انجمن کلیمیان تهران
   

معرفی کتاب بارون درخت‌نشین

   

 

نشریه پروازشماره 47 مرداد 1396

 

بارون درخت نشیننویسنده: ایتالو کالوینو2
مترجم: مهدی سحابی
موسسه انتشارات نگاه
ایتالو کالوینو از سرشناس‌ترین چهره‌های ادبیات معاصر ایتالیاست. داستان بارون درخت‌نشین که در سال 1957 نوشته شده، معروف‌ترین و بهترین نمونه سبک کار کالوینو است.
سبک نوشتاری وی آکنده از تمثیل و استعاره است، و نگرش موشکافانه‌ی واقعیت، طنز، افسانه‌پردازی و تخیل شاعرانه همه به یک اندازه در داستان‌های وی جای دارد.
نویسنده در سال 1923 در سانتیاگو دلاس وگاس3 به دنیا آمد. پدر و مادرش هر دو ایتالیایی و گیاه‌شناس بودند. به همین دلیل می‌توان اثر این تخصص والدین را در فضای بکر و بی‌همانند این کتاب و توصیف ماهرانه‌ی درختان و جانوران موثر دانست.
ایتالو کالوینو در سال 1985 درگذشت.
داستان بارون درخت‌نشین شامل 30 فصل است؛ که از نیمه‌ی ژوئن 1767 و در اومبروزا4 -شهری نزدیک دریا- آغاز می‌گردد، سرگذشت پسری به نام کوزیمو لاورس5 است که در 12 سالگی و در مخالفت با قوانین سخت و خشک حاکم در خانه، بر آن شد تا راه خود را از خانواده جدا کند. از این رو قسم می‌خورد تا زنده است پایش به زمین نرسد.
داستان زندگی بارون کوزیمو که از زبان برادر کوچک‌ترش –بیاجو6- روایت می‌شود، زندگی وی را از زمان کوچ به سمت درخت بلوط خانه‌شان تا هنگام مرگ وی بازگو می‌کند.
کوزیمو پس از خروج از خانه، ضمن تعیین مرز برای قلمرو درختی
خود و کشف درختان، مکان‌ها و حیوانات جدید، به مطالعه ی کتاب‌های فلسفی و زیست‌شناسی و هم چنین تبادل اطلاعات با علمای
آن زمان پرداخت.
دوران نوجوانی بارون به شکار، ماهی گیری، گرفتن دزدانِ دهقانان، دوستی با راهزنان، خاموش کردن آتش در جنگل و ... گذشت.
وی در دوران جوانی پس از مرگ پدر و کسب عنوان بارون، از طریق درختان و با صرف 2 روز زمان به باسولیوا –شهری دور از دریا- سفر می‌کند و با عده‌ای از بزرگ‌زادگان رانده شده‌ی اسپانیایی که آن‌ها نیز مانند خودش روی درختان زندگی می‌کردند، آشنا می‌شود؛ با این تفاوت که آن‌ها به خواسته‌ی خود بالای درختان زندگی نمی‌کردند و حکومت چینین شرایطی را برای‌شان رقم زده بود.
در این زمان وی به دختری از این قوم دل‌بسته می‌شود، ولی با فراهم شدن شرایط برای زندگی روی زمین با آن‌ها رهسپار نشده و مجددا به شهر خود بازمی‌گردد.
به گمان راوی پس از بازگشت به اومبروزا، به دلیل تغییر در شیوه‌ی لباس پوشیدن و رفتار بارون،زنان کشش ویژه‌ای نسبت به وی داشتند؛ و در آن حین بسیاری از داستان‌های عاشقانه در همه‌جا بر سر زبان‌ها جاری بود.
پس از آن دوباره غرق کتاب‌خوانی و پژوهش شد و در همین دوره به نوشتن پیش‌نویس قانون اساسی کشوری آرمانی بر فراز درختان پرداخت.
راوی در جوانی هنگامی که به گوشه و کنار اروپا سفر می‌کند، متوجه می‌شود شهرت »مرد درخت‌نشین اومبروزا« تا دوردست‌های اروپا کشیده شده است.
چندی بعد با ورود اتفاقی به چمنزاری دورافتاده و دیدن دختری چابک‌سوار و سیاه‌پوش، خاطرات دوران نوجوانی بارون روندو، زنده شد و ... .

1– The Baron in the Trees
2– Italo Calvino
3- کوبا
4– Ombrosa
5– Cosimi Laverse Du Rondeau
6– Biagio

 



 

 

 

Back Up 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید