انجمن کلیمیان تهران
   

جوکرلو

   

 

نشریه پرواز شماره 55 مرداد 1399

توجه: این مطلب به برخی صحنه‌های اصلی فیلم جوکر اشاره می‌کند.
چندی پیش که فیلم جوکر به اکران درآمد، صحبت‌های ضد و نقیضی در موردش به گوش می‌خورد.
برخی به شدت تحسین و برخی دیگر تقبیح کردند.
این فیلم را که دیدم، نکات جالبی به ذهنم رسید.
داستان این فیلم مربوط به سال 1981 و شهر خیالی گاتنهام می‌باشد. شخصیت اصلی داستان که آرتور فلک (با بازی واکینگ فینیکس) نام دارد، شخصی است بسیار شکست خورده در زندگی.
وی در کودکی مورد آزار جنسی قرار گرفته و از نظر روانی دچار مشکلات عدیده می‌باشد و تمام احساسات خود را با خنده بروز می‌دهد.
مادر او نیز از نظر روانی دچار اختلال است.
آرتور فلک از کودکی آرزو داشت دیگران را بخنداند و به کمدین معروفی تبدیل شود ولی هیچ‌وقت نتوانست به این آرزو دست پیدا کند.
او که در فیلم در دهه‌ی پنجم زندگی به سر می‌برد، از نظر مالی به شدت ضعیف بوده و خرج زندگی‌اش را از طریق پوشیدن لباس و ماسک دلقک و تبلیغ برای رستوران‌ها بدست می‌آورد.
اما وی همیشه زندگی سختی داشته و گویی همه دست به دست یکدیگر داده‌اند تا او را مسخره کرده و یا مورد آزار قرار دهند. برای مثال زمانی که در حال تبلیغ برای یک رستوران بود، عده‌ای جوان تابلوی او را از دست وی دزدیده و بعد او را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند.
اما یک روز که با گریم دلقک در مترو نشسته بود، عده‌ای جوان بدون دلیل به او گیر داده و کتک می‌زنند. آرتور که به تازگی روان‌شناس خود را به خاطر موارد مالی از دست داده، تعادل خود را از دست داده و آن سه جوان را که از قضا از فرزندان سرمایه‌داران آمریکا بودند، با اسلحه به قتل می‌رساند.
پس از منتشر شدن خبر به قتل رسیدن آن‌ها توسط فردی که گویی نقاب دلقک به صورت داشته، افراد بسیاری از جامعه که با وی هم‌ذات‌پنداری می‌کردند، به خیابان‌ها رفته و آشوب به راه انداختند.
وی در پایان فیلم و پس از این که در یک نمایش تلویزیونی معروف اعتراف به قتل آن جوانان کرد و مجری همان برنامه را کشت، وقتی توسط پلیس دستگیر و در راه زندان بود، آشوبگران او را از دست پلیس نجات داده و گویی او را با وجود تمام خلاف‌هایی که انجام داده بود سرلوحه کارهای خود قرار داده بودند.
دیدن این فیلم من را به یاد یکی از شخصیت‌های معروف ایرانی انداخت:
امیر مقصودلو ملقب به تتلو
وی به گفته‌ی خودش پدرش را در سن پایین از دست داده و در کودکی مورد آسیب روحی و روانی بسیاری قرار گرفته است. هم‌چنین فقر و تنگدستی از مواردی بوده که به وی آسیب رسانده است.
با وجود تمام اختلال‌های روانی‌ای که این فرد دارد، مشاهده می‌کنیم که امیر تتلو از نظر اخلاقی و رفتاری طرفداران بسیاری دارد گویی بسیاری از جوانان و نوجوانان جامعه با وی هم‌ذات‌پنداری کرده و کورکورانه به حرف‌های او عمل می‌کنند.
برای مثال برقراری چالش‌های اینستاگرامی‌ای که از نظر اخلاقی با جامعه‌ی ما همخوانی ندارند و موارد مشابه آن.
این حمایت و طرفداری تا حدی است که با وجود بسته شدن صفحه‌ی اینستاگرام این خواننده‌ی معروف از جانب خود سایت اینستاگرام، بعد از افتتاح صفحه‌ی جدید توسط او شاهد بودیم در مدت کوتاهی تعداد دنبال‌کنندگان وی به یک میلیون نفر رسید.
لازم به ذکر است که نمی‌شود استعداد امیر تتلو در برخوردار بودن از صدای زیبا و ساختن موزیک و نوشتن ترانه را کتمان کرد ولی نباید چون این مزیت‌ها را دارد موافق افکار و عقاید او باشیم و هرچه گفت، به آن عمل کنیم.
 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید