انجمن کلیمیان تهران
   

پرسش کنیم تا سکوت

   


نشریه پرواز-اردیبهشت
138
8

مدیریت" انسان از اولین روز های خلقت خود با مفهوم مدیریت همراه بوده است. اما برای اولین بار چینی ها بودند که در حدود 1100 سال قبل از میلاد مسیح به صورت سازمان یافته چهار وظیفه مدیریتی شامل برنامه-ریزی،سازمان دهی،رهبری و کنترل را تجربه کردند.
امروزه مدیریت موفق یکی از مهم ترین عواملی است که می-تواند راهگشای حل مشکلات جوامع باشد. منظور از اجتماع نیز مجموعه ای از انسان ها یا موجودات زنده است که یک گونه هستند و توسط مرز هایی همچون هویت فرهنگی، انسجام اجتماعی و وابستگی متقابل توصیف می-شوند. این اجتماع می تواند شامل جمع کوچکی همچون سازمان دانشجویان یهود و یا جامعه کلیمیان ایران یا شامل جوامع بزرگی همچون ایرانیان جهان، مسلمانان آسیا و. . . باشد.
با برگزاری مجمع عمومی عادی سازمان دانشجویان یهود در پایان سال 87، برگی دیگر از تاریخ سازمان دانشجویان ورق خورد و نسل جدیدی از مدیران این نهاد کار خود را آغاز کردند. از آنجایی که ادامه حیات و بقای هر نهادی تا حد بسیار زیادی به عملکرد مدیران آن بستگی دارد، موضوع مدیریت در سازمان دانشجویان یهود و سایر نهاد های جامعه کلیمی اهمیت بیشتری پیدا می کند. به جاست که مدیران و رهبران جامعه و نهادهای آن که همواره به عنوان شاخص جامعه مطرح می شوند، به فکر به روز رسانی شیوه های مدیریت و رهبری خود باشند. در این مقاله به برخی از این موارد پرداخته شده است:
استفاده مناسب از زبان: زبان پل ارتباطی افراد یک جامعه با یکدیگر و دنیای خارج از خود و ابزاری برای انتقال تفکر و شیوه نگرش انسان است. در واقع زبان، مشخص ترین ابزاری است که در مبادلات اجتماعی به کار برده می شود. به همین سبب است که مدیران هر اجتماعی باید توجه ویژه ای به گفته های خود داشته باشند. آنها باید با توجه به جایگاه و شأن خود از کلمات استفاده کنند. مثلاً مدیر یا رهبری که هم چون کسبه از میزان در آمد اجتماع خود سخن به میان می آورد و یا همچون افرادی عامی و کم معلومات درباره موضوعات اجتماعی صحبت می کند نمی تواند اعتماد افراد اجتماع خود را جلب کند. استفاده از حرف های تکراری و یا به دور از واقعیت، صحبت های شعار گونه، خود ستایی در کلام، استفاده از گفتار پیچیده و بیش از درک عموم و یا ساده لوح انگاشتن مخاطبان موجب ایجاد شکاف بین مدیران و اعضای جامعه می شود. باید به خاطر داشت که آنچه را که به زبان می آید به سختی می-توان از اذهان عمومی پاک کرد.
اهداف و اخلاقیات: عدم رعایت اصول اخلاقی یکی از مواردی است که ریشه در بسیاری از اختلافات و مشکلات اجتماعی دارد. مدیران و رهبرانی که با اهدافی جز خدمتگزاری به افراد آن اجتماع فعالیت می کنند، دیر یا زود، از طرف آن افراد، طرد می شوند.
آلبرت شوایتزر، پزشک آلمانی می-گوید: "نمی دانم چه سرنوشتی انتظارتان را می کشد، اما یک چیز را حتم دارم و آن این که کسانی در میان شما به واقع خوشبخت خواهند شد که راه خدمتگزاری را آموخته باشند. اگر می خواهید رهبر خوبی باشید به پایین ترین اقشار جامعه خدمت کنید." برای مدیریت موفق، راستگویی، تعهد، مسئولیت پذیری، شجاعت و بردباری ارکان مهمی هستند. برخی مدیران و رهبرانی که شیفته قدرت هستند، با کسب آن تصور می کنند در مرتبه بسیار بالاتری از عموم مردم قرار دارند و دچار خود برتر بینی می شوند.
انتظار تقدیر و تشکر: تقدیر و تشکر از مدیران، البته جهت تقویت روحیه آنها و تحمل مشکلات بسیار موثر است، اما بی ارزش-ترین نوع مدیریت، رهبری و یا خدمات داوطلبانه آن است که فرد بخواهد خدمات خود را به رخ دیگران بکشد و یا با بزرگنمایی آنها، توجه اعضای آن جمع و گروه را به خود جلب کند. از آنجایی که فعالیت های اجتماعی در جامعه کلیمی غالباً حالت داوطلبانه دارد، چنین خطری در کمین مدیران جامعه قرار دارد. امیل زولا، نویسنده تأثیر گذار فرانسوی می گوید: "بیشتر، کسانی موفق شده اند که کمتر تعریف شنیده اند."
اصل مشورت: یکی از مواردی که می تواند در شرایط سخت و بحرانی به کمک مدیران بیاید، مشورت و کمک گرفتن از تجربه دیگران است. البته باید دقت کرد که هم فکری با دخالت آمیخته نشود که اگر این طور باشد اقتدار مدیریت از بین می-رود. البته اصل مشورت نباید موجب شود که مدیران و رهبران، از تلاش برای افزایش دانش و معلومات خود غافل شوند. خوشبختانه در سازمان دانشجویان یهود، این مشورت در اکثر موارد امکان پذیر است. آلفرد مارشال، دانشمند انگلیسی می گوید: "اگر سرمایه-های جهان، ابزار و ماشین آلات یک باره نابود شوند اما مدیران ماهر زمام امور را به دست داشته باشند، توسعه و پیشرفت از قبل هم شکوفاتر خواهد شد."
هر چند که مدیران و رهبران جوامع مختلف و همچنین سازمان دانشجویان یهود و یا سایر ارگان های جامعه کلیمی به موارد یاد شده اهمیت دهند اما روابط محکم و استواری با اعضای آن اجتماع نداشته باشند قادر نخواهند بود نیاز ها و خواسته-های آنان را بشناسند. در مقابل افراد و اعضای اجتماع نیز نباید بی تفاوت و منفعل باشند، اعضای اجتماعِ پویا، دقیق و پرسش گر موجب می شوند که مدیران با دقت و اهمیت بیشتری به کار خود بپردازند اما اجتماعی خاموش و ساکت، مدیرانی را پرورش می دهد که بسیار اشتباه می کنند و با اشتباهات خود، کشتی جامعه را به ساحلی ن معلوم هدایت می-کنند. بهتر است از مدیران و رهبران خود پرسش کنیم تا سکوت!



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید