انجمن کلیمیان تهران
   

گزارشی از حضور انجمن کلیمیان تهران در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

   

 

اردیبهشت 1394
آزاده بن ذکریا

 

نمایشگاه بین المللی تهران آقایان پروز یشایایی دکتر همایون سامه یح ریس انجمن کلیمیان دکتر عرب زاده آرش آبایی کتاب سلیمان حییمگزارشی از حضور انجمن کلیمیان تهران در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
16 تا 26 اردیبهشت 1394

سال 94، دومین سالی بود که پس از چند سال وقفه، کمیته فرهنگی انجمن کلیمیان تهران، درصدد برآمد تا همانند سال گذشته، در نمایشگاه کتاب حضور داشته باشد و بدین ترتیب موقعیتی فراهم آورد تا کتاب-دوستان، با این انجمن و فعالیت‌های آن آشنا شوند و فرصتی برای عرضه کتاب‌های دینی کلیمیان، در بزرگترین فضای فرهنگی کشور پدید آید.
***
در فروردین ماه سال جاری، دکتر سلیمان
کهن صدق – رئیس وقت کمیته فرهنگی انجمن - برگزاری و مدیریت غرفه را، به مهندس آرش آبایی پیشنهاد داد و سپس، تصمیم بر آن شد که وی مدیریت فرهنگی غرفه را بر عهده داشته و مدیریت امور اجرایی، به آزاده بن ذکریا محول گردد.
در همان ابتدا و در اواسط اردیبهشت ماه، در جلسه‌ای با شهاب شهامی فر (مدیر غرفه انجمن در سال 1393)، کلیاتی از فعالیت‌های پیش رو مشخص شد.
آنچه در ابتدا، جهت انجام امور و رسیدن به اهداف کوتاه مدت و بلندمدت ضروری به نظر می‌رسید، وجود یک تیم، متشکل از افراد باسابقه در زمینه‌ی امور سازمانی بود تا هر کدام اموری را که در آن تجربه و تبحر دارند، برعهده گرفته و تا پایان عهده‌دار آن باشند.
این تیم، به سرپرستی آزاده بن ذکریا شکل گرفت و اولین جلسه مدیریت اجرایی، با حضور نغمه عرب‌زاده ، مونا عرب زاده، دانیل ذریمانی، پویا دانیالی و نیما نفاس برگزار شد. در همان جلسه، اموری چون بودجه‌بندی، زمان بندی امور، تهیه و تنظیم بروشور، چاپ، ایده پردازی و طراحی سه بعدی دکور، اجرا و نورپردازی دکور در روزهای پایانی، تهیه و تدارک اقلام مورد نیاز و نظارت بر اداره غرفه، به اعضای جلسه واگذار شد. علاوه بر آن، کتب عرضه شده و متون دینی مورد استفاده در دکور غرفه، تحت نظر مهندس آبایی و دکتر کهن صدق تعیین شد.
این تیم، سعی بر آن داشت تا با دقت در جزئیات و ریزه کاری‌هایی که در نگاه اول به چشم نمی رسند و بررسی تمامی امکانات، یک پروژه فرهنگی را به مرحله عمل درآورد.
***
روز چهارشنبه 16 اردیبهشت ماه، غرفه انجمن کلیمیان تهران افتتاح شد و از همان ابتدا با استقبال خوب علاقه  مندان مواجه شد. در ایام برپایی غرفه انجمن کلیمیان تهران، شخصیت‌های دانشگاهی و فرهنگی متعددی، از آثار مکتوب ارائه شده، دیدار کردند و اغلب گفتگوهایی با متصدیان و کارشناسان دینی داشتند.
غرفه انجمن کلیمیان تهران، هر روز به طور متوسط توسط 4 متصدی، به همراه یک کارشناس مذهبی، جهت پاسخگویی به سوالات شرعی و مذهبی بازدیدکنندگان، اداره می شد. در انتخاب متصدیان و واگذاری مسئولیت به ایشان، دقت بسیاری اعمال گشت تا نظم و روال مشخصی در غرفه انجمن کلیمیان تهران حاکم باشد.
به لحاظ پوشش متحدالشکل و آمادگی‌های لازم جهت پاسخگویی نیز اقدامات لازم انجام شده بود.
همکاری نهادهای فعال جامعه کلیمیان، مانند سازمان دانشجویان یهود ایران، خانه جوانان و کمیته جوانان و حتی پرسنل انجمن کلیمیان در تمام مراحل پررنگ بود و استقبال خوبی از حضور در غرفه انجمن صورت گرفت.
در نمایشگاه کتاب سال جاری، بخشی تحت عنوان «سرای اقوام و ادیان در آیینه نشر» توسط معاونت ادیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایجاد شد که نمایندگانی از اقلیت‌های دینی در آن به بیان دیدگاه های خود در حوزه نشر و فرهنگ پرداختند.
در روز پنجشنبه 17 ادیبهشت ماه، نشست خبری آرش آبایی با موضوع «بررسی وضعیت نشر در جامعه کلیمیان قبل و پس از انقلاب»، در همین سالن برگزار شد که علاوه بر تعدادی از حاضرین نمایشگاه، افرادی از انجمن و جامعه کلیمیان، حضور داشتند.
در آخرین روز فعالیت غرفه انجمن کلیمیان تهران، روز جمعه 25 اردیبهشت ماه، مراسمی با عنوان: رونمایی کتاب «بنیادهای دینی مقابله با خشونت و افراطی گری»، توسط مرکز مطالعات جهانی شدن ریاست جمهوری، در سرای اهل قلم برگزار شد و از مهندس آبائی که تدوین فصل «دیدگاه یهودی» این کتاب را بر عهده داشت، تقدیر به عمل آمد.
در تمامی این مراحل، سعی شده بود تا جامعه کلیمیان تهران با استفاده از ابزارهای ارتباطی گوناگون، در جریان امور قرار بگیرند و بدین ترتیب، آگاهی نسبی از فعالیت‌های این انجمن در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در سطح جامعه وجود داشته باشد. به طور کلی، تیم اجرایی این دوره از نمایشگاه، از رسانه و شبکه‌های اجتماعی که در دنیای امروز جایگاه ویژه ای دارند، جهت تبلیغ و اعلام حضور و بازنشر اخبار نمایشگاه کتاب، بهره بسیاری بردند.
کتاب فرهنگ فارسی به عبری سلیمان حییم، از بزرگترین دستاوردهای اخیر انجمن در زمینه نشر بود که در نمایشگاه امسال به علاقمندان عرضه شد. این فرهنگ، توسط سلیمان حییم، تدوین اولیه شده و سپس توسط عده‌ای از محققان، ویراستاری گشت و سرانجام با همت و سرویراستاری دکتر یونس حمامی لاله زار، در پاییز 93، منتشر شد. این کتاب، علیرغم مخاطبان خاص و محدود خود، با استقبال خوبی در نمایشگاه روبرو شد.
***
در جریان برپایی غرفه انجمن کلیمیان تهران در نمایشگاه کتاب سال 94، سعی شد تا از ایده های جدید و نو بهره گرفته شود و در این زمینه با افراد صاحب نظر بسیاری مشورت صورت گرفت تا نتیجه آن، حضور متفاوتی در این نمایشگاه باشد. به طور کلی، در تمام زمینه ها، همفکری و تبادل نظر صورت می‌گرفت و افراد مورد نظر، چه در داخل جامعه و چه در خارج از آن، در پیشبرد اهداف این تیم، بسیار تاثیرگذار بودند.
آن چه انتظار می‌رود آن است که، در سال‌های آتی شاهد حضور پررنگ تر کلیمیان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشیم. تنها اقلیت دینی حاضر در نمایشگاه کتاب سال جاری، انجمن کلیمیان تهران بود که البته امید است با پیگیری‌های مضاعف در سال آینده غرفه بهتری به لحاظ موقعیت و کیفیت، در اختیار این نهاد، قرار بگیرد.
نکته قابل توجه آن که، انتشارات انجمن عمدتاً برای عرضه به همکیشان و جهت استفاده‌ی محیط داخلی صورت گرفته است که برای عرضه ی عمومی و حضور در نمایشگاه، باید تا حد امکان، استانداردها و عرف معمول کتب‌ و نشریات در آنها، رعایت شود. لذا، با توجه به فرصت باقیمانده برای حضور انجمن در نمایشگاه سال 1395، امید است که اقدامات لازم برای حضوری قوی تر صورت گیرد.
استفاده از ابزارهای جدید ارتباطی و انتشار گسترده اخبار جامعه کلیمی، در داخل و خارج از جامعه، می‌تواند بازخوردهای خوبی داشته و آگاهی جامعه کلیمی و نیز جامعه اکثریت نسبت به فعالیت‌های این انجمن، افزایش یابد.
 

 

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید