خصوصيات افراد شاد پيروي كنيد، يكي از راه‌هاي شاد بودن، توجه به آدم‌هاي اطراف است چون ما 90 درصد وقت‌مان در ارتباط با ديگران مي‌‌گذرد و اگر مهارت ارتباط با ديگران و درك آنها را نداشته باشيم، نمي‌‌توانيم شاد زندگي كنيم.
به همين سادگي، شما بايد سعي كنيد افرادي را كه با آنها درتماس هستيد كاملاً بشناسيد، به حرف آنها گوش كنيد، به آنها احترام بگذاريد، با صداقت با آنها صحبت كنيد، تشويق‌شان كنيد، از آنها حمايت و پشتيباني كنيد و درباره تفاوت‌ها و اختلاف نظراتتان گفت‌وگو كنيد اما واقعيت اين است كه رعايت كردن اين پنج عادت در تمام زندگي به همين آساني‌ها هم که فكر مي‌‌كنيد، نيست.
1) مروري بر رفتار خودتان داشته باشيد: امروز صبح با افراد خانواده يا همكارانتان چه طور صحبت كرديد؟ آيا دقيقاً به حرف‌هايشان گوش داديد يا يك گوشتان در بود و آن يكي دروازه؟ آيا آنها را براي كاري كه قرار بود امروز انجام بدهند تشويق كرديد؟ آيا آنها را حمايت كرديد و به آنها گفتيد، اگر به كمكي احتياج داشته باشند شما مي‌‌توانيد كمكشان كنيد؟ آيا فقط سر ميز صبحانه شش‌دانگ حواستان به خوردن صبحانه و نوشيدن چاي بود؟
2)‌ ديگران را درك كنيد: زماني را براي شنيدن صحبت‌هاي كساني كه با آنها زندگي مي‌‌كنيد، در نظر بگيريد. چه افراد خانواده‌تان باشند يا هم اتاقي‌هاي خوابگاه دانشجويي، به هر حال شما با آنها زندگي مي‌‌كنيد و بايد وقتي براي آنها درنظر بگيريد. در اين لحظات نه تلويزيون تماشا كنيد و نه با تلفن همراه صحبت كنيد. لازم نيست درباره ترافيك و شلوغي خيابان صحبت كنيد، فقط شنونده باشيد و اجازه دهيد كه حرفشان را بزنند و موضوعاتشان را با شما در ميان بگذارند.
3) از رويا كمك بگيريد: چشم‌هايتان را ببنديد و خودتان را تصور كنيد كه يك فرد كاملاً شاد هستيد كه در رابطه با ديگران هيچ مشكلي نداريد و مي‌‌توانيد مشكل آنها را به راحتي حل كنيد. تصور كنيد فردي شما را ناراحت كرده و شما به جاي اينكه عصباني، ناراحت و افسرده شويد، با آرامش مشكل را حل مي‌‌كنيد، خوب مي‌‌دانيد كه چه طور بايد با اين مشكل برخورد كنيد. يك نفس عميق بكشيد و ازخودتان بپرسيد چه طور مي‌‌خواهيد زندگي كنيد؟ در پاسخ سؤالتان بگوييد مي‌‌خواهم ديگران را دوست داشته باشم و ديگران هم من را دوست داشته باشند. بعد فكر كنيد كه براي اين خواسته‌تان چه كار كرده‌ايد.
4)‌غصه نخوريد: خودتان را سر موضوعات بي‌اهميت ناراحت نكنيد. سعي كنيد درباره موضوعات فكر كنيد و ببينيد آيا واقعاً ارزش اين را دارد كه خودتان و ديگران را ناراحت كنيد؟ اگر پاسخ منفي بود، موضوع را فراموش كنيد. اگر كمي‌‌ گذشت داشته باشيد، مي‌‌توانيد شادتر زندگي كنيد.
5) واقعيت را قبول كنيد: شما بايد اين واقعيت را بپذيريد كه تنها كسي كه مي‌توانيد تغيير دهيد، خودتان هستيد. اگر همسرتان كاري كرد كه به شدت ناراحت و عصباني شديد، خيلي سخت نگيريد و سعي نكنيد او را تغيير دهيد. اول خوب فكر كنيد و ببينيد آيا مي‌‌توانيد خودتان كاري كنيد كه اين مشكل برطرف شود يا نه. اگر با ديگران اختلاف نظري داشتيد كه برايتان خيلي مهم بود و نمي‌‌توانستيد شرايط را تحمل كنيد، سعي كنيد درباره موضوع با هم مذاكره و گفت‌وگو كنيد. ريشه‌هاي مشكل را بررسي كنيد و سعي كنيد راه حلي پيدا كنيد تا شرايط براي هر دو طرف قابل قبول باشد.
6) ‌الگو انتخاب كنيد: سعي كنيد در زندگيتان يك الگو انتخاب كنيد و در شرايط سخت و دشوار و تصميم‌گيري‌هاي حياتي قبل از اينكه خودتان تصميم بگيريد، اول فكر كنيد كه الگوي مورد نظرتان اگر در اين شرايط قرار مي‌‌گرفت، چه طور با موضوع برخورد مي‌‌كرد و چه تصميمي ‌‌مي‌‌گرفت و سپس سعي كنيد شما هم تصميمي‌ ‌شبيه او انتخاب كنيد.
7)‌بخوانيد و بنويسيد: سعي كنيد درباره شاد بودن و روش‌هاي شاد زندگي كردن تا مي‌‌توانيد اطلاعات به دست بياوريد، كتاب بخوانيد، مجلات، روزنامه‌ها و مقالات مربوط به اين موضوع را مطالعه كنيد و سعي كنيد هر روز معلومات خود را در اين‌باره افزايش دهيد. براي اينكه مطالب را فراموش نكنيد، يك دفتر يادداشت داشته باشيد و نكاتي كه به نظرتان جالب مي‌‌آيد، يادداشت كنيد و هر وقت فرصت كرديد، آنها را مرور كنيد.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید