انجمن کلیمیان تهران
   

يهوديان اورگوئه

   

سيما مقتدر

پرچم کشور اورگوئهجمهوري اوروگوئه با وسعت 177414 كيلومترمربع و جمعيتي بالغ بر 3/3 ميليون نفر در آمريكاي جنوبي واقع شده است. پايتخت آن مونتهويدئو و زبان رسمي آن اسپانيايي است.

در اين كشور 66% مردم كاتوليك، 2% پروتستان و بقيه پيرو مذاهب ديگر هستند. اقتصاد اين كشور در سال 1998 ميلادي به دنبال بروز مشكلات اقتصادي در كشورهاي مجاور يعني آرژانتين و برزيل دچار بحران شد. ميزان توليد خالص داخلي در سال 1997 پنج درصد افزايش يافت و در سال 1998 به طور متوسط 4/2% رشد از خود نشان داد. اما در مقابل در امور خدماتي رشدي بالغ بر 21% و در ساختمانسازي رشدي بالغ بر 6/13% ديده ميشود.

دولت اوروگوئه از سالهاي 90 ميلادي سعي نموده با وجود اعتراضات مردمي از ميزان بدهيهاي خود بكاهد و به دنبال آن با وضع قوانيني جهت پسانداز از ميزان تورم نيز كاسته است. تورم در سال 1990 در اين كشور بالغ بر 128% بوده اما در سال 1998 به 6/8% كاهش يافت.

انسانها اصولاً در زمان تنگدستي و احتياج به دنبال ريشه اصلي خود ميگردند. اخيراً در جامعه يهود «مونتهويدئو» چهرههاي جديدي به چشم ميخورند كه قبل از اين حتي سالي يكبار هم براي به جاي آوردن مراسمي مثل روزه بزرگ كيپور در كنيسا ديده نميشدند. تعدادي از آنها درخواست كمك و رسيدگي به وضعيت اقتصادي خود را دارند و عدهاي ديگر جهت مشاوره و راهنمايي براي مهاجرت حضور بهم رساندهاند. گفته ميشود وضعيت اقتصادي يهوديان طي سالهاي اخير اميدواركننده نيست و از هر پنج نفر حداقل يك نفر در اين كشور با مشكل فقر دست به گريبان است.

در حال حاضر بالغ بر سي هزار يهودي در جمهوري اوروگوئه سكونت دارند. اما اوروگوئه براي يهوديان بيشتر جنبه يك كشور مهاجرپذير را دارد زيرا اكثر يهوديان در دهه سي ميلادي و به دنبال وقوع جنگ جهاني دوم در اروپا از آلمان و اطريش به اين كشور پناهنده شدند. مشكلات اقتصادي حاكم در امريكاي لاتين ابتدا در كشورهاي ونزوئلا ، پرو، برزيل و آرژانتين بروز نمود و هم اكنون به نوع شديدتري در اوروگوئه مشهود است. اين كشور در گذشته به جهت وضعيت مالي مناسب خود، آرامش در امور بانكي، مالي و دولتي و نيز اشتغال كامل بدون بيكاري لقب «سوئيس امريكاي لاتين» را به خود گرفته بود. اما چهره اين كشور كه در مجاورت شهر «ريودلاپلاتا – آرژانتين» قرارگرفته با جمعيتي بالغ بر 3/3 ميليون نفر دستخوش تغيير شد. همزمان با افزايش قيمت كالاها و اجناس به ميزان 26% توليد خالص داخلي 11% كاهش يافت.

***

براساس گزارشات رسمي امروزه از هر پنج نفر آماده به كار در اوروگوئه يك نفر بيكار است. در سال 2000 درآمد سرانه به طور متوسط هفتهزار يورو بوده است. اما اين رقم در سال 2003 به كمتر از نيم تقليل يافته و كماكان روند نزولي را طي ميكند. وضعيت اقتصادي ضعيف و نابسامان بيشتر از همه كارخانجات و بازرگانان را تحت تاثير قرار داده كه اكثرا يهوديالاصل و از قشر متوسط ميباشند. چنين وضعيتي باعث تمايز اوروگوئه از همسايگانش ميشود. يكي از كارشناسان يهودي رشته اقتصاد معتقد است يك چهارم جامعه يهودي در مرز فقر قرار گرفتهاند. مطالعات صورت گرفته از سوي كميته همكاري مشترك يهوديان امريكا، حاكي از آن است كه 22% يهوديان اوروگوئه فقير محسوب ميشوند و 5/40% از افراد باقيمانده نيز از نظر اقتصادي در وضعيت مخاطرهانگيري به سر ميبرند.

در اين راستا انجمن كليميان اوروگوئه و كشورهاي ديگري چون امريكا قصد كمك به اين افراد را دارند. اوائل سال 2003 ميلادي بنياد خيريه “Tzedaka Uruguay” با هدف كمك مالي و معنوي به يهوديان مستمند تاسيس شد . اين انجمن به افرادي كه قادر به تامين مايحتاج روزانه خود نيستند كوپن تهيه ارزاق ميدهد و به دانشآموزاني كه به علت عدم توانايي پرداخت شهريه به مدرسه نمي روند هزينه كمك تحصيلي اهدا ميكند. علاوه بر آن داروخانهاي تاسيس شد كه افراد سالمند و فقير داروهاي مورد نياز خود را مجاني دريافت ميكنند.

مركز مشاوره و كمكرساني نيز براي ياري رساندن به افرادي كه به علت اقتصاد جوان و ضعيف امريكاي جنوبي با مشكلات مادي مواجهه هستند فعاليت خود را آغاز نمود. جورج اشتاين فلد، معاون اين مركز وظيفه اصلي خود را كاهش نگراني افرادي ميداند كه هيچگاه نياز به كمك نداشتند ولي در حال حاضر مجبور به گرفتن كمك مالي هستند. متاسفانه در جامعه يهود پرو، برزيل و آرژانتين افراد زيادي به علت فقر به جاي كمك گرفتن از جامعه خود، جامعه را ترك كردند. اشتاين فلد معتقد است «ما بايد اعتماد به نفس اين افراد را به آنها بازگردانيم».

علاوه بر مراكز يادشده، يهوديان اشكنازي، سفارادي و به خصوص يهوديان لهستان در نقاط ديگر هر يك به نوعي سعي در كمك به همكيشان فقير خود دارند.

اما ميزان اين كمكها بسيار محدود است و به علت افزايش فقر ميزان درآمد اين اجتماعات اندك است و همين امر باعث محدود شدن كمكها ميشود. به اين ترتيب اكثر يهوديان اوروگوئه از اين كشور مهاجرت ميكنند. در سال 2000 بيش از 89 يهودي موطن خود را ترك كردند اما اين رقم در سال 2002 هفت برابر افزايش داشته است.

يكي از اعضاء انجمن كليميان مونتهويدئو ضمن ابراز ناراحتي از سير مهاجرت يهوديان از اين كشور معتقد است. «مهاجرت ها در آينده روند صعودي خواهد داشت. اما در اين ميان هيچكس به وجود مشكلات اقتصادي كه دليل اصلي مهاجرتها به شمار ميرود اشاره نميكند».



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید