انجمن کلیمیان تهران
   

ضروت آموزشهای قبل از ازدواج

   

 

 دوریتا معلمی
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی
آذر 94

اسرار مگو را نه تو دانی و نه او !!!
آموزش های مهارتهای نیازهای جنسی  جایش خالیست
در بین نیازهای اساسی انسان، نیاز جنسی یکی از نیازهایی است که کانون خانواده را به چالش کشیده است. نیاز به خوردن و آشامیدن، نیاز به پوشاک و مسکن، نیاز به داشتن روابط و رفت و آمد،.... و نیاز به اخلاق و رفتار مناسب، مقری برای گفتگو، جر و بحث و یا حتی دعوا هستند. در حالی که نیاز جنسی علی‌الرغم اهمیت نقش و کارکردی که در نظام خانواده ایفا می کند هرگز جایگاهی برای حل و فصل که ندارد هیچ، حتی در موردش گفتگو هم نمی‌شود.
در یک رابطه جنسی، زن و مرد خصوصی‌ترین بخش از هویت فردی خود را به اشتراک می‌گذارند بدون آن که هرگز در مورد آن با یکدیگر صحبت، تبادل‌نظر و یا پرس و جو کرده باشند تا از احوال هم با خبر باشند. در چنین وضعیتی معمولا رابطه با حداقل رضایت طرفین رخ می‌دهد و بیشتر شکل انجام وظیفه به خود می‌گیرد تا یک رابطه انسانی- احساسی دو طرفه. و این در حالی است که قطع و یا بروز مشکل در این زمینه، سایر جنبه‌های زندگی را نیز تحت الشعاع قرار می‌دهد. زوجی که از رابطه جنسی مناسبی برخوردار نیستند، به مرور زمان بستر زندگی خود را آماده خشم‌های انفجاری، نفرت، دوری و در نتیجه طلاق عاطفی می‌کنند. و این در حالی است که در خانواده فرزند و یا فرزندانی نیز در حال رشد و نمو هستند که قرار است رفتار با همسر آتی خود را در این محیط بیاموزند.
رفتارهای جنسی بر خلاف آنچه که بسیاری تصور می‌کنند، غریزی نیست بلکه تابعی است از مهارت و نگرش. مهارت، شامل توانمندی فرد در رفع نیازها و خواسته‌های همسر است که با گفتگو و پرس و جو از همسر حاصل می‌شود؛ و نگرش، شامل باورها، عقاید و افکار فرد نسبت به رابطه جنسی است که در اثر رفتار و نگرش اطرافیان به‌ویژه والدین، در طول سالیان شکل می‌گیرد.
در این میان، نگرش نقش مهم‌تری دارد چرا که می‌تواند کسب مهارت را نیز تحت‌الشعاع قرار دهد. و آنچه که حائز اهمیت است این است که نگرش انسان نسبت به رابطه جنسی محصول جهل و خرافه و ادبیات و نصایح تحریف شده در طول دوران بوده که منجر به سرکوب تمایلات و بروز اضطرابات مرتبط با مسایل جنسی شده است.
بنابراین مادامی‌که زن و شوهر اسیر باورها و افکار نادرست جنسی باشند، یعنی نگرش صحیح و سالمی نسبت به آن نداشته باشند، کسب مهارت و رسیدن به رضایت کامل جنسی دشوار و یا حتی ناممکن شده و حاصل آن می‌تواند سست شدن پایه زندگی، طلاق عاطفی، افسردگی و مهمتر از همه بروز روابط خارج زناشویی باشد.
از آنجا که در کشور ما مجاری رسمی آموزشی مانند صدا و سیما، آموزش و پرورش و حتی دانشگاه‌ها، آموزش صحیح جنسی ندارند؛ در صحت دانسته‌های جنسی مردان و به‌ویژه زنان ما تردید وجود دارد و به نظر می‌رسد که به رغم گسترش اینترنت و ماهواره، آنچه که به فرهنگ جنسی نسل جوان افزوده شده تنها تصاویر پورنو بوده که در بسیاری از موارد نه تنها حاوی باور و دانش درست و سالمی در زمینه ارتباط جنسی نیست، بلکه گاه موجب برداشت‌های نادرست نیز می‌شود.
بنابراین از آنجا که شاید بتوان گفت یکی از کلیدی‌ترین مسایل موجود میان یک زوج رابطه جنسی میان آنان است و از آن جا که قرار است زن و مرد به‌عنوان والدین، نقش تاثیرگذارتری بر تربیت و نظارت بر فرزندان خود داشته باشند، به نظر می‌رسد که کسب آموزه‌های صحیح در این زمینه بسیار ضروری است.
خوشبختانه چند سالی است که در کشور ما نیز، در صندوقچه اسرار رابطه جنسی گشوده شده و البته نه از طریق مجاری رسمی آموزشی بلکه با چاپ و نشر کتب مختلف در این زمینه و تشکیل کلاس‌های آموزشی در مراکز مشاوره،
هر چند به تعداد کم و همچنین؛ مراجعه به درمانگران اختلالات جنسی، راه اصلاح نگرش‌ها و دستیابی به گنج پنهان باز شده است. لطفا بهره بگیرید.
 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید