انجمن کلیمیان تهران
   

پرواز آرزو ها

   

 

نشریه پرواز شماره 55 مرداد 1399

1- سال نو خورشیدی و عید آزادی عبری را به همه ی شما تبریک می‌گویم.
امیدوارم سال 99 برای همه‌ی ما و همه‌ی مردم سال بهتری باشد؛ امیدی که محو و گُم است، اما حداقل می‌توانیم آرزوی نو شدن برای خودمان و آزادی برای افکارمان را داشته باشیم.
به امید روزهای بهتر
2- در دوره‌ای به سرمی‌بریم که نوشتن و در حالت کلی‌تر حرف زدن، سخت و بعضاً صعب شده است. نه راحت می‌توان گفت، نه سهل می‌توان گرفت. خیـلی بیـش‌تر از آن‌چـه می‌نویسیـم و می‌گوییم در دل داریم و توان و امکان گفتنش نیست. به همین دلیل بد ندیدم چند سطری را خالی بگذارم تا هر چه خودتان دوسـت داریـد به اندازه‌ی همین چند سطر و یا حتی بیش‌تر از آن به ذهن‌تان بیاورید؛


3- از مهم‌ترین اتفاقات جامعه‌ی کلیمی در این مدت برگزاری انتخابات مجلس و انتخاب دکتر همایون سامه‌یح به عنوان نماینده‌ی بعدی کلیمیان در مجلس شورای اسلامی‌ست.
از همین‌جـا برای ایشـان آروزی موفقـیت می‌کنیم و امیدواریم در انتهای دوره‌ی نمایندگی خودشان به اکثر اهداف بیان شده در تبلیغات انتخابی خودشان رسیده باشند.
4- چند ماه پیش فصل اسکار و جوایز آن بود. از شگفتی‌های این دوره‌ی اسکار فیلم کره‌ای انگل1 بود؛ فیلمی که مهم‌ترین جایزه‌ی اسکار را از آن خود کرد و باعث تعجب بسیاری شد.
جدای از آن فیلم‌های »داستان ازدواج2«، »جوکر3«، »مرد ایرلندی4«، »روزی روزگاری؛ هالیوود5 « و »1917« هم قابل توصیه هستند.
اما از نظر من تمام آن‌ها فیلم‌های متوسطی هستند که در برهوت فیلم‌های خوب و قابل توجه به کاندیداتوری رسیدند و صد البته که جوکر از میان تمام آن‌ها فیلمی بهتر و قابل توجه‌تر است.
5- صحبت از سینما شد و بد نیست فیلم جوکر و شخصیت پردازی قابل توجه آن با بازی واکین فینیکس6 را بیش تر مورد دقت قرار دهیم.
از نظر من این جوکر تفاوت قابل توجهی با جوکرهای قبلی داشت، به خصوص آن‌که نحوه‌ی سقوط او به سمت شَر و زمینه‌های اجتماعی آن به تماشاگر نمایانده می‌شود. فردی که از کودکی در حال ضربه خوردن و له شدن زیر ضربات نواقص اجتماعی و اقتصادی جامعه است و تا چند روز و حتی چند لحظه قبل از شروع جنایت‌هایش، اعتقادی به جنایت و در آغوش کشیدن شَر ندارد. اما در طی زمان چنان تحت فشارهای اقتصادی، روانی و تحقیرهای مکرر قرار می‌گیرد که با تلنگری شیطان درون خود را آزاد می‌کند و به نماد طغیان و اغتشاش و ضدیت با قانون و نظم موجود تبدیل می‌شود. از نظر من از این شرایط و این سیر تحول باید ترسید، به خصوص که زمینه‌ها و نشانه‌های بروز آن را تا حدودی در اطراف خودمان نیز احساس می‌کنیم، خصوصاً که شرایط اقتصادی آتی همراه با فاجعه‌ای به نام کرونا افق چندان روشـنی را پیـش رو قرار نمی‌دهد. شاید جـوکـر هم از آن فیلم‌هایی بشود که آینده را پیش‌بینی کرده باشد...
6- در زمانه‌ای هستیم که کرونا به بزرگ‌ترین بحران جامعه ی جهانی بعد از جنگ جهانی دوم تبدیل شده است. در مورد این همه‌گیری جهانی بسیار گفته و نوشته شده است تا جایی که عده‌ای قائل به تقسیم تاریخ معاصر به پیش و پس از شیوع کرونا (Covid-19) هستند؛ که البته صحبت چندان بی‌راهی هم نیست.
کرونا باعث پررنگ‌تر شدن بسیاری از مرزها و در عین حال محو شدن بسیاری از نقاب‌ها شد.
از طرفی مرز میان علم و خرافه و کلاً هر چیزی غیر از علم را پررنگ‌تر کرد و مانند یک سیلی به صورتمان کوباند، از سویی نقاب سودجویان خرافی و سوءاستفاده‌گران سنتی، دینی و ... را از صورت‌شان محو کرد. از سویی مرز میان دولت‌های کارآمد و هوشیار را با دولت‌های ضعیف و فربه و متکی به خواص خودی پررنگ‌تر کرد و از طرفی چهره‌ی سانسور و فیلترینگ اطلاعات را بیش از پیش به مردم نشان داد. جدای از آن کرونا نشان داد چگونه حتی پیشرفته‌ترین جوامع بشری هم قابلیت آسیب پذیری در مقابل یک بحران انسانی را دارند و از سویی چگونه کشور غیر دموکراتیک و شدیداً تحت کنترل چین می‌تواند از راه سانسور و عدم بازتاب حقایق مسبب انتشار مرگ و میر به تمام دنیا شود.


1- Parasite
2- Marriage Story
3- Joker
4- Irish Man
5- One upon a Time in Hollywood
6- Joaquin Phoenix
 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید