انجمن کلیمیان تهران
   

گزارش نمایشگاه ریشه‌ها و سنگ‌ها

   

 

نشریه پروازشماره 49 اسفند 1396

 

سر آنتونی داگلاس کرگ1 متولد آوریل 1949 مجسمه ساز اهل بریتانیا است. تونی کرگ مهم‌ترین مجسمه‌ساز معاصر بریتانیایی به شمار می‌رود. این هنرمند مدت کوتاهی پس از دریافت مدرک دیپلم‌اش، به عنوان دستیار در آزمایشگاه بیوشیمی کار می کرد؛ تجربه‌ی مهمی که بعدها بر درک او از اشکال و ساختارهای طبیعی و مصنوعی تاثیر به سزایی داشت. هم‌چنین در هنگام فعالیتش در »موسسه‌ی پژوهشی تولید کائوچوی طبیعی« نخستین طرح‌ها و چشم‌اندازهای وی از کائوچو و توده‌ی مواد ترکیبی شکل گرفتند. تونی کرگ در 1980 در آکادمی دوسلدورف تدریس می‌کرد و در سال 2001 در دانشگاه‌های برلین شهرت و آوازه‌ای یافت. تونی کرگ هنرمند معاصری است که در مجسمه‌هایش پیچ و تاب‌های زیاد و البته دلپذیری وجود دارد. نمایشگاه مجسمه‌های این هنرمند به نام ریشه‌ها و سنگ‌ها از دوم آبان تا بیست و دوم دی 1396 در موزه‌ی هنرهای معاصر تهران برگزار شد، که البته در میان این مجسمه‌ها تعدادی کارهای طراحی و چیدمان نیز دیده می‌شد. در این نمایشگاه به توضیح درباره‌ی کارهای تونی کرگ پرداخته نشده بود. اما برداشت شخصی من بعد از دیدن کارهای تونی کرگ نوعی فوتوریسم2 و پرداختن به زندگی پویا و دیجیتالی و تاثیر دیجیتال در تمام جنبه‌های حیات و حتی زندگی روزمره بود برای مثال در یکی از کارهای طراحی او با دقت در خطوط بسیار زیادی که وجود داشت تعدادی صندلی و یک میز که روزمرگی و حتی خوراک خوردن را تداعی می‌کرد با تکرار 0 و 1 به تاثیر دیجیتال در تمام جنبه‌های کوچک و بزرگ زندگی آدمی اشاره کرده بود؛ و نیز در
یکی از مجسمه‌ها با عنوان کلیسا از فلزهای کهنه و از کار افتاده که رنگ و روی آن‌ها رفته بود بهره برده بود که به برداشت شخصی من دور شدن از دین و کهنه شدن مذهب و یا حتی نگاهی دیگر و در تضاد با نگاهی که هنر کلاسیک3 به دین دارد را تداعی می کرد. در این نمایشگاه آثاری نیز بود که چند هویتی بودن آدمی و از بین رفتن یک رنگی در رابطه‌ها را نشان می‌داد. به طور کلی این نمایشگاه مجموعه‌ای بود از مجسمه‌ها، چیدمان ها و نیز کارهای طراحی. یکی از کارهای چیدمان که نباید به آن بی‌توجه بود،کاری بود که در ابتدا دیواری رنگارنگ از وسایل کهنه‌ای دیده می‌شد اما با دقت در آن جمعیتی دیده می‌شد که در کنار یکدیگر ایستاده بودند و نشانگر از بین رفتن آن‌ها و باقی ماندن خاطرات بود، برای مثال وسایل استفاده شده شامل مسواک‌های کهنه، ظروف شکسته، اسباب‌بازی‌های قدیمی و...بود. یکی دیگر از کارهای چیدمان تعداد زیادی ظروف شیشه‌ای بود که روی هم چیده شده بودند و نگاه به این مجموعه بسیار باعث آرامش بود. به طور کلی می‌توان گفت این نمایشگاه مثال خوبی برای هنر پست مدرن4 بود.







1- Sir Anthony Douglas Cragg
2- نام جنبشی هنری و ادبی که توسط مارینتی -شاعر و نویسنده‌ی ایتالیایی- در میلان شکل گرفت (1909). مارینتی، در نخستین بیانیه‌ی این جنبش، ندای تخریب موزه‌ها،کتابخانه‌ها،آکادمی‌ها و نهادهای فرهنگی واپسگرای ایتالیا را سر داد؛ و به ستایش دنیای نوین، ماشین، سرعت،و خشونت پرداخت.
3- اصطلاحی است که در معنای وسیع، فرهنگی و یا برجسته‌ترین آثار متعلق به هر دوره‌ای، اطلاق می‌شود.
4- اصطلاحی است برای توصیف گرایش‌های پس از دهه‌ی 1960 در عرصه‌های معماری، هنر، ادبیات و فلسفه.
 

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید