انجمن کلیمیان تهران
   

رونمایی از تازه های نشر اقلیتهای دینی

   

 

مهندس آرش آبائی

زمستان 98

 

جدیدترین آثار نشر هموطنان پیرو ادیان توحیدی در بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد. این نشست از سوی دفتر مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سه‌شنبه 28 آبان در سرای کتاب موسسه خانه کتاب برگزار شد.
در ابتدای نشست علی علیپور از دست‌اندرکاران اداره اقلیت‌های دینی اداره کل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هفته‌کتاب جشن و گردهمایی عمومی است برای کسانی که با نشر و کتاب، تولید فکر و ایده‌پردازی در ارتباط هستند و با هدف گسترش و توسعه اقتصاد نشر فعالیت می‌کنند. نتیجه این دستاورد و فعالیت‌ها در نمایشگاه کتاب تهران خودش را نشان می‌دهد.
سپس علی فریدونی، مدیرکل مجامع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هفته‌کتاب یکی از رویدادهای فرهنگی است که باید برای آن جشن گرفت. کاش حال کتاب خوش‌تر از اینها بود و امیدواریم که در آینده حال کتاب بهتر شود. باید از این فرصت‌ها استفاده کرد و برای حفظ وضعیت آن با همفکری بیشتر کوشید. این دومین سالی است که به صورت تجربه و آزمایش معرفی کتاب‌های تازه اقلیت‌های دینی را آغاز کرده‌ایم زیرا جای این گردهمایی در هفته کتاب خالی بود.
وی افزود: امسال در حوزه نشر اقلیت‌های دینی 25 کتاب تازه چاپ شده که امیدوارم به 250 و 2500 عنوان برسد. بازار کتاب را مشتریان گرم نگه می‌دارند و امیدواریم کتابخوانان آنقدر زیاد باشند تا صنعت نشر گسترده‌تر از این به فعالیت خود ادامه دهد زیرا این پتانسیل وجود دارد که پیروان ادیان توحیدی به رونق نشر و کتاب بپردازند.
از طرف جامعه کلیمی، شرگان انورزاده و آرش آبائی به معرفی آثار جدید این جامعه پرداختند.
آرش آبائی به معرفی سه کتاب از جامعه کلیمیان پرداخت و گفت: «گزارش یک دوران» نوشته هارون یشایایی است که 30 سال زندگی کلیمیان را پس از انقلاب بررسی می‌کند. کلیمیان در حوزه تاریخ‌نویسی کم‌کار بوده‌اند و بیشتر بر تاریخ شفاهی تمرکز کرده‌اند. وی همچنین به مجموعه مقالات تاریخی که در نشریه تموز و افق بینا به چاپ رسیده است اشاره کرد و گفت: این کتاب با استناد به نامه‌ها و مدارک موثق تهیه شده است.
این پژوهشگر کلیمی ادامه داد: مجموعه داستان «روزی که نام خود را دانستم» نام دیگر کتاب هارون یشایایی است که به زندگی نویسنده در منطقه عودلاجان تهران پرداخته و وضعیت اجتماعی کلیمیان را در سال‌های قدیم به تصویر می‌کشد. نویسنده در این داستان‌ها به زندگی خود در در جنوب تهران می‌پردازد و مشکلات و تنش‌های اجتماعی را نشان می‌دهد.
وی سپس به کتاب «وظایف قلب‌ها» که خود و دکتر حسین علی جعفری مترجمان آن هستند، پرداخت و گفت: این کتاب درباره عرفان و اخلاق است و در آن اخلاقیات نظام‌مند یهودی به زبان عربی آمیخته با واژگان و آیات عبری تدوین شده است. نویسنده کتاب که بحیا ابن پاقودای اندلسی، عالم یهودی بوده، بر توجه به معنا و اخلاق در کنار فقه تاکید داشته و این کتاب را برای پر کردن این خلاء نگاشته است.
سپس، شرگان انورزاده نیز از جامعه‌ی کلیمیان، که گوینده‌ی کتاب های صوتی است، به معرفی دو کتاب صوتی خود پرداخت، با نام های «جشن شکلات» و «خانه-ی خیابان مانگو». وی توضیح داد که کتاب «جشن شکلات» ویژه‌ی کودکان است و هنگامی که در باغ کتاب، به طور زنده این کتاب را برای کودکان و والدین آن‌ها اجرا کرد، بسیار مورد توجه قرار گرفته بود. کتاب دیگر، «خانه‌ی خیابان مانگو» که وی گویندگی آن را بر عهده داشته است، کتابی است درباره‌ی زنان، که نویسنده، آن را به زنان جهان تقدیم کرده است. داستان از زبان دختر نوجوانی نقل
می‌شود که در طول کتاب، به بلوغ جسمی و فکری می رسد و مشکلات زنان را مطرح می‌کند. به درخواست تنی چند از حاضرین، در جلسه ، شرگان انورزاده به صورت زنده بخش هایی از کتاب را اجرا نمود.
وی در ادامه گفت : به تازگی فرهنگ لغت فارسی را صوتی کرده است، که برای اولین بار در ایران، فرهنگ لغت به این صورت صوتی شده و منبع خوبی برای شنیدن درست کلمات فارسی و همچنین، اسامی اشخاص مشهور جهان و اماکن معروف جهان در کشورهای ایتالیا ، فرانسه، انگلیس و روسیه است. 

 


  ‌



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید