انجمن کلیمیان تهران
   

موبد موبدان زرتشتيان ايران درگذشت

   

آبان 83

جنــاب حـاخـام يـوســف همداني ‏‎كهن و رئيس و اعضاي هيئت مديره انجمن كليميان تهران و گروهي از كليميان تهران در مراسم بزرگداشت موبد جهانگير اوشيدري شركت نمودند.

موبد جهانگير نوشيروان اوشيدري، موبد موبدان زرتشتيان ايران در پسين روز هفته، آدينه يكم آبان ماه در سن 84 سالگي به رحمت ايزدي پيوست.

oshidar mobedموبد جهانگير اوشيدري يكي از شخصيت‏هاي برجسته زرتشتي و ايراني در سال 1299 در شهر كرمان ديده به جهان گشود. دوران دبستان و دبيرستان را در كرمان سپري كرد. سال 1317 بود كه وارد دانشكده تازه تاسيس دامپزشكي دانشگاه تهران شد و سه سال بعد به عنوان دكتر دامپزشك فارغ‏التحصيل شد.

در سال 1320 با درجه سربازي وارد نيروي زميني ارتش شد و با طي درجات مختلف نظامي «سرتيپ» ارتش شد.

روانشاد موبد اوشيدري پس از بازنشستگي در سال 1350، با درجه سرتيپي وارد حيطه تخصصي دين زرتشتي مي‏شود و با آموختن علوم ديني زيرنظر استاداني چون موبدان اردشير و فيروز آذر گشسب و موبد رستم شهزادي و همچنين آموختن دين دبيره (خط ديني زرتشتيان) و چگونگي اجراي آيين‏هاي ديني نزد موبد هرمزديار خورشيديان سرانجام در سال 1360 از سوي انجمن موبدان نوزوت شده و به درجه موبدي مي‏رسد.

آن روانشاد چندين دوره هموند انجمن زرتشتيان بود و پس از درگذشت روانشاد موبد رستم شهزادي به عنوان رئيس انجمن موبدان تا واپسين لحظات زندگي خويش به خدمت در راه دين و فرهنگ زرتشتي مشغول بود.

شادروان موبد جهانگير اوشيدري يكي از بزرگترين پژوهشگران در مورد تاريخ‎‏نگاري زرتشتيان بود. كتاب «تاريخ پهلوي و زرتشتيان» وي يكي از با ارزشترين و در حقيقت مرجعي كم‏ نظير در مورد تاريخ زرتشتيان معاصر است. «دانشنامه مزديسنا» كه دايره ‏المعارف دين زرتشتي است نيز تاليف ارزشمند ديگري از اين موبد برجسته زرتشتي است. آن روانشاد تاليفات بسيار ديگري نيز در زمينه‏هاي فرهنگي، ديني و تاريخي از خود به يادگار گذارده است.

روانشاد موبد جهانگير اوشيدري با آن كه درجه تيمساري داشت اما تا واپسين لحظات عمر خويش، خود را سرباز جان بركف ايران و فرهنگ زرتشتي مي‏دانست. وي به شدت با بدعت‏ گذاري‏هاي بي‏ مورد در دين زرتشتي مخالف بود و هميشه سعي مي‏كرد تا موبدان جوان را از نوآوري‏هاي بيجا و مضر در دين كه به اعتقاد وي مغز فرهنگ زرتشتي را دچار انحراف و قلب مي‏كرد برحذر دارد.

 

فلسفه نماز



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید