انجمن کلیمیان تهران
   

درگذشت بانوي خدمت گزار و فداكار خانم مليحه سپير- كشفي

   

malihe sepir (kashfi)جامعه يهوديان ايراني در روز سه‏شنبه شانزدهم مارچ 2004 (25 اسفندماه1382) يكي از برجسته‏ترين بانوان خدمتگزار و صديق خود را از دست داد. درگذشت مليحه سپير (كشفي) همسر مرحوم جمشيد كشفي در شهر لوس‏آنجلس خاتمه‏اي بر زندگي جسماني انسان والائي بود كه خدمات ارزنده او در بيش از 60 سال فعاليت اجتماعي تأثير به سزايي در بهبود زندگي هزاران خانواده يهودي ايراني برجاي گذارد.

مليحه سپير سال 1917 ميلادي (1296 شمسي) در يك خانواده اصيل يهودي در شهر تهران متولد شد. پدر او اسحق سپير به شغل زرگري مشغول و به صداقت و درستكاري زبانزد مردم كوچه و بازار بود.

مادر او نصرت خانم از خانواده بسيار سرشناس و خدمتگزار جامعه، معروف به حكيم بود. پدر نصرت خانم، مرحوم حكيم سليمان و همچنين جد بزرگوارشان مرحوم «حكيم‏ماشيه» مورد احترام دولتيان و جامعه يهودي و غيريهودي بودند. دائي بزرگ مليحه خانم، دكتر ارسطو خان حكيم كه در انگلستان تحصيلات پزشكي خود را گذرانده بود، پس از مراجعت به ايران بيمارستان صحت را در تهران داير كرد. اين اولين بيمارستاني در ايران بود كه به سبك مدرن اروپائي- و نه به سبك شفاخانه‏هاي متداول آن روزگار- برپا شد. همه خواهران و برادران و خود مليحه خانم از فارغ‏التحصيلان مدرسه آمريكائي در تهران بودند. دكتر روح‏الله سپير برادر مليحه خانم از عنفوان جواني مشغول به خدمت جامعه بود.

امروز مرحوم دكتر روح‏الله سپير به عنوان بنيان‏گذار مؤسسات بهداشتي درماني كانون خيرخواه و بيمارستان دكتر سپير شناخته مي‏شود. دكتر سپير دوران تحصيل خود را در دانشكده پزشكي تهران گذراند و مركز بهداشتي كانون خيرخواه را با كمك گروهي از مردم خير تأسيس كرد. او حتي براي جمع‏آوري كمك‏هاي مالي اقدام به راه‏اندازي دو كنسرت بزرگ با همكاري مرتضي خان و موسي خان ني‏داوود، خانم ملوك ضرابي و همكاري خواهرزاده‏اش طلعت حكيم كه پيانو مي‏نواخت نمود و بالاخره موفق به شروع ساختمان درمانگاه كانون خيرخواه گرديد. به پاس خدمات ارزنده اين پزشك فداكار كه در راه خدمت به مردم و هنگام مبارزه با بيماري تيفوس كه در جريان جنگ دوم، همه‏گير شده بود خود به اين بيماري مبتلا شد و جان شيرين خود را هديه كرد، اين موسسه امروز به نام بيمارستان دكتر سپير در تهران به خدمات خود به جامعه يهودي و غيريهودي ادامه مي‏دهد.

پس از درگذشت جانسوز دكتر سپير، مليحه خانم تصميم گرفت كه فعاليت‏هاي فرهنگي اجتماعي و بهداشتي برادر خود را دنبال كند. تاريخچه بيش از 60 سال فعاليت و جانفشاني‏هاي بي‏شائبه مليحه سپير شاهد وفاداري اين بانوي بزرگوار به آرمان‏هاي انسان‏دوستي برادر بزرگوارش مي‏باشد.

مليحه سپير در تاسيس و اداره كانون خيرخواه، پرورشگاه كودكان، سازمان بانوان يهود سهم به سزايي داشت. مليحه سپير به غير از شركت فعالانه در سازمان‏هاي ذكر شده مرتباً مشغول حل مسائل خانوادگي و اجتماعي افراد كثيري در جامعه بود. او با دل و جان و با صرف وقت و منابع ديگري كه در اختيار داشت به حل مشكلات زندگي افرادي مي‏پرداخت كه دستشان از همه جاي ديگر كوتاه بود.

بعد از انقلاب ايران مليحه خانم به امريكا عزيمت و در لوس‏آنجلس مقيم گرديد. در دوران غربت دست از فعاليت‏هاي انسان‏دوستانه خود برنداشت. او در تاسيس سازمان بانوان يهود مقيم كاليفرنياي جنوبي سهم به سزائي داشت و تا آخر عمر پرثمر خود در خدمت به جامعه از هيچ فداكاري دريغ ننمود و در انجام امور خير همواره ارتباط خود را با جامعه كليميان ايران حفظ نمود. مليحه سپير نمونه‏اي از يك انسان واقعي بود. سزاوار است كه جوانان ما زندگي او را سرمشق زندگي خود سازند تا هميشه اين خون، حيات‏بخش، در رگ‏هاي جامعه هميشه در حركت باشد. يادش زنده و روح پرفتوحش شاد باد.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید