انجمن کلیمیان تهران
   

مصاحبه با افتخارآفرینان سال1390

   


نشریه پرواز
- آذر  
1390- شماره 28

 

در نخستین روز از آبان ماه، با توافق اعضای نشریه و دعوت از چند تن از افتخارآفرینان به صحبت با سال اولی ها نشستیم. در این گفت و گو  نیما نفاس به عنوان مصاحبه کننده با دوستان افتخارآفرین حضور داشتند.
جهت آشنایی با یکدیگر، هر شخص به معرفی خود، رشته تحصیلی، دانشگاهی که در آن قبول شده و سابقه آشنایی با سازمان پرداخت.
نفر اول، آرمان سامه یح که در آزمون سراسری با رتبه 4743 رشته مهندسی عمران یزد و در آزمون آزاد موفق به قبولی در رشته مهندسی عمران واحد تهران غرب شده، از سال اول دبیرستان در گروه دانش آموزان سازمان عضویت داشته است.
افتخار آفرین بعدی سینا رفو ست که با رتبه 110 وارد رشته پزشکی در دانشگاه تهران شده، البته وی در کنکور غیرپزشکی دانشگاه آزاد نیز در رشته معماری واحد رباط کریم و در آزمون پزشکی آزاد هم در رشته دندان پزشکی تهران، قبول شده است.
سومین نفر نگار آبگینه ساز، با کسب رتبه 4300 در آزمون سراسری و قبولی در رشته معماری دانشگاه آزاد، مشغول به تحصیل در رشته ریاضی کاربردی در دانشگاه امیرکبیر می باشد.
افرا یعقوبیان هم که با رتبه 5800 در رشته فیزیک دانشگاه الزهرا و در آزمون دانشگاه آزاد در رشته فیزیک مهندسی واحد علوم تحقیقات تهران قبول شده و هم اکنون مشغول به تحصیل در رشته فیزیک مهندسی می باشد، از سال اول دبیرستان با سازمان دانش آموزان همراه بوده است.
دارنده رتبه 116 با قبولی در رشته دندان پزشکی دانشگاه تهران،  درین سپارزاده است. وی در دانشگاه آزاد هم توانسته در همین رشته قبول شود.
آخرین افتخارآفرین این جمع، نیوشا روزرخ است که با کسب رتبه 2300 در کنکور سراسری، با وجود قبولی در رشته مهندسی صنایع دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب، مشغول به تحصیل در رشته مهندسی متالوژی و مواد در دانشگاه خواجه نصیر می باشد.

پس از آشنایی اولیه، با مطرح کردن سؤال هایی پیرامون کنکور و مسائل حاشیه ای دانشگاه،گپ و گفت خودمانی را در کنار میز مستطیل نشریه پرواز آغاز کردیم.
به عنوان نخستین سؤال، از دوستان جدیدالورود به دانشگاه در مورد مؤثرترین و مخرب ترین کس یا چیز در دوران کنکور پرسیدیم:"4743" با معرفی پدر خود برای نقش مؤثر و کتابخانه و دوستان کتابخانه ای‌اش به عنوان کسانی که نقش مخربی را در ماه های آخر کنکور ایفا کردند، این گفتگو را شروع کرد.
نیوشا هم این گونه جواب داد:"خودم در زمان هایی با خارج شدن از برنامه درسی، نقش منفی را در کنکورم بازی می کردم !"
نگار، درین، سینا و افرا هم با معرفی خانواده ها و مشاورین تحصیلی به عنوان نقش مؤثر به استقبال سؤال بعدی رفتند.
"5800" در پاسخ به "آیا در دوران دانشجویی به انجام فعالیت های غیردرسی علاقه داری؟" میگوید: " در ترم های اول و دوم بیشتر ترجیح می دهم که به درس و کتاب بچسبم؛ ولی به انواع فعالیت های دانشجویی اعم از درسی و غیردرسی به خصوص موسیقی و نجوم هم علاقه دارم."
آرمان هم به بهانه کار در رشته تحصیلی و همراهی گروه دانش آموزان، علاقه ای به انجام فعالیت های جانبی در دانشگاه ندارد. ولی برعکس " 2300 " می گوید: به انجام کلیه فعالیت های جانبی در داخل و خارج دانشگاه به خصوص هنر(تئاتر و موسیقی) علاقه مندم.
با بیان سؤال بعدی که " اگر می توانستی بخشی از کنکور را پاک کنی،آن کدام بخش بود؟ "؛ "4300" می گوید: "ظهر وقتی که کنکور بالاخره تمام شد""2300" خواندن درس های عمومی را و "4743" هم شب هایی را که خسته به خانه برمی-گشت و دوستانش را در حال تفریح می دید و "110" نیز رقابتش را از کنکور پاک کند.
سپس پرواز از اهمیت مطالعه غیرعلمی و سبک کتاب های مورد علاقه شان پرسید:
آرمان تا قبل از کنکور بیشتر کتاب های تخیلی مطالعه می کرده، درین و سینا علاقه زیادی به مطالعه ندارند، در حالی که افرا به گفته خودش شبانه روزی در حال مطالعه است و موضوع کتاب هم برایش فرقی ندارد، نیوشا هم بیشتر در اینترنت به دنبال زمینه های هنری است.
درین زمانی که از جلسه بیرون آمده را بدترین خاطره از کنکورش می داند. سینا آزمون های قلم چی، نگار اولین کنکور سنجش، آرمان یک ماه آخر، افرا شب بعد از کنکور و نیوشا هم شب هایی که باید بیدار می مانده را بدترین خاطره از کنکور می دانند.
آرمان علت تمایل کم پسرهای جامعه به شرکت در دانشگاه را علاقه به سریع رسیدن به استقلال مالی در خانواده می داند. البته این را هم می گوید که تفاوت زیادی بین یک فرد تحصیل کرده با فردی که درس نخوانده  حتی در خارج از حیطه کاری فرد وجود دارد.
افرا و نگار هم استقلال مالی سریع را دلیل این بی علاقگی می  دانند.
نیوشا می گوید:" شاید به این دلیل باشد که اکثر افراد تحصیل کرده در جامعه در رشته تحصیلی خودشان مشغول به کار نمی شوند، یا اینکه در جامعه اکثر پسرها متکی به شغل پدر هستند."
به نظر سینا دلیل این درس نخواندن، اهداف بلندمدت و آینده نگری پسرهاست.
و سؤال آخر اینکه"هرچه می خواهد دل تنگت، بگو..."
درین: اگر نتیجه را می دانستم، در دوران پیش-دانشگاهی بیشتر خوش می گذراندم.
آرمان:آرامش بعد از طوفان!
سینا:کنکور واقعاً موفقیت تحصیلی نیست، رقابت تازه شروع شده، فکر می کردم با کنکور همه چیز تمام شده ولی حالا می بینم چه قدر دانشگاه مهم تر از کنکور است.
نیوشا:کنکور هم یکی از مسیرهای عادی در زندگی است.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید