انجمن کلیمیان تهران
   

منوچهر طبری درگذشت

   

17 آذر  1389

منوچهر طبریجز هنر، تاریخ سینمای ایران، پیوسته و گره خورده‌ی پُر یقینِ حضور کلیمیان، در همه‌ی زمینه‌هاست. این روزها کلیمیان و دلِ سینمای ایران، سوگوار پرواز هنرمندی مؤمن، حساس و با احساس، لطیف، شریف، خدمت‌گزار، وطن‌دوست و ... است که گرچه بسیار جوان نبود، اما زود رفت.
منوچهر طبری در 31 تیر ماه 1320 هجری شمسی در بابل در خانواده‌ای مذهبی و مؤمن به دنیا آمد.
او از پنج سالگی به مدرسه سپرده شد و پس از اتمام تحصیل از مدرسه‌ی اتحاد تهران در 17 سالگی سفر ماجراجویانه‌ی خود را آغاز کرد. او از راه زمینی به آلمان رفت و پس از سفر به شهرهای مختلف آلمان با کشتی به فرانسه و در پایان به ایالت نیوجرسی در آمریکا رسید.
پس از اقامت 6 ساله‌ی خود در آمریکا و گذراندن دوره‌ی آرایشگری و کارگردانی تئاتر عروسکی به کشور بازگشت و تحصیلات خود را در رشته‌ی فیلمبرداری دانشگاه تهران به اتمام رساند.
او در کارنامه‌ی هنری خود فیلم‌های زیادی را کارگردانی و فیلمبرداری کرده است، که از آن جمله می‌توان به ساخت فیلم‌های مستند با موضوع‌های مختلفی چون ورود حضرت امام خمینی (ره) به ایران، مردم پاکستان، عید شاووعوت، عید پسح نام برد.
فیلم داوری ایزدی که به گفته‌ی مسعود مهرابی، مسئول ماه‌نامه‌ی فیلم، نمونه‌ی تقریباً کاملی از فیلم مستند خبری است، شاید در تاریخ سینمای جهان کمتر کاری است که تا این حد نزدیک به واقعیت ارائه شده بود.
سفرنامه‌ی نطنز که به چگونگی ساختن قفل‌های قدیمی و روش گشودن آن می‌پردازد از دیگر آثار ثبت شده در کارنامه‌ی شادروان منوچهر طبری است.
منوچهر طبری به خاطر حضور داوطلبانه در جبهه‌های جنگ تحمیلی از افتخارات جامعه‌‌ی ایرانیان کلیمی به شمار می‌رود.
شادروان منوچهر طبری در 17 آذر برابر با 8 دسامبر پرواز ابدی خود را آغاز کرد. هیئت مدیره‌ی انجمن کلیمیان تهران این ضایعه را به جامعه‌ی هنری ایرانی و ایرانیان یهودی تسلیت عرض نموده و تعالی روح آن مرحوم را از خداوند متعال خواستاریم.
 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید