انجمن کلیمیان تهران
   

تلمود و رعایت آزادی ابراز عقاید

   

 

تالیف: دکتر فرزین فرنوشی
اردیبهشت 91

از جمله کتب مورد مطالعه در آیین یهود سلسله کتب فقهی یهود بنام تلمود می باشد که تالیف و تدوین این سلسله کتب قریب به سه قرن و توسط چندین نویسنده صورت گرفته است و علاوه بر بحث آزاد در مورد مطالب فقهی یهود و ذکر نظرات مختلف که ضرورتا همه ی آنها به عنوان حکم شرعی پذیرفته و شناخته نمی شوند و حتی در آن بعضاً موارد کاملا غیر قابل پذیرش بعنوان راه و روش عملی شریعت (هلاخا) وجود دارد و گذشته از جنبه های دینی در آن انواع مطالب پزشکی، تاریخی، علمی، نجوم پند و اندرز و . . . از هر دری سخنی یافت می شود. با توجه به اینکه در دوران نوشتن تلمود اغلب ایدئولوژی غیر ا-لهی و بر مبنای افکار کفرآمیز بر جهان حکومت می کرد (حدود 2000 سال پیش) ولی تلمود در آن زمان هم ضمن رعایت اصل امانت، گفتار گوینده را بدون هیچ دخل و تصرفی ذکر نموده و حتی از ابراز نقاط ضعف و قوت نظرات و عقاید و رفتار هیچ کدام از آنها صرف نظر نکرده است و حتی بعضی از بزرگان یهود در آن به ذکر وقایع زندگی خود و یا اعتراف به اشتباهات و یا ذکر وقایع تاریخی پرداخته و از آن به عنوان مسیری برای کسب تجربه و چراغی برای عبرت گیری از آنها برای پیدا کردن مسیر آینده خود استفاده می کنند.
درک عمق تلمود و برداشت درست از آن برای هر خواننده‏‌ای به آسانی امکان پذیر نیست و درست به همین جهت چندین تفسیر از بزرگان و دانشمندان مثل «راشی» و یا «توسافوت» بر آن نگاشته شده است.
قطعا سعه صدر نویسندگان تلمود و ارائه همه ی نظرات در آن به مذاق همه ی خوش نمی‌آید ولی برخورد فعالانه با مسایل آن روز جهان با توجه به کمبود معرفت ا-لهی بشریت به نیت آموزش و پرورش و فکر آفرینی و تقویت قدرت تعقل و استدلال و درک درست در پاسخ به گفتارهای کفر آمیز و ضد ا-لهی و در برخورد با مشکلات مختلف هر دوره و زمانی بوده است.
با توجه به اینکه برخی نوشته های تلمود جنبه ذکر وقایع دارد و امانت در گفتار در آن کاملا رعایت شده است از خواننده توقع میرودکه با دیدی باز و فکری روشن بدون هیچ جبهه گیری و یا تک نظری به مطالعه آن پرداخته، و عمق مفهوم را در آن جستجو کند.
قطعا برای برخورد با افکار و عقاید و انواع ایدئولوژی های شیطان پرستی و چند خد.ایی و آزادی بی حد و حساب به نام دموکراسی و انواع و اقسام افکار و عقاید مادی در این دوران هم نیاز به انتقال دانش و فهم و درک بالا به نسل جوان و کم تجربه و دادن فرصت تصمیم گیری بر پایه دانش درست به آنها می باشد تا نسلی دانشمند و پاک و با ایمان در مقابل این افکار پرورش دهیم و واکسن دانش را جهت جلوگیری از بیماری جهل بکار ببریم و گرنه با بستن هر دری شاید پنجره ای برای هجوم به جوانان ما باز بماند.
 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید