انجمن کلیمیان تهران
   

اخبار بینا 59

   

 

با همکاری بیژن خاکشور
(عضو هیئت مدیره ی انجمن کلیمیان اصفهان
 و مدیر گروه خبری کتر داوید)
و مهندس امید محبتی مقدم
(عضو هیئت مدیره ی انجمن کلیمیان تهران
و مدیر روابط عمومی انجمن)

زمستان 1402

 

 

 

 

نتایج انتخابات هیئت مدیره و بازرسان انجمن کلیمیان تهران
به دنبال برگزاری انتخابات انجمن کلیمیان تهران در تاریخ ۲۷ تیرماه ۱۴۰۱ و دریافت نتایج تایید صلاحیت منتخبین، جلسه‌ی تغییر و تحول انجمن کلیمیان تهران در تاریخ ۲۸ آبان‌ماه ۱۴۰۲ در محل انجمن و با حضور هیئت رئیسه، هیئت مدیره قدیم و هیئت مدیره جدید برگزار گردید.
اسامی نهایی اعضای هیئت مدیره و بازرسین انجمن کلیمیان تهران به ترتیب آرای کسب شده، به قرار ذیل می‌باشد:
اعضای هیئت مدیره:
مهندس امید محبتی‌مقدم - مهندس بهداد میکائیل - ایلن میشاعلیان - دکتر همایون سامه‌یح - مهندس هرصل گلشیرازیان - مهندس دانیل مرادی - موسی ثانی - مهندس سامان یوسفیان - یهودا آصاف - مونیکا یهودازاده - مهندس نغمه کدخدا - دکتر ژان پایاب.
بازرسین:
سعید فروزان‌فر - مهندس امید ماخانی - رامین ساخایی
***
نتایج انتخابات داخلی هیئت مدیره:
الف) پست‌های اساس‌نامه‌ای
رئیس: دکتر همایون سامه‌یح
نایب رئیس اول: مهندس هرصل گل‌شیرازیان
نایب رئیس دوم: مهندس امید محبتی‌مقدم
خزانه‌دار: موسی ثانی
مهردار: مهندس سامان یوسفیان
دبیر: ایلن میشاعلیان
کارپرداز: مهندس دانیل مرادی
صاحب‌جمع اموال: یهودا آصاف
ب) کمیته‌ها و رابط‌ها
مسئول کمیته املاک: مهندس دانیل مرادی
مسئول کمیته فرهنگی: ایلن میشاعلیان
مسئول کمیته جوانان: مهندس هرتصل گل‌شیرازیان
مسئول کمیته کشروت: موسی ثانی
مسئول کمیته تعاون: موسی ثانی
مسئول کمیته علمی-آموزشی: ایلن میشاعلیان
مدیر روابط عمومی: مهندس امید محبتی‌مقدم
مسئول کمیته بهشتیه: مهندس بهداد میکائیل
مسئول کمیته ورزش: مهندس سامان یوسفیان
مسئول کمیته حل اختلاف: دکتر همایون سامه‌یح
رابط سرای سالمندان: مهندس هرتصل گل‌شیرازیان
رابط مهدکودک: دکتر همایون سامه‌یح
رابط سازمان بانوان: مونیکا یهودازاده


***
تجدید میثاق پیروان ادیان با آرمان های امام خمینی (ره)
جمعی از نمایندگان پیروان ادیان الهی ارامنه، آشوریان، کلیمیان و زرتشتیان در روز ۸ خرداد ۱۴۰۲ در آستانه سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) با حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با آرمان‌های امام راحل تجدید میثاق کردند. همچنین روز ۹ خرداد مراسم بزرگداشت امام راحل در کنیسای یوسف آباد برگزار شد.
همایون سامه‌یح، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، در این مراسم با تبریک میلاد امام هشتم شیعیان و تسلیت نزدیک شدن به سالگرد ارتحال امام، گفت: در آیین کلیمیان وقتی مراسم ختم، یادبود یا بزرگداشتی از یک عزیز از دست رفته گرفته می‌شود، رسم است که سخنرانی مذهبی و اجتماعی انجام دهیم و این برای ما صواب محسوب می‌شود و امیدواریم ثواب تمام این سخنرانی‌ها به روح امام راحل برسد.
وی اظهار داشت: سال 57 همه دست به دست هم دادیم و حکومت شاهنشاهی را سرنگون کردیم و رهبری امام این انقلاب را پیروز کرد. رهبری امام 10 سال بیشتر طول نکشید ولی اثرات این رهبری تا سال‌ها برای ملت ایران باقی خواهد ماند.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ابتدای انقلاب با وجود اینکه جامعه ایرانیان کلیمی سهم بزرگی در انقلاب داشتند و حتی افتخار می‌کنند که 22 بهمن شهیدی را تقدیم کرده‌اند، انضباط خاصی وجود نداشت و متأسفانه تفکرات منفی در بعضی مسئولین نسبت به جامعه ما وجود داشت بیشتر می‌شد؛ چرا که رژیم غاصب صهیونیست مذهبش یهودیت است و فکر می‌کردند هرکس یهودی باشد صهیونیست هم هست.
وی با اشاره به دیدار جامعه کلیمیان ایران با امام خمینی(س)، افزود: یاد و خاطره امام و اوامرشان نسبت به جامعه کلیمی برای ما گنج بزرگی است که تأکید کردند فرق است بین کلیمیان با صهیونیسم، که یک حزب سیاسی است. در قانون اساسی چند بار از ادیان الهی نام برده شده و همه اینها با پیروی از تفکرات امام و احترام ایشان به ادیان الهی بود. سامه‌یح تأکید کرد: از آن زمان برگزاری مراسمات آنها آزاد بوده و امنیت آنها کاملا تأمین شده است. هر روز هفته در کنیسا باز است و رفت و آمد انجام می‌شود؛ بدون اینکه کوچک‌ترین مشکلی پیش بیاید و همه اینها به خاطر حسن نیت مقامات جمهوری اسلامی از جمله امام و رهبری است. دولت‌های مختلف آمده و رفته‌اند و چیزی که ماندگار بوده رهبری است. در زمان امام زیر سایه ایشان بودیم و امروز امنیت و آسایش ما متکی به رهبری جمهوری اسلامی است.
وی ادامه داد: ما 2500 سال است که در ایران زندگی می‌کنیم و روحیات مردم ایران همیشه ضد نژادپرستی بوده است. جمهوری اسلامی از یهودی‌ستیزی همیشه اجتناب کرده و این باعث افتخار جمهوری اسلامی و همچنین جامعه یهودی است.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به جز اینکه تعلیمات علوم دینی در مدارس و کنیساهای ما تعلیم داده می‌شود، ما افتخار می‌کنیم که تمام رهبران دینی ما ایرانی الاصل هستند. علاوه بر این، تمام ایرانیان کلیمی به راحتی به کسب و کار، تجارت و تحصیلشان پرداخته و تمام حقوق شهروندی را دارند. ولی باید اذعان کنیم که اگر مشکلات اقتصادی داریم، برای تمام جامعه ایران است و به طبع ما هم شامل این مشکلات هستیم. زمانی می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم که تمام ادیان و اقوام دست به دست هم دهیم و سعی کنیم این مشکلات را حل کنیم. وی افزود: امیدواریم همه کشورها از این عدالت، دوستی و همپیمانی سرمشق بگیرند و ایران ما سرمشق همه کشورها باشد و امیدواریم به دعای خیر امام تمام مشکلات ملت ایران حل شود.
حاخام یونس حمامی، رهبر کلیمیان ایران، در این مراسم با تسلیت سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی(س)، گفت: «ناسو» به معنای برافراشته شدن و تعالی پیدا کردن است و این بخش از تورات در ارتباط با افتتاحیه معبد توسط حضرت موسی(ع) است. پس از افتتاح معبد 12 نفر از بزرگان، که سران 12 قبیله هستند، هدایایی را برای معبد می‌آورند. با وجود اینکه تورات مقدس در بسیاری جاها گزیده گویی دارد اینجا، با وجود اینکه همه قربانی‌ها یکسان هستند، آن را به صورت مفصل بیان می کند.
وی افزود: مفسرین می‌گویند چیزی که ارجحیت می‌دهد این است که 12 قبیله وقتی با هم وحدت پیدا می‌کنند به تعالی می‌رسند. در هر کشوری قومیت‌ها، ادیان و نژادهای مختلف هستند و چیزی که می‌تواند باعث تعالی آنها شود همدلی و همفکری است؛ و این قدرتی خاص برای آنها ایجاد می‌کند. رهبر کلیمیان ایران یادآور شد: چیزی که در کلام امام بارها تأکید شده وحدت کلمه، یکپارچگی و اتحاد است. از بزرگی و عظمت خدا است که دو نفر حتی دوقلو را مثل هم نیافریده ولی تفاوت‌ها اگر درست استفاده شود وسیله‌ای برای پیشرفت است. حتی اگر قومی بدترین گناه را انجام دهند اما با هم باشند، خدا فرصت بیشتری برای توبه به آنها می‌دهد.
وی افزود: طبیعی است که در کشور بزرگی مثل ایران قومیت‌های مختلفی زندگی می‌کنند ولی می‌شود همفکری کرد و در راهی قدم برداشت که باعث پیشرفت کشور است. توحید مذهب همه ما است و همه ما ایرانی هستیم. این یکپارچگی را حفظ کنیم تا بتوانیم باعث پیشرفت کشور عزیزمان ایران باشیم.



***
محکومیت توهین به قرآن مجید توسط نماینده کلیمیان
اوایل تیرماه، همایون سامه‌یح نجف آبادی، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره دلایل غیر قابل توجیه بودن نسبت میان آزادی بیان با قرآن‌سوزی و توهین به مقدسات ادیان الهی از سوی مقامات غربی گفت: اتفاق قرآن‌سوزی در سوئد از هر منظر، اقدامی کاملاً زشت و غیر قابل قبول است. از نظر خود متفکران و اندیشمندان غربی دموکراسی و آزادی بیان احترام به همه تفکرات و عقاید تا جایی است که به کسی آسیب وارد نکند و هر تفکری که ارزش‌های دیگران را مورد هجمه قرار ندهد، مورد احترام است.
وی افزود: این ادعایی است که مقامات و دولت‌‌های غربی مدعی دموکراسی مطرح می‌کنند اما در واقعیت می‌بینیم به گونه‌ای دیگر عمل می‌کنند و از یک استاندارد دوگانه در این زمینه پیروی می‌کنند. در بسیاری از کشورهای اروپایی می‌بینیم که به راحتی به اعتقادات و مقدسات پیروان ادیان الهی در پوشش دموکراسی و آزادی بیان توهین می‌شود و این نشان می‌دهد دموکراسی، آزادی بیان و حقوق بشر در این کشورها فقط یک ادعا و شعار توخالی است.
سامه‌یح اظهار کرد: اتفاقاً توهین به عقاید دیگران نقض حدود و ثغور آزادی بیان طبق همان ادعای غربی‌هاست زیرا توهین به مقدسات و باورهای یک جمعیت زیاد در واقع نوعی تجاوز و آسیب معنوی و آگاهانه به سایر انسان ها و اعتقادات آنهاست. جامعه کلیمیان هم همانطور که خودش نمی‌خواهد کسی به عقاید این جامعه بی‌احترامی کند، این را وظیفه خود می‌داند که به سایر ادیان الهی احترام بگذارد.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی درباره نقش اتحاد و همگرایی میان رهبران ادیان الهی برای مقابله با توهین به مقدسات دینی گفت: هیچ یک از ادیان الهی اهانت به مقدسات ادیان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نمی‌پسندد و از نظر هر یک از پیروان ادیان الهی این اقدامات موهن کاملا محکوم است و لذا اتحاد میان پیروان ادیان الهی یک امر ضروری و لازم اما شکل‌گیری آن بسیار سخت و پیچیده است.
وی یادآور شد: در حالی که در ایران شاهد همگرایی و وحدت خوبی میان پیروان ادیان الهی هستیم، اما این مسئله در سطح جهانی چندان قوی و مستحکم نیست و تلاش‌های زیادی برای فاصله‌اندازی و اختلاف میان پیروان ادیان الهی می‌شود تا نگذارند این اتحاد به نتیجه رسیده و به منزله مانعی قوی در مقابل هتک حرمت به مقدسات دینی عمل کند.
سامه‌یح تصریح کرد: از طرفی بخش عظیمی از جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل می دهند و این امر ایجاب می‌کند کشورهای اسلامی در وهله اول این همگرایی و وحدت را در بین خود برای مقابله با قرآن‌سوزی و هر نوع توهینی به مقدسات اسلامی ایجاد کنند تا دیگران جرئت نداشته باشند که این اقدامات را انجام داده و تکرار کنند.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی درباره ظرفیت دیپلماسی پارلمانی در مواجهه مؤثر با هتک حرمت مقدسات دینی گفت: توجه به ظرفیت‌های دیپلماسی پارلمانی و موضع‌گیری به‌موقع و صدور بیانیه از سوی پارلمان‌ها امری لازم است اما کافی نیست و نباید به صرف صدور بیانیه و اعلام محکومیت بسنده کرد.
وی در پایان اظهار کرد: در واقع مهم این است دولتی که اجازه توهین به مقدسات دینی را در کشور خود می‌دهد باید به نحوی متوجه شود اگر این اقدام را در کشور خود انجام داد، با عواقب و تبعات سنگینی از قبیل قطع روابط سیاسی، تحریم کالاهای اقتصادی و ... می‌شود و به عبارتی متحمل هزینه و ضرر در سطح جهانی خواهد شد و این امر مستلزم اقدامات و مواضع هماهنگ مؤثر هم پارلمان‌ها، هم دولت‌ها و هم تشکل‌های مردمی است.
***
نظرات نماینده کلیمیان درباره بنیاد شهید و شهدای کلیمی
همایون سامه یح نجف آبادی، نماینده کلیمیان و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی حیات (۲مرداد ۱۴۰۲)؛ گفت: جامعه اقلیت های مذهبی حضور فعال در زمان جنگ تحمیلی و حتی در دوران انقلاب اسلامی داشتند. جامعه ایرانیان کلیمی افتخار این را داشته که در زمان انقلاب و ۸ سال دفاع مقدس، شهدایی را تقدیم این نظام کرده است.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جوانان کلیمی به صورت فعال در جبهه ها حاضر می شدند و همانند برادران و خواهران مسلمان و مسیحی و زرتشتی خودشان برای دفاع از کیان این کشور جنگیدند، شهید شدند و تعداد بسیاری نیز ایثارگر، جانباز و آزاده تقدیم کردند، با توجه به ریشه محکم کلیمیان در خاک ایران باید عرض کنم که به ایران عزیزمان و سایر هموطنانمان عشق داریم.
وی ادامه داد: بنیاد شهید تا جایی که ممکن بود به خانواده های شهدای کلیمی خدمت رسانی کرده ولی انتظار ما این است که رسیدگی ها افزایش یابد.
سامه یح خاطرنشان کرد: بنیاد شهید سالیانه با برگزاری جشن لاله ها بر سر مزار شهدای جامعه اقلیت های مذهبی گوشه ای از وظایف خود را انجام می دهد. همچنین برگزاری یادمان شهدا در گورستان های تهران که برای اقلیت های مذهبی ساخته شده است از دیگر اقدامات مثبت بنیاد شهید است که البته به قبور شهدا و مسئله زیباسازی آنها در تهران نیز پرداخته شده است.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: اخیرا طی نامه ای که به ریاست محترم بنیاد شهید مبنی بر رسیدگی به قبور شهدای جامعه کلیمی کرمانشاه و شیراز نوشته و ارسال کردیم، ایشان با این موضوع موافقت کردند.
سامه یح نجف آبادی در پایان گفت: در مجموع اقدامات بنیاد شهید در برابر شهدای اقلیت های مذهبی مثبت بوده ولی انتظار بیشتر شدن این خدمت رسانی را داریم.

بیانیه دکتر سامه‌یح در محکومیت توهین به مقدسات:
 



بیانیه نمایندگان اقلیت های دینی در محکومیت توهین به مقدسات:



حضور جامعه کلیمیان اصفهان در مراسم محکومیت توهین به مقدسات
روز ۱۴تیر ماه ۱۴۰۲ کلیمیان اصفهان همگام با سایر شهروندان در تظاهراتی، هر نوع توهین به مقدسات ادیان را محکوم نمودند.



***
همایش گفتمان بین ادیان توحیدی در کلیسای سرکیس مقدس
همایش گفتمان بین ادیان توحیدی ۲۸ تیر ۱۴۰۲ با حضور صاحبنظران سایر ادیان دینی و «محمد مهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش ضمن تاکید بر کانون خانواده ایرانی، بیان کرد: ایران کشوری است با تمدن چند هزار ساله که طی این سال‌ها تمام اقوام و ادیان با همگرایی در کنار یکدیگر در این کشور زیسته‌اند. به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این همزیستی مسالمت‌آمیز فرهنگ غنی این سرزمین را پایه‌گذاری کرده است و حضور اسلام تمدن‌ساز عرصه‌ای جدید برای توسعه در این کشور فراهم کرده که این تحول و رشد بر کیفیت جامعه بشری تاثیر گذاشته است.
وی به برگزاری همایش گفت‌وگوی ادیان الهی در کلیسای سرکیس مقدس اشاره و تصریح کرد: حضور در کلیسای سرکیس مقدس که از جمله عبادتگاه‌های قدیمی مسیحیان (ارمنی) محسوب می‌شود و گفت‌وگوی موجود بیانگر پویایی و عقلایی بودن همایش‌هایی این چنین بین ادیان است.
اسماعیلی، عنوان کرد: وفاق ادیان الهی و حضور نماینده اقلیت‌های دینی در مجلس به منظور ایجاد منافع ملی در جهت حل مسائل و مشکلات اقلیت‌ها، نشان از وحدت و یکپارچگی جامعه ایرانی دارد.
وی با تاکید بر اصول مشترک بین ادیان الهی، بیان کرد: ایمان به خدا محور اصلی اشتراکات بین همه ادیان است. جامعه‌ای که ایمان نداشته باشد، دچار مشکل و تنهایی می‌شود. ایمان برای ما فضایی متفاوت و قدرتی در جهت توسعه و بهبود فضای زندگی برای جامعه بشری به دنبال می‌آورد.
اسماعیلی اشاره‌ای به سخنان خاخام اعظم کلیمیان ایران، یونس حمامی لاله‌زار، کرد و افزود: همانگونه که خاخام کلیمیان اشاره کرد، حضرت موسی با اتکا به ایمان، اقدام به هدایت و خارج کردن قوم یهود از مصر کرد. در قرآن کریم روایت خروج یهودیان از مصر به زیبایی توصیف شده است. هنگامی که یهودیان در مسیر فرار از مصر قرار گرفتند، لشکریان فرعون را پشت سر خود دیدند و در مقابل رود جاری نیل را نظاره می‌کردند، به همین دلیل دچار نگرانی شدند. در اینجا بود که حضرت موسی فرمودند خدا با من است و او مرا هدایت می‌کند. بدین ترتیب نیل گشوده شد و قوم حضرت موسی از نیل عبور کردند و فرعون توسط آب‌های نیل بلعیده شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به امداد الهی و نقش دعا در تمام ادیان الهی اشاره و تاکید کرد: دعا در تمام ادیان الهی مورد تاکید قرار گرفته است. با دعا می‌توان برخی از قضا‌های الهی را پشت سر گذاشت. خداوند از بندگان خواسته تا دعا کنند و با تضرع و خشوع از پروردگار خود درخواست امداد کنند و نتیجه این مهم یعنی ایمان که نتیجه آن برای فرد آرامش و تسری آن به تک تک افراد جامعه یعنی سلامت روحی؛ نکته‌ای که جامعه امروز به سختی به دنبال کسب آن است.
اسماعیلی همگرایی بین همه ادیان الهی را نکته‌ای ارزشمند دانست و تصریح کرد: احترام به همه ادیان الهی نکته‌ای مهم برای همه محسوب می‌شود و توهین به مقدسات هر یک از این ادیان الهی به بهانه آزادی بیان قابل پذیرش نیست. همه ما یک خانواده بزرگ در قالب ادیان مختلف الهی هستیم و با هم و در کنار هم هرگونه توهین به اعتقادات ادیان الهی را محکوم می‌کنیم.
در این مراسم، حاخام حمامی لاله زار، رهبر کلیمیان ایران نیز در سخنانی، هر گونه توهین و بی حرمتی به کتب آسمانی و مقدسات ادیان را خلاف آموزه های یهود دانست و آن را محکوم کرد.


اهدای خون توسط نمایندگان جامعه ادیان توحیدی در مجلس شورای اسلامی
روز نهم مهرماه به مناسبت سالروز تولد زنده یاد مینا ایزدیار، پزشک فرهیخته زرتشتی و بنیانگذار انجمن جامعه تالاسمی ایران، به عنوان روز اهدای خون پیروان ادیان توحیدی نامگذاری شده است تا شاهد همراهی هموطنان مسیحی، کلیمی و زرتشتی با فرهنگ اهدای خون در این روز و به یاد تمام خدمات انسان دوستانه این چهره ماندگار به بیماران نیازمند به خون باشیم.
همایون سامه‌یح نجف‌آبادی نماینده کلیمیان و عضو کمیسیون بهداشت در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی با تقدیر از نقش یک بانوی ایرانی و از جامعه ادیان توحیدی به عنوان موسس انجمن تالاسمی ایران، خاطرنشان کرد: خانم ایزدیار افتخاری برای ایرانیان و جامعه ادیان توحیدی است و این را هم باید گفت که الگوی ما برای اهدای خون، همان مسیری است که در دوران جنگ تحمیلی و با اهدای خون برای نجات کشورمان صورت گرفت.





جشن تقدیر از افتخار آفرینان اصفهان
کانون جوانان یهود اصفهان ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ «جشن ستارگان» را جهت تقدیر از پذیرفته شدگان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در سال های 13۹۸ تا ۱۴۰۱ همراه با برنامه های متنوع برگزار نمود.



***
جشن دانشجویی در شیراز
سازمان دانشجویان یهود شیراز در خردادماه 1402، میزبان ۲۹امین جشن تقدیر از پذیرفته‌شدگان مراکز عالی کشور و دارندگان مقالات در شیراز بود. مدیریت این برنامه را الیشا پاکروزاده، عضو اجراییه سازمان دانشجویان یهود شیراز، برعهده داشت.
این برنامه با دکلمه ی ادلیا مهپویان آغاز گشت و سپس با دانشجوها مصاحبه کوتاهی انجام شد تا خودشان را معرفی کنند و به سوالات مجریان (سحر طلعتی و بهراد روشن‌راد) پاسخ دهند.
در طول برنامه مهندس امیر سالاری، رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه کلیمیان شیراز و هم چنین دکتر شیوا رحیمیان به ایراد سخنرانی پرداختند. در بین بخش‌های مختلف برنامه نیز شهرزاد قیام و ارسلان گلشن‌مهر چند تک‌نوازی‌ اجرا کردند. همچنین با تلاش دکتر هومان بهبودی‌خواه و فرشاد لاله و هنرنمایی کیارش بنت‌بعقوب، ایلان لوی‌حیم، الخنان لوی‌حیم و سارا شالیه، تئاتری در ارتباط با مشکلات و دغدغه‌های اخیر جامعه برگزار شد.
در ادامه، مراسم تقدیر از هیئت اجراییه سابق سازمان دانشجویان با سخنرانی مهندس رهام فرزادنیا به نیابت از اجراییه فعلی سازمان آغاز شد و با اهدای لوح تقدیر به آنان ادامه یافت. در نهایت این برنامه با اهدای لوح تقدیر و جوایز به دانشجویان و اهدای جوایز چهارمین دوره ادکا و همچنین جوایز لیگ شطرنج و مسابقه‌ی تک‌نوازی به برندگان، پایان یافت.
با تقدیر و تشکر از سامان آرسته (مسئول امور جوانان در هیئت مدیره انجمن خیریه کلیمیان شیراز)، دکتر رابرت فرنام، گروه هصلاخا، شورای کنیسای دلرحیم، ساحل امینی، الینا نورپرور، آنائل قیام، رونیئل کهن‌چی، عرفان جهانفرد، پدرام نورپرور، کیوان دواتگرزاده، دانیال دواتگرزاده، آروشا شمتوب، لیون پاک‌نیا، صدابرداری، شالم گمزه و نتن‌ال شمتوب.






همایش جوانان ایرانیان کلیمی
همایش جوانان ایرانیان کلیمی ٢٨ شهریور ١۴٠٢، با هدف آشنایی جوانان کلیمی شهرهای مختلف ایران با یکدیگر، آشنایی با نحوه فعالیت اجتماعی در تهران و همچنین آموزش فعالان اجتماعی جوان تهران برای بدست گرفتن سکان هدایت و حمایت از جامعه در آینده، با گردهمایی جوانان و فعالان اجتماعی شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، کرمانشاه، رفسنجان، یزد، کرمان، بروجرد و رشت در محل خانه جوانان یهود تهران با مراسم معارفه آغاز شد.
در طی معارفه، اعضای همایش ضمن تشکر از انجمن کلیمیان تهران و دست‌اندرکاران برنامه، به معرفی خود و سابقه فعالیت اجتماعی‌شان پرداختند. پس از استراحتی کوتاه در هتل بین‌المللی لاله، اعضای همایش از موزه ملی کلیمیان ایران (کنیسای حییم) و پس از آن از کتابخانه انجمن کلیمیان تهران بازدید به عمل آوردند.
سپس جهت حضور در مراسم افتتاحیه، به تالار کوروش رفته و مراسم افتتاحیه با حضور اعضای همایش، رهبر دینی کلیمیان ایران، نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی، تنی چند از اعضای هیئت مدیره انجمن کلیمیان تهران، هیئت مدیره و بازرس سازمان دانشجویان یهود ایران و همچنین همراهان و برگزارکنندگان همایش برگزار شد.
روز دوم، کلاس‌ها و کارگاه‌های مذهبی، روانشناسی و مدیریتی با تدریس دکتر خواجوی، بیژن خاکشور، لیورا سعید، مهندس امیر مره صدق، حاخام آرش تهرانی و مهندس آرش آبائی برگزار گردید.
پس از اتمام کلاس ها، جشن شاد ویژه همایش جوانان ایرانیان کلیمی در محل تالار ابریشمی برگزار شد.
روز سوم، پس از بازدید اعضای همایش از کنیسای یوسف‌آباد و به جا آوردن مراسم (نماز) شحریت، زمان بازدید از سرای سالمندان یهود فرا رسید. طی این بازدید علاوه بر تفریح در باغ سرا، برخی از اعضا، از تنی چند از سالمندان بزرگوار عیادت و از سالن مصاپزی نیز بازدید نمودند.
در نهایت مراسم کوچکی جهت اختتامیه در سالن سرای سالمندان یهود برپا و از برگزارکنندگان همایش نیز تقدیر به عمل آمد.
همچنین مهمانان همایش نیز هدایایی به رسم یادبود به کمیته جوانان انجمن کلیمیان تهران اهدا نمودند و این همایش در ٣٠ شهریور ماه پایان یافت.
* تقدیر و تشکر از از همراهان و برگزارکنندگان این همایش: مهندس هرتصل گلشیرازیان (مسئول کمیته جوانان انجمن کلیمیان تهران)، سامان سامه‌یح (مسئول برگزاری همایش)، اعضای کمیته جوانان انجمن کلیمیان تهران (الناز حریریان، نیوشا ماه‌گرفته، دانیلا یوم‌توبیان، پرهام ذکریاپور و سارا لاله‌پور)، اعضای هیئت مدیره سازمان دانشجویان یهود ایران (صبا حق‌نظری، درین پاکدامن، نیکان خالدار، نتن‌ال جبرئیل، پویا کهن صدق، سوگل دانیال‌مفرد و پویا سرور)، سالار فیروزطالع (بازرس هیئت مدیره سازمان دانشجویان یهود ایران)، ایمان شمائلی، فرزاد طوبیان (ریاست سرای سالمندان یهود) و مهران ساسانی، بیژن خاکشور (عضو انجمن کلیمیان اصفهان)، امیر مره‌صدق و یوسف بصلی (فعالان اجتماعی شهر شیراز)، مهندس آرش آبائی، لیورا سعید، دکتر خواجوی، حاخام تهرانی، آلبرت صدق (مسئول موزه ملی کلیمیان ایران)، داوید یوم‌توبیان (از مسئولین کنیسا یوسف آباد) و همچنین فعالان اجتماعی کلیمیان تهران از جمله النورا محلی، یوسف ستاره‌شناس، طناز حریریان، سهیل گلشیرازیان، فرید حزقیا، رفائل سنبلیان، پوریا کیپور، سپهر گلشیرازیان، مهیار نظیری، مازیار حکاکیان، کامیار نظیری، شایان ملکان و هیئت مدیره انجمن کلیمیان تهران (دکتر سامه‌یح، موسی ثانی، مهندس بهداد میکائیل، مهندس امید ماخانی، مهندس امید محبتی مقدم و ایلن میشائلیان).



دیدار حاخام‌های ضد صهیونیسم با رئیس جمهور

حاخام‌های ضد صهیونیسم جنبش «نتوریا کارتا» 29 شهریورماه در هتل محل اقامت رئیس‌جمهور در نیویورک، مقر سازمان ملل متحد، با آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور دیدار کردند.
رئیسی در این دیدار، در سخنانی، گفت: دیده‌ام جمعی از شما یهودیان ضد صهیونیسم هستند که این خیلی خوب است؛ امروز صبح هم در جلسه با رهبران ادیان گفتم با یهودیت و تورات مشکلی نداریم.
وی افزود: یهودیان در ایران اعمال دینی خود را انجام می‌دهند و آزاد هستند، مشکل ما با صهیونیست‌هاست و معتقدیم همچنان که ظلم‌کردن به مردم در پوشش یهود بسیار بد است، در پوشش مسیحیت هم اگر به مردم ظلم شود، بد است و اگر کسی در پوشش اسلام هم ظلم کند، بد است.
رئیس‌جمهور افزود: به همین دلیل داعش را مسلمان نمی‌دانیم ولو پرچم «لاالله الا الله» دستشان باشد، جنایاتی که داعش کرد، مورد تأیید هیچ مسلمانی نیست و نمی‌شود گفت آن‌ها مسلمان هستند.
رئیسی خطاب به حاخام‌های ضد صهیونیسم در نیویورک، اظهار کرد: صهیونیست‌ها می‌خواهند چهره یهودیت را خراب کنند، در حالی که معتقدیم یهودیان غیر از صهیونیست‌ها هستند و این کارِ شما که اعلام می‌کنید یهودی، ولی ضدصهیونیست‌ها هستید، کار پسندیده‌ای است.
یکی از حاخام‌های یهودی نیز در این دیدار، گفت: ایران همیشه جامعه یهودیان ایرانی را حتی تا امروز مورد حمایت قرار داده است و در آزادی کامل به سر می‌برند، فقط فرق می‌گذارید بین ملی‌گرایی به نام صهیونیسم، که ارتباطی به مذهب و باور ما ندارد.

 

***
دیدار جمعی از روحانیون حوزه علمیه تهران با اعضای انجمن کلیمیان
27 شهریورماه، همزمان با آغاز سال نوی یهودیان، جمعی از روحانیون حوزه علمیه تهران به دیدار اعضای انجمن کلیمیان رفتند و این ایام را به یهودیان ایران و جهان تبریک گفتند.
در این دیدار که به ابتکار و همت دفتر سیاسی و اجتماعی مرکز مدیریت حوزه علمیه تهران برگزار شد، حاخام حمامی مرجع دینی کلیمیان ایران و دکتر سامه یح نماینده کلیمیان در مجلس و جمعی از اعضای انجمن کلیمیان حضور داشتند و از برگزاری این جلسه ابراز خرسندی کردند.
سامه یح در این دیدار با تأکید بر اینکه جامعه یهودی ایران همواره وفاداری خود را به نظام مقدس جمهوری اسلامی نشان داده است گفت: متأسفانه دین یهود توسط رژیم اشغالگر قدس در اسرائیل مذهب رسمی است و همین امر باعث بدبینی به یهودیان شده است در حالی که آن رژیم غاصب بویی از دین نبرده است. وی ابراز امیدواری کرد این جلسات به وفاق ملی کمک کند.
حاخام حمامی هم برگزاری این جلسه را مبارک خواند و اینکه عالمان دینی اسلام و یهود با هم گفتگو می‌کنند و با محبت و دوستی کنار هم می‌نشینند را رهاورد مهم دینداری و مکتب انبیا دانست.
در این دیدار همچنین آرش آبائی خاطر نشان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفتگوی ادیان پیشرفت‌ها و ثمرات بسیار خوبی داشته است.
رئیس دفتر سیاسی اجتماعی حوزه علمیه تهران هم با بیان تبریک آغاز سال به هموطنان یهودی اظهار داشت: در سده‌های اخیر جریانات استکباری با کنار گذاشتن دین از امور اجتماعی بزرگترین ظلم را به بشریت کردند و عالمان ادیان توحیدی باید با بیان اخلاق و معنویت این خسارت را به نفع مردم جبران کنند.
در پایان این دیدار متن پیام حوزه علمیه تهران در تبریک سال نو عبری قرائت شد.

 



دیدار دکتر همایون سامه یح با پذیرفته‌شدگان کنکور دبیرستان موسی‌ بن‌عمران
۲۸ مهر ۱۴۰۲ نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی و رییس انجمن کلیمیان تهران، طی جلسه ای با مدیریت و افتخار آفرینان دبیرستان موسی بن‌عمران، مراتب تشکر خود را از مسئولان این دبیرستان، روزبه مختاری (مدیر دبیرستان)، مهندس روبرت خالدار، محمد غفوری و محمد ستوده و همینطور دبیران این مدرسه، اعلام داشت و با جمعی از پذیرفته‌شدگان کنکور امسال گپ و گفت صمیمانه ای داشت.
لازم به ذکر است در امتحانات نهایی و کنکور، دانش آموزان سال دوازدهم این دبیرستان خوش درخشیدند و معدل کتبی تعداد زیادی از این عزیزان بین ۱۸.۵ تا ۱۹.۸ بوده و قبولی آنها در کنکور، در رشته های بسیار خوب مهندسی و پزشکی بوده است. اسامی پذیرفته‌شدگانه برتر این دبیرستان در کنکور در پشت جلد درج شده است.
دکتر سامه یح با جمعی از دانش آموزان کلاس‌های فوق العاده تعلیمات دینی روزهای جمعه نیز دیدار داشت.




دیدار رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران از سرای سالمندان یهودی

به دعوت نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی، ٨ آبان ۱۴۰۲، حجت الاسلام دکتر سید محمد آقا‌میری، عضو شورای شهر تهران و ریاست کمیته عمران شهر تهران از سرای سالمندان جامعه کلیمی بازدید نمود.
در این بازدید که تنی چند از اعضای هیئت مدیره انجمن کلیمیان تهران و مدیریت سرای سالمندان یهود حضور داشتند، در ابتدا در آسایشگاه سالمندان با اهدا گل به سالمندان و کارمندان آن سرا حضور یافته و از نحوه خدمت رسانی به سالمندان سوالاتی را مطرح نمود. سپس جلسه ای با مدیر مجموعه، فرزاد طوبیان و اعضا هیئت مدیره انجمن کلیمیان تهران برگزار نمود.
در این نشست ابتدا دکتر سامه‌یح در مورد خدمات موجود در این خیریه و نحوه کمک‌های مالی انجمن کلیمیان و دیگر خیرین جامعه جهت ادامه کار این مجموعه توضیحاتی را ارائه نمود. سپس دکتر آقامیری عنوان نمود که اسلام برای تمام ادیان الهی احترام خاصی قائل است و اگر مشکلی در مورد جوامع اقلیت‌های دینی وجود داشته باشد، وظیفه داریم که آن‌را حل نماییم.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد آقامیری در حاشیه بازدید از سرای سالمندان یهودی وابسته به انجمن کلیمیان تهران، گفت: در کشور عزیزمان رعایت حقوق اقلیت­های مذهبی و قومی‌‌ بر پایه همزیستی مسالمت آمیز به عنوان شهروند ایرانی مانند سایر افراد جامعه در تمام عرصه­ ها مورد توجه قرار گرفته که منجر به حضور فعال و گسترده این افراد درجامعه شده است.
وی در نشست با نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی و اعضای انجمن کلیمیان تأکید کرد: نسبت صهیونیست با یهود مانند نسبت داعش با اسلام است که صهیونیست و داعش هر دو از مکاتب انحرافی هستند.
او ضمن تأکید بر ضرورت تکریم سالمندان گفت: احترام به سالمندان از مهمترین ارزش های مکتب اسلام و نیز از ارزش های اساسی فرهنگی ماست و همه ما موظفیم با احترام در خانواده به عنوان بزرگ خانواده و در بیرون از خانواده به عنوان یک وظیفۀ اجتماعی، با آنان رفتار کنیم.
وی افزود: تواضع در برابر والدین و احترام و اطاعت از آنان، کمترین حقی است که والدین بر گردن فرزندان خود دارند. سالمندان محور وحدت در خانواده و جامعه هستند و اسلام به عنوان آخرین و کامل ترین دین آسمانی در مورد احترام به بزرگسالان نیز کامل ترین دستورات و رهنمودها را ارائه داده است.
آقامیری تأکید کرد: سالمندان ذخیره های فرهنگی هر جامعه می باشند که در روزگار جوانی خدمات قابل توجهی به جامعه داشتند و همه باید در تکریم و پاسداشت این عزیزان کوشش کنیم .
آقامیری در این بازدید که به همراه همایون سامه یح نجف آبادی نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت؛ ضمن بررسی روند خدمات‌رسانی در این مرکز نگهداری سالمندان بر پیگیری حل برخی از مشکلات آن تأکید کرد.
او ضمن قدردانی از پرسنل فعال در حوزه سالمندان افزود: همگرایی بیش از پیش در جهت حساس کردن کلیه افراد جامعه و افزایش آگاهی‌های عمومی نسبت به بحث سالمندان و پیش‌بینی نیازهای اساسی آنها، موجب رشد کیفیت زندگی سالمندان خواهد شد.
همچنین در این بازدید، دکتر همایون سامه یح نجف آبادی، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینكه رژیم صهیونیستی با سوء استفاده از دین موسی كلیم الله می خواهد برای خودش در دنیا جایگاهی برای خود به دست بیاورد؛ گفت: به نظر ما این رژیم جنایتکار یك حزب سیاسی است و هیچ ارتباطی با یهودیت ندارد.
وی اظهارداشت: همه انسان های آزاده از جمله كلیمیان ایران همیشه حمایت خودشان از ملت فلسطین ابراز كرده اند و امیدواریم كه تمام دنیا به ویژه سرزمین فلسطین همواره در صلح و آرامش به سر برد.


***
دیدار دکتر سامه‌یح با دکتر کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان
22 آذر ۱۴۰۲، طی دیدار نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی با وزیر ورزش، در مورد پیگیری برخی ناهماهنگی‌های ایجاد شده در مورد ساخت پروژه مجموعه ورزشی در شهر شیراز بحث و بررسی انجام شد.
در این دیدار، دکتر سامه‌یح ضمن اعلام نارضایتی در مورد کم کاری‌های انجام شده توسط شکوهی، مدیر کل وقت ورزش و جوانان استان فارس و عدم پیگیری‌های لازم و جدی از طرف آن مدیریت در مورد ساخت پروژه، مطالب مبسوطی را عنوان نمود و از وزیر محترم بابت تغییر مدیریت ورزش و جوانان استان فارس و انتصاب دکتر خداجو در این مسند تقدیر و تشکر نمود.
در پی این دیدار، دکتر هاشمی نیز دستورات لازم را بصورت جدی در مورد پیگیری موضوع، صادر نمود.




با سپاس از مهندس امید محبتی مقدم و بیژن خاکشور



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید