انجمن کلیمیان تهران
   

تکنولوژی، نسان، آینده

   

 

 

بهار 1396


هوش مصنوعی چیست؟
دانش ساخت ماشین‌هایی که توانایی انجام اعمالی که برای آن‌ها معمولا نیاز به هوش انسان است را هوش مصنوعی AI: Artificial Intelligence می نامند.
هوش مصنوعی شاخه‌ای از علوم کامپیوتر است و در چند دهه گذشته در بعضی از حوزه‌های محدود دستاوردهای زیادی داشته است. در چند سال گذشته با سرعت گرفتن رشد این شاخه از کامپیوتر و وارد شدن آن به محصولات تجاری و همچنین علاقه مند شدن مصرف کنندگان به این محصولات علاوه بر ایجاد یک بازار جدید، بسیاری از دانشمندان و اندیشمندان از مخاطرات هوشمند شدن کامپیوترها سخن گفته‌اند.
هوش مصنوعی تا سال‌ها با تصویری که مردم از روبات‌ها داشتند گره خورده بود اما در یک دهه اخیر کاربردهای غیر سخت افزاری هوش مصنوعی در زندگی روزمره بیشتر ملموس شده است.
استفاده از تکنیک جدیدی در هوش مصنوعی به نام Deep Learning یا آموزش عمیق، تکنیکی است که به سرعت در حال متحول ساختن هوش مصنوعی می‌باشد.
این تکنیک مبتنی بر شبیه‌سازی چند لایه و عظیمی از شبکه‌های مجازی عصبی است که به یک رایانه یا یک سیستم رایانه‌ای، این امکان را می‌دهد که به سادگی الگوهای تجریدی را فرا بگیرد. دقیقا شبیه آنچه مغز انسان بر اساس آن عمل می‌کند. این تکنیک امکان حل بسیاری از مسائل و مشکلات شناختی برای رایانه‌ها را فراهم کرده است.

تشخیص سریع سرطان پوست با کمک هوش مصنوعی
سیستم جدید هوش مصنوعی می‌تواند نشانه‌های سرطان پوست را به همان دقت پزشکان متخصص شناسایی کند
شایان ذکر است قدم بعد، گنجاندن فناوري (تشخیص سریع سرطان پوست با کمک هوش مصنوعی) درون اسمارت‌فون‌ها است تا بتوان به‌راحتی به آن دسترسي پيدا كرد. زماني كه اين سيستم قابل‌ حمل شود، امكان معاينه تعداد افراد بيشتري توسط آن و با كمترين هزينه و بدون نياز به‌وقت گرفتن از پزشك فراهم خواهد شد.
محققان دانشگاه استنفورد كه اين سيستم يادگيري عميق را ابداع كرده‌اند مي‌گويند عامل كليدي در موفقيت اين سيستم الگوريتمي است كه به آن امكان مي‌دهد آنچه از داده‌هاي موجود درباره نمونه‌هاي سرطان پوست در اختيار دارد را به كار بگيرد.
محققان براي هوشمند ساختن اين سيستم، 129 هزار و 450 عكس نماي نزديك از ضايعات پوستي ناشي از 2000 بيماري مختلف را وارد سيستم كردند و مركز داده‌هايي وسيع با نمونه‌هاي متنوع را براي يادگيري سيستم ايجاد كردند. پس ‌از آن از الگوريتمي متعلق به شركت گوگل استفاده كردند كه مي‌توانست تفاوت ميان تصاوير سگ و گربه را تشخيص دهد و اين توانايي را به تشخيص تفاوت‌هاي ميان نشانه‌هاي پوستي انطباق دادند. درنهایت اين سيستم با 21 متخصص پوست و موي حرفه‌اي و تأیید شده به رقابت پرداخت و نتایج نشان داد ميزان موفقيت سيستم به ‌اندازه موفقيت پزشكان متخصص در تشخيص بيماري سرطان پوست بوده است. با این ‌همه قرار نيست هوش مصنوعي جايگزين پزشكان شود. اين سيستم با هدف دسترسي آسان‌تر افراد به مراحل اوليه معاينه است تا در صورت نياز به پزشك متخصص مراجعه كنند. تشخيص ميان ضايعات پوستي بد‌خيم و خوش‌خيم كار ساده‌اي نيست و همين موضوع قابليت سيستم هوش مصنوعي را چشمگيرتر مي‌سازد.
با این ‌همه تا پيش از عرضه عمومي اين سيستم در قالب اپليكيشن موبايل،‌ دانشمندان بايد از درست بودن ارزيابي اطلاعات توسط آن اطمينان حاصل كنند. 


منبع :
News.stanford.edu

 

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید