انجمن کلیمیان تهران
   

گفتگو با سينا گلشنی

   


نشریه پرواز-اردیبهشت
138
8

 

«گفتگو با سينا گلشني»
سینا گلشنیسينا گلشني موقعي كه در ايران زندگی می کرد، عضو فعال گروه دانش‌آموزان سازمان بود. همه مي‌دانستيم كه چه‌قدر اهل مطالعه است، چند طرح براي ساخت هواپيما داشت و برنده‌ي جشواره‌ي خوارزمي هم شده بود و ... چند وقت پيش خبر دار شديم كه در مسابقات طراحي هواپيما در آمريكا موفقيت‌هايي كسب كرده است. پس قرار مصاحبه را گذاشتيم. قرار بود تلفني صحبت كنيم اما برنامه‌مان جور نشد. به همين خاطر دست به دامان اينترنت شديم و گفتگو را صورت چت فارسي – انگليسي انجام داديم. بخشي از جواب‌هاي سينا انگليسي بود، اما اكثرشان فارسي و البته پر از علاقه و اشتياق. وارد Messenger كه شدم،آدمك كاربري سينا روشن بود و آماده گفتگو.

- سلام سينا جان خوبي؟
- سلام، ممنونم
- مي‌توانيم مصاحبه را شروع كنيم؟
- بفرماييد
- مثل همه‌ي مصاحبه‌ها، لطفاً از معرفي خودت شروع‌كن؟
- سينا گلشني هستم. 21 ساله. چه چيز‌هاي ديگري بايد بگوييم؟
- تا چه سالي در ايران بودي چه رشته‌اي خوانده‌اي و الان كجا هستي؟
- من تا ترم اول پيش‌دانشگاهي يعني تا 4 سال پيش در ايران بودم. الان هم اينجا در لس‌آنجلس، مهندس هوا فضا مي‌خوانم در دانشگاه ‌USC ، البته اين رشته با ليسانس تمام نمي‌شود. مدرك‌ ما فوق‌ليسانس است كه من از دو ترم ديگر وارد اين مقطع مي‌شوم.
- خيلي عاليه. تا جايي كه من مي‌دانم تو طرح‌هايي در زمينه ساخت هواپيما داشتي، با اين طرح‌هايت در مسابقه شركت كرده‌اي؟
- آن طرح‌ها را فقط به دانشگاهي كه در آن درس مي‌خوانم ارائه كردم. بيشتر هم به استناد همان طرح‌ها من را در رشته‌اي كه الان هستم قرار دادند.
- يعني از طريق دانشگاهت بود كه در مسابقات AIAA شركت كردي؟ لطفاً كمي درباره این موسسه هم توضيح بده.
- من مدت زيادي است كه با يكي از اساتيد كارشناسي‌ارشد دانشگاه شريف كه در ايران استاد من بود در تماس هستم. در يكي از صحبت‌هايمان به من اشاره كردكه من شانس خوبي دارم كه در مسابقه‌ي ملي طراحي هواپيما كه توسط AIAA برگزار مي‌شود شركت كنم. این موسسه در واقع بنياد پيشبرد دانش و تكنولوژي هوا فضا است. يك ارگان خيلي معتبر در زمينه مهندس هوا فضا. اين موسسه هر سال در خواست طرح يك هواپيمايي خاص را مطرح مي‌كند و دانشجويان هوا فضا هم در اين مسابقه شركت مي‌كنند.
- و تو هم در اين مسابقه شركت كردي و...
- بله من بعد از 9 ماه كار كردن روي طرحم يعني تقريباً 1600 ساعت، طرحم را نوشتم و ارائه كردم كه اگر بخواهي مي‌توانم آن را بفرستم.


- واقعاً خسته نباشي. تو چه رتبه‌اي در اين مسابقه كسب كردي؟
- من تا حالا 2 بار در اين مسابقه شركت كرده‌ام. بار اول سال 2007- 2006 كه بين 14 دانشگاه رتبه‌ سوم را كسب كردم. سال 2008 – 2007 هم مقام اول را كسب كردم.
- واقعاً عاليه.
- اگر در سايتGoogle اسم من، Sina Golshany را جستجو كني مي‌تواني در سايت AIAA اطلاعاتی درباره من ببيني.
- تبريك مي‌گم. مي‌تواني به زبان ساده هر كدام از طرح‌هايت را توضيح دهي؟
- طرح اول يك هواپيماي خيلي كوچك و سبك است كه براي استفاده شخصي و تفريحي طراحي شده است. در اين طرح، من چند تا ايده جديد ارائه كرده‌ام.
- مثلاً چه ايده‌هايي؟
- مثلاً اين هواپيما مي‌تواند بال‌هايش را كنار بدنه جمع بكند و به‌همين خاطر به‌ آساني روي تريلر مي‌تواند قرار بگيرد. يكي ديگر از مزيت‌هايش اين است كه مكانيزمي دارد كه باعث مي‌شود در تغيير زاويه شديد مسير كه شايد هواپيماهاي تفريحي از كنترل خارج مي‌شود بتواند قابل كنترل باشد.
- و طرح دوم؟
- يك هواپيماي جت آموزشي است. اين طرح خيلي پيچيده‌تر از طرح قبلي بود و به دليل اين که اولين بار بود به صورت علمي توسعه داده مي‌شد، به تحقيقات زيادي احتياج داشت. نوآوري اساسي اين هواپيما در حالي كه فقط يك هواپيماست.

- اين هواپيماها كاملاً قابل ساخت هستند؟
- كاملاً، حتي يكي از مسائلی كه خيلي به آن توجه كرده‌ايم قيمت ساخت بود كه بهره برداري از اين هواپيما بايد با اصولي كه در ويژگي‌هاي طرح مطرح شده بود، مطابق باشد. در طرح، جزئيات دقيق ساخت، شبيه‌سازي شده‌است.
- خيلي خوب است. اگه موافق باشي كمي بحث‌هاي علمي بياييم بيرون؟
- بسيار خب.
- سينا، لطفاً كمي درباره‌ي كليميان آمريكا توضيح بده. نشريات، برنامه‌ها و سازمان‌هايشان چه وضعیتی دارند؟
- اينجا نشرياتي كه غير ديني باشند و كارشان منحصر به جامعه يهوديان باشد به آن صورت وجود ندارد. شايد هم من آدم مناسبي براي جواب دادن به اين سؤال نيستم. اما به هر حال زندگي در يك جامعه‌ي آزاد، بخشي از نيازهاي جامعه اقليت را حذف مي‌كند. مثلاً اينجا نيازي به يك سازمان، مثل سازمان خودمان وجود ندارد چون جمعيت يهوديان اينجا زياد است.
- درست است كه جمعيت زياد است، اما مگر اين جامعه پراكنده نيست؟
- بگذار يك مثال بزنم. من وقتي در كلاس مي‌نشينم، بارها و بارها شده كه به هر جهت كه نگاه مي‌كنم حداقل يك يهودي مي‌بينم كه ممكن است آمريكايي، روسي، ايراني و يا انگليسي باشد.
- متوجه‌ام. خوب سينا من بيشتر از اين وقتت را نمي‌گيرم. ببخشيد كه مجبور شدي اين همه تايپ كني. برايت آرزوي موفقيت مي‌‌كنم.
- خواهش مي‌كنم برايت عكس‌ها و طرح‌ها را مي‌فرستم. به همه بچه‌ها سلام برسان.
- به اميد ديدار
- خداحافظ



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید