انجمن کلیمیان تهران
   

يهوديت

   

معرفي و بررسي يك كتاب جديد درباره يهوديت

مريم حناسابزاده
آبان 82

خوشبختانه، در سال‏هاي اخير، گسترش مراكز آموزش عالي، در سراسر كشور، موجب بالندگي فرهنگي – اجتماعي فضاي تحقيقات و مطالعات گشته است. هر چند در تمامي بررسي‏ها، وجود منابع مستند علمي، نقش كليدي در انجام تحقيقات و مطالعات را ايفا مي‏نمايند، وقتي حوزة محوري «شناخت اديان» و «آشنايي با پايه‏هاي ديني-فرهنگي» آنها باشد، اين نقش پررنگ‏تر مي‏گردد. بي‏ترديد معتبرترين منبع براي شناخت اديان، كتاب‏هاي آسماني كه توسط پيامبران توحيدي آمده است، مي‏باشد، با اين همه و به منظور كمك به دانش‏پژوهان اين حيطه، نياز به وجود منابعي به زبان فارسي احساس مي‏گردد.

جهت آشنايي با دين يهود به عنوان يكي از اديان بزرگ الهي كه اخيرا مورد توجه صاحبنظران و محققان متعددي قرار گرفته، مطالعه تاريخ دين يهود، تورات، كتاب آسماني يهوديان و احكام و قوانين شرعي آن اهميت به سزايي دارد كه اميد است، مطالعات در اين زمينه به شكل كاملا مستند و مستدل و به دور از هرگونه تعصب و پيش‏داوري صورت پذيرد.

در اين راستا يك كتاب جديد در زمينة دين يهود و يهوديت به علاقمندان معرفي مي‏گردد:

 يهوديت

نويسنده: عبدالرحيم سليماني اردستاني

انتشارات: آيات عشق

بهار 1382

اين كتاب كه در انجمن معارف اسلامي ايران تهيه شده است، يكي از مجموعه كتب آشنايي با اديان، از سلسله مجموعه‏هاي «نگاه نو» مي‏باشد كه به شكل كامل‏تر و غني‏تر از كتاب «دين يهود» وارد مباحث مهم تاريخي و دين يهود مي‏گردد.

نويسنده در مقدمه آغازين كتاب تحت عنوان «قوم اسراييل» و ديانت يهود» آورده است:

«يهوديت ديني است كه با اين كه پيروان زيادي در ميان اديان زنده جهان ندارد، به جهاتي بيش از اديان ديگر مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است. اين دين كهن‏ترين دين از اديان بزرگ سامي، يعني يهوديت، مسيحيت و اسلام است، ادياني كه به سبب انتساب به حضرت ابراهيم گاه اديان ابراهيمي نيز خوانده مي‏شود».

بخش اول اين كتاب «به سوي سرزمين موعود» به شكل‏گيري قوم يهود، چگونگي اسارت و حركت به سرزمين موعود مي‏پردازد كه از 5 فصل تشكيل يافته است در فصل اول: «از ابراهيم تا اسراييل» بحث از ماجراي زندگي حضرت ابراهيم شروع و در پنجمين فصل اين بخش «تعاليم موسي» با مبحث شريعت موسوي ختم مي‏گردد.

بخش دوم «در سرزمين موعود» مشتمل بر شش فصل مي‏باشد كه در فصل اول، نويسنده با گفتاري پيرامون «عصر داوران» وارد بحث شده و با فصول «عصر پادشاهان بني‏اسرائيل»، «اسارت بابلي‏ها»، «بازسازي معبد و حكومت كاهنان»، «كتاب مقدس يهودي» و بالاخره از «يونان تا روم» آن را ادامه مي‏دهد.

در بخش سوم كتاب با عنوان «عصر پراكندگي يهود» با سه فصل روبرو هستيم: «تخريب دوم معبد و پيامدهاي آن»، «اوضاع يهوديان در قرون وسطا» و «يهوديت در عصر جديد».

***

در يك جمع‏بندي كلي به نظر مي‏رسد كتاب دوم «يهوديت» در مقايسه با كتاب «دين يهود» به دلايل وجود بخش‏ها و فصول كامل‏تر و دقيق‏تر، ويژگي امانت در نقل از منابع و نيز سود جستن از مآخذ و منابع متعدد و بيشتر، به عنوان يك مرجع علمي و پايه‏اي براي تحقيقات آتي، ارجح باشد.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید