انجمن کلیمیان تهران
   

جايي براي زندگي

   

 

روزنامه شرق
26 تير 84
 
 

نگراني يهوديان از قوانين جديد مهاجرت به آلمان

 

پس از پايان دوران نازيسم در آلمان، يهوديان كه از زير بار احساسات ضديهودي هيتلر و طرفدارانش رهايي يافته بودند نفس راحتي كشيدند و از آن زمان تاكنون قوانين مهاجرپذيري اين كشور روي خوشي را به اين عده نشان داد. اما به نظر مي‏رسد كه با تصويب قوانين جديد مهاجرت از سوي اداره مهاجرت آلمان قوانين مربوط به يهوديان مهاجر به اين كشور سخت‏تر شده و سياست يهودي‏مدارانه وزارت كشور آلمان در حال رنگ باختن است.

طي دهه گذشته هزاران نفر از يهوديان ساكن اتحاد شوروي سابق پاي به آلمان گذاشتند و روند افرايش مهاجرت يهوديان به آلمان تا حدي شد كه جمعيت يهوديان اين كشور از 29 هزار نفر به 200 هزار نفر افزايش يافت ولي در شرايط كنوني جامعه يهوديان آلمان و دولت اين كشور ديگر نمي‏خواهند قوانين گذشته را به همان سبك پي‏گيري كنند و هر دو گروه بنا به دلايل خود خواستار بازنگري در اين قوانين هستند، اين امر مي‏تواند به دليل ازدياد جمعيت يهوديان مهاجر به آلمان باشد، حتي گفته مي‏شود يهودياني كه از اتحاد شوروي سابق به آلمان مهاجرت مي‏كنند خود را داراي پاره‏اي برتري‏هاي اجتماعي نسبت به ساير همنوعان خود در آلمان مي‏دانند كه اين امر مشكلات

عمومي- اجتماعي آلمان را زياد كرده است. از سوي ديگر به دليل عوض شدن شرايط مناسب زندگي براي يهوديان مقيم آلمان، اين گروه ديگر حاضر نيستند مقصد مهاجرتي خود را به نام اين كشور ثبت كنند.

ديتر رويفلر پوز نماينده مجلس آلمان در اين باره معتقد است: سياستمداران اين كشور هنوز حامي مهاجرت يهوديان به آلمان هستند و اين قوانين تا حد كمي تغيير خواهد يافت. در ماه ژانويه گذشته مجلس آلمان طرح بازنگري در ميزان يهوديان وارد شونده به كشور آلمان را مورد بحث و بررسي قرار داد.

مردم آلمان معتقدند اگر قرار است يك مهاجر وارد آلمان شود بايد زماني اين كار صورت گيرد كه براي خود آلمان‏ها امكان يافتن شغل وجود داشته باشد و تازه در صورتي ورود به آلمان بايد براي مهاجران ممكن باشد كه آنان زبان آلماني و آداب اجتماعي زيست در اين كشور را به خوبي فرا گرفته باشند.

استفان كرامر دبير كل شوراي يهوديان مقيم آلمان مي‏گويد: يهوديان اين كشور با نگراني تصور مي‏كنند از ورود ديگر هم‏كيشان آنها به آلمان منع خواهد شد و متاسفانه قوانين جديد مهاجرتي درباره يهوديان كه از سوي دولت اين كشور اعلام شده مبهم است و هر فردي مي‏تواند بنا به قرائت خود اين قوانين را اجرا كند. يهوديان و خارجيان در آلمان حساسيت زيادي نسبت به قوانين مهاجرت در اين كشور دارند. براي دولت آلمان نيز مهم است كه احساس يهوديان نسبت به اين كشور عوض شود زيرا در زمان سلطه نازي در آلمان، اين كشور به قتلگاه يهوديان تبديل شده بود و در زمان حاضر اين كشور جايي براي زندگي كردن يهوديان در كنار اقوام ديگر مذهبي است.

امروز 89 تشكل مختلف يهودي در آلمان فعاليت مي‏كنند كه قسمت اعظم اين گروه‏ها در شهر برلين اقامت دارند.

دولت آلمان مي‏گويد قصد دارد در يك اقدام قوانين امور مهاجرت را مورد بازنگري و اصلاح كامل قرار دهد. پيرو قوانين جديد اصلاحي در امور مهاجرت به كشور آلمان فرد متقاضي مهاجرت به آلمان بايد قبل از ورود به اين كشور زبان آلماني را بلد باشد و از تحصيلات درسي بالايي نيز برخوردار باشد تا هزينه‏هاي اجتماعي اضافي بر دولت آلمان تحميل نشود. وزارت كشور آلمان از روز اول ژانويه سال 2005 قوانين جديد مهاجرتي به اين كشور را به مورد اجرا گذاشته است و 16 ايالت فدرال در اين كشور نيز تصريح كرده‏اند اين قوانين بايد درباره يهوديان نيز اجرا شود.

عمدتاً يهوديان مهاجر در صنايع اين كشور مشغول به كار هستند. سفير اسراييل در آلمان مي‏گويد: ما انتظار داريم روزي يهوديان، اسراييل را به آلمان و كشورهاي ديگر ترجيح دهند و به اسراييل بيايند.

يهوديان از سال‏هاي 1935 و 1989 خاطره خوبي ندارند زيرا طي اين سال‏ها شديدترين قوانين ضد يهودي در اين كشور به مورد اجرا درآمد.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید