انجمن کلیمیان تهران
   

همايش دين، معنويت و انسان امروز

   

آرش آبايي
خرداد 83

Confrance همايش ديننخستين همايش دين، معنويت و انسان امروز با هدف بررسي جايگاه، نقش و تاثير اديان بر ابعاد گوناگون زندگي انسان، روز 5 خرداد در دانشكده علوم انساني و اجتماعي دانشگاه مازندران در شهرستان بابلسر برگزار شد. در اين همايش كه از دو بخش ارائه مقالات برگزيده و ميزگرد نمايندگان اديان تشكيل شده بود، استادان، محققان و دانشجويان دوره‏هاي الهيات و اديان به همراه تني چند از روحانيون اديان توحيدي شركت داشتند.

به دعوت حجت‏الاسلام دكتر فخرالدين اصغري آقمشهدي، دبير همايش، مهندس آرش آبائي از طرف انجمن كليميان به عنوان نماينده اين دين با ارائه 2 مقاله در همايش و ميزگرد آن حضور يافت. نمايندگي ساير اديان را حجت‏الاسلام دكتر اديب، دكتر موبد كوروش نيكنام (نماينده زرتشتيان در مجلس شوراي اسلامي و عضو انجمن موبدان زرتشتي) و شماس آربي كشيش‏زاده مسيحي (نماينده شوراي خليفه‏گري ارامنه) برعهده داشتند.

در پاسخ به فراخوان اين همايش، 45 مقاله ارسال شده بود كه از ميان آنها 7 مقاله براي ارائه در جلسات همايش انتخاب شدند.

در ميان مقالات ارسالي، 6 مقاله به طور خاص به حوزه يهوديت ارتباط داشتند كه عناوين آنها عبارت بودند از:

اورشليم از ديدگاه يهود (آرش آبائي) – فيلون و نقش وي در تكوين فلسفه و فكر يهودي و مسيحي ( دكتر طاهره حاج ابراهيمي) – بررسي مفهوم خدا در يهود ( حسين حياتي) – موعود باوري در يهود (ميترا حسني) – حضرت داوود (ندا سقايي) – روز سبت در يهود (زهرا فتحي).

در بخش ارائه مقالات اين همايش كه به ابتكار كانون دانشجويي گفتگوي تمدن‏هاي آن دانشكده طراحي شده بود، دكتر فتح‏اله مجتبايي، مدير گروه اديان و عرفان واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي تهران، در سخنان خود، حيات واقعي انسان را حيات اسطوره‏اي دانست و اظهار داشت كه حيات عقلاني انسان بسيار ضعيف‏تر از حيات ايماني و ذوقي اوست. وي گفت: جنبه‏هاي عاطفي و ايماني انسان، منطق ناپذيرند. دكتر مجتبايي زبان دين را زبان اسطوره، ذوق و استعاره دانست و اعلام داشت كه تنها با درك اين مفهوم از زبان ديني است كه مي‏توان به تمام اديان احترام نهاد و عشق ورزيد.

تجربه عرفاني، محور سخنان دكتر فروزان راسخي، استاد دانشگاه الزهرا بود. وي پس از برشمردن مراتب تجربه ديني، تجربه عرفاني را از نوع علم حضوري دانست كه در آن دريافت بدون واسطه صورت مي‏گيرد و عالم مستقيما به معلوم دست مي‏يابد، و به همين دليل، اين تجربه خطاناپذير و نيز انتقال‏ناپذير است. دكتر راسخي حاصل معمول تجربه عرفاني را ايجاد دگرگوني اخلاقي مثبت در شخص دانست و اظهار داشت كه طبق عقيده برخي انديشمندان، اخلاقيات و احكام ديني، همگي مقدماتي هستند براي حصول تجربه ديني.

ميزگرد نمايندگان اديان، آخرين بخش اين همايش بود. لزوم دين در جهان امروز، وضعيت ايمان ديني پيروان هر دين، لزوم بازخواني انديشه ديني، نقش و جايگاه معنويت در هر يك از اديان، پاسخ‏هاي مناسب ديني در وضعيت امروز، سرعت تغييرات شرايط اجتماعي در جهان امروز و مشتركات اديان، مهمترين نكات مورد بحث ميزگرد و سخنان هر يك از انديشمندان اديان بود.

آرش آبائي به عنوان نماينده يهوديت در اين بخش، علاوه بر ذكر مطالبي پيرامون هر يك از محورهاي فوق، به ذكر شباهت‏هاي فقهي دو دين يهود و اسلام پرداخت و ضمن برشمردن نكات مشترك و متفاوت بحران معنويت ديني در جامعه يهودي و جوامع ديگر اديان، به پرسش‏هاي متعدد دانشجويان حاضر در جلسه در حوزه يهود به ويژه وضعيت حجاب و حقوق زن در يهود و نيز موضع يهوديان درباره فيلم مصائب مسيح پاسخ داد.

همايش با اهداي لوح‏تقدير به ارائه‏كنندگان مقالات و سخنرانان از سوي رئيس دانشكده پايان يافت



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید