انجمن کلیمیان تهران
   

جش افتخار آفرینان

   

25 آذر 88

مراسم تقدیر از پذیرفته شدگان یهودی در دانشگاه های کشور

دکتر مره‌صدق در جریان برنامه‌ی تقدیر از پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها تاکید کرد: علم و دانش سرمایه‌ی تاریخی و جاودانه‌ی یهودیان است

روز چهارشنبه بیست‌وپنجم آذرماه، سازمان دانشجویان یهود ایران مطابق هرساله برنامه‌ای را به‌جهت تقدیر از پذیرفته‌شدگان آزمون‌های ورودی موسسات آموزش عالی کشور برگزار کرد که در مراسم امسال از حدود 80 پذیرفته‌شده، با اهدای جوایزی، تقدیر به‌عمل آمد.
هم‌چنین در این برنامه، گروه‌های موسیقی دانش‌آموزان، کرال و پاپ - سنتی سازمان نیز به‌اجرای قطعات موسیقی پرداختند که با استقبال گرم حضار سالن رو‌به‌رو شد و نیز نمایشی انتقادی از وضعیت تحصیل دانش‌آموزان دبیرستانی در طی برنامه، به‌اجرا درآمد.
در ابتدای این برنامه، سالار خاکشوی به نمایندگی از هیئت‌مدیره‌ی دوره‌ی چهل و دوم آن سازمان به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن تبریک به پذیرفته‌شدگان از آنان دعوت کرد در عرصه‌های اجتماعی و به‌خصوص سازمان دانشجویان، مشارکت فعالانه‌ای داشته‌باشند. وی هم‌چنین با انتقاد از روند نزولی پذیرفته‌شدگان پسر در دانشگاه‌ها و گرایش آنان به بازار کار آزاد و ناچیز بودن سطح قبولی‌ دانشجویان ایرانی کلیمی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، خواستار چاره‌اندیشی برای این معضلات شد. وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره‌ به وضعیت کل جامعه‌ی کلیمی و حرکت سازمان دانشجویان در راستای اهداف و آرمان‌های تعریف‌شده‌ی این جامعه، گفت: «توقع ما از جامعه‌ این است که فضای آزاد اندیشی و تحمل نظرات مخالف را تقویت کند تا بتوانیم پذیرای تمامی افکار و سلایق در کنار هم باشیم. البته باید تاکید کنیم که هرچند اختلاف‌نظرات موجود را به‌رسمیت می‌شناسیم و آن را عاملی اساسی در جهت رشد و بقای جامعه می‌دانیم، ولی به این باور هستیم که همه‌ی ما گروه‌ها فصلی مشترک داریم و آن هویت ماست به‌عنوان ایرانیان کلیمی که هویتی تغییرناکردنی و خلل‌ناپذیر است. ما همان‌قدر که یهودی هستیم، ایرانی نیز هستیم و هردوی این ویژگی‌ها بنیان همگی ما را تشکیل می‌دهند و همه‌ی گروه‌های اجتماعی، به‌دور از تمامی اختلافات، باید بدین اصل پایبند باشند، در جهت پاسداشت آن بکوشند و از آن به‌عنوان نقطه‌ی اشتراک و هم‌یاری بهره بگیرند.»
در ادامه‌ی این برنامه، دکتر رحمت‌الله رفیع، ریاست هیئت‌مدیره‌ی انجمن کلیمیان تهران در ضمن اهدای جوایز پذیرفته‌شدگان، گفت: «واقعا برای من افتخاری بالاتر از این نیست که در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که این‌قدر آزادی داریم که فرزندانمان بتوانند وارد دانشگاه‌ها شوند.» وی با تاکید بر ضرورت ادامه‌ی تحصیل دانش‌آموزان در سطوح عالی نیز گفت: «لازم است یک‌بار دیگر به والدین محترم تذکر بدهم که فرزندان ما باید دوره‌های دانشگاهی را بگذرانند. لازم نیست فقط بگوییم که فرزند ما دانشجو شده، بلکه ما داریم برای آینده سرمایه‌گذاری می‌کنیم. ما نمی‌گوییم مشاغل آزاد بد و یا نامناسب هستند، چون همان‌طور که آقای خاکشوی گفتند شاید وضع اقتصادی تمایل به بازار آزاد را بیش‌تر کرده‌است، ولی بهتر این‌که بر روی فرزندانمان سرمایه‌گذاری کنیم تا ابتدا تحصیل کنند و بعد از آن یا در کنار آن به کار اقتصادی هم بپردازند.» وی افزود: «این را یقین داشته‌باشید که مغز یهودی در همه‌جای دنیا مشهور است و نمونه‌ی آن یهودیانی که در دنیا جایزه‌ی نوبل برده‌اند. ما باید این مغزها را باید به‌کار ببریم. به‌خصوص ما یهودیان مشرق‌زمین و به‌خصوص ایرانی‌ها. چون من همین دوستان ایرانیمان را در خارج از کشور می‌بینم که کوچک‌ترین آن‌ها دکتر و مهندس هستند و بسیاری از آنان الان در دانشگاه‌های مختلف به‌عنوان استاد مشغول به‌کارند. چرا ما در ایران نداشته‌باشیم؟ گو این‌که داریم ولی تعدادشان فوق‌العاده کم است. من از خانواده‌ها استدعا دارم که اول از همه مشوق فرزندان خود باشند تا در هر صورتی که هست، به دانشگاه‌ها راه پیدا کنند.»
در بخش دیگری از این برنامه، دکتر سیامک مره‌صدق، نماینده‌ی ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به کاهش سطح تمایل به ادامه‌ی تحصیل در مقاطع بالاتر و نیز پایین بودن سطح روحیه‌ی آموزشی و پژوهشی در میان جوانان جامعه، گفت: «در طول تاریخ، چیزی که باعث دوام و پایداری ما شده، میزان ثروت قومی ما نبوده، بلکه میزان دانش قومی ما بوده‌است. چیزی که در طول تاریخ یهودیان را سربلند کرده، بیش‌تر از همه شخصیت‌هایی مثل انیشتین و فروید بوده‌اند و نه روچیلدها. ما باید عادت کنیم که به‌دنبال کسب علم برویم و با به‌دست آوردن علم بتوانیم تاریخ‌ساز باشیم. من امیدوارم که تاریخ‌سازی ایرانیان یهودی با تاکید بر ریشه‌های فرهنگی و علمی، هر روز ابعاد وسیع‌تری پیدا کند و روزی شاهد باشیم که حداقل درصد قابل توجهی از اعضای هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها را هم‌کیشان ما تشکیل بدهند، چون علم و دانش سرمایه‌ی تاریخی و جاودانه‌ی یهودیان است و در طول تاریخ یهودیان همواره به‌عنوان حمل‌کنندگان علم و فلسفه مطرح بوده‌اند.» در ادامه، دکتر مره‌صدق شخصا از ژان پایاب، دومین دانشجوی برگزیده در زمینه‌ی تحقیقات در رشته‌ی دامپزشکی و نیز دکتر بابک نجیبی، نخستین ایرانی یهودی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد دوره‌ی فوق‌تخصصی شده‌ و اکنون دوره‌ی فلوشیپ قلب اطفال را می‌گذراند، با اهدای جوایزی تقدیر به‌عمل آورد.
در بخش دیگری نیز، فرهاد افرامیان، مسئول کمیته‌ی فرهنگی انجمن کلیمیان تهران و سردبیر نشریه‌ی افق‌بینا، ضمن تبریک جشن حنوکا و نیز پذیرفته‌شدن جوانان یهودی در دانشگاه‌ها، گفت: «مسئله‌ای که دغدغه‌ی ما را تشکیل می‌دهد و ذهن ما را بیش از پیش به‌خود مشغول ساخته، چگونگی حفظ هویت فرهنگی، دینی و ارزش‌های آیینی و سنتی جامعه‌ی ماست. اولین باری که از واژه‌ی ایرانیان یهودی در نشریه‌ی افق‌بینا استفاده‌کردیم، اعتراضاتی شد، ولی خوشحالم که الان می‌بینم که در اکثر صحبت‌ها، مقالات و سخنرانی‌ها، این واژه جایگزین جامعه‌ی کلیمیان ایران شده‌است. این فرهنگ‌سازی نشان‌گر توجه مسئولین جامعه‌ی کلیمی به حفظ وحدت، هم‌دلی و همبستگی جامعه‌ی ایرانیان یهودی است.» وی افزود: «ایرانی یهودی تنها یک واژه نیست، حکایت سر و تن است که اگر از هم جدا باشند، هیچ‌کدام معنی خاص خود را نداشته و هیچ ارزشی ندارند.» وی هم‌چنین گفت: «صحبت از حماسه‌ی حنوکا و روشنایی شمع حنوکا می‌شود. این شمع‌ها روشن می‌شوند تا در ذهن ما این بارقه ایجاد بشود که چگونه به‌عنوان یک فرهیخته و نخبه‌ی یهودی بتوانیم هویت خود را حفظ کنیم و این را مدنظر داشته‌باشیم که بدون هیچ‌گونه پیش‌داوری و به‌دور از کوچک‌ترین غرض، آستانه‌ی تحمل خود را بالا ببریم، کمی با درایت بیش‌تر نسبت به قضایا تامل بکنیم، تفکر کنیم و این را بدانیم که در جامعه‌ی یهودی و در بین ایرانیان یهودی در کشورمان، هیچ خودی و غیرخودی وجود ندارد. این را یاد بگیریم که با ایجاد رفاقت و یک‌رنگی و هم‌بستگی بیش‌تر، جامعه را از فضایی که دارد بیرون ببریم تا بتوانیم آینده‌ای درخشان را برای فرهنگ و هویت خود داشته‌باشیم.» وی در پایان با تاکید بر نقش دانشجویان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، افزود: «آن‌چه که بر دوش شما دانشجویان عزیز است این‌که با تحلیل اوضاع و مختصاتی که درون آن هستیم، بتوانید بیش‌ترین تلاش را در راستای اعتلای سطح فرهنگی جامعه داشته‌باشید.»





 

 


 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید