انجمن کلیمیان تهران
   

انجمن کلیمیان تهران در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

   

 

نشریه پرواز شماره 50 مرداد 1397


نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اردیبهشت امسال نیز برخلاف دو سال گذشته‌ی خود1 در قلب شهر تهران یعنی مصلی امام خمینی (ره) آغاز به کار نمود.
واقع‌شدن این نمایشگاه در محل مصلی تهران به گفته ی وزیر محترم ارشاد در مراسم افتتاحیه به درخواست خود ناشرین کتاب صورت گرفته بود.
انجمن کلیمیان تهران برای پنجمین سال متوالی ازجمله غرفه‌هایی بود که در نمایشگاه بین‌المللی کتاب حضور داشت. غرفه‌ای که علاوه بر ارائه ی کتب مربوط به یهودیت، تمام سعی و هدف آن آشنایی هم‌وطنان با اعتقادات فرهنگی، مذهبی و اجتماعی یهودیان و همچنین بیان تاریخ یهودیت در کشور ایران بود.
طرح دیواره‌های امسال غرفه‌ی انجمن کلیمیان تهران برگرفته از محراب کنیساهای قدیمی و پرخاطره‌ی ایران همچون ملاماری کاشان، حاداش یزد، کهن تهران، دل‌رحیم شیراز، گلبهار اصفهان و... بود که به زیبایی بیانگر قدمت تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی و هنری کلیمیان ایران است.
در غرفه‌ی انجمن کلیمیان تهران که به همت مسئولان و اعضای کمیته‌ی فرهنگی آن برپا شده بود، از جوانان آگاه و فعال جامعه نیز جهت همکاری دعوت شده بود. همکاران هرروز برای کمک به حل سوالات مختلف بازدیدکنندگان، آنان را به منابع و کتب.


موجود در غرفه ارجاع می‌دادند. برای پاسخ‌گویی و گفت‌وگویی بهتر و تخصصی‌تر با پرسشگران علاقه‌مند و محققان، افراد مطلع دین یهود و فعالان اجتماعی آشنا در مسائل فرهنگی و اجتماعی یهود در غرفه‌ی انجمن کلیمیان تهران حضور داشتند. ازجمله می‌توان به اشخاصی همچون دکتر سیامک مره‌صدق (نماینده ی ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی)، حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار (رهبر مذهبی کلیمیان ایران)، حاخام صیون تهرانی، دکتر همایون سامه‌یح (ریاست انجمن کلیمیان تهران)، هارون یشایایی و مهندس آرش آبایی اشاره نمود.
پرتکرارترین و مهم‌ترین موضوعاتی که در غرفه‌ی انجمن کلیمیان تهران توسط بازدیدکنندگان مطرح می شد و دور از انتظار هم نبود اطلاع از «آیین و اعتقادات یهودیت»، «علم قبال» و «مسائل مرتبط با فلسطین» بود که به‌کرات با صبر و حوصله و به‌صورت دقیق و منطقی میان پرسشگران با کارشناسان و افراد مطلع غرفه مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گرفت.
ازجمله کتبی که امسال به‌تازگی به غرفه اضافه شده بود کتاب «روزی که اسم خود را دانستم»2 به نویسندگی هارون یشایایی، کتاب «علم الهی»3 به ترجمه‌ی مهندس امید محبتی مقدم و کتاب «آموزش زبان عبری»4 به نویسندگی سادات منصوری و همکاری مهندس آرش آبایی بود که بسیار مورد استقبال عموم قرار گرفت.
امسال نیز طی فعالیت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سه همایش برای غرفه‌ی انجمن کلیمیان در نظر گرفته شده بود. اولین و مهم‌ترین همایش در روز دوشنبه 17 اردیبهشت در سالن همایش‌های ملل با محوریت «نقش کلیمیان در دوران دفاع مقدس» صورت گرفت و با استقبال زیادی از جانب مردم، خبرنگاران و گزارشگران همراه بود. سخنرانان این همایش دکتر سیامک مره‌صدق، حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار و هارون یشایایی (چهره‌ی ماندگار کلیمی)بودند. لازم به ذکر است در ابتدای این همایش از کتاب «روزی که اسم خود را دانستم» رونمایی شد. همچنین در این روز گفت‌وگویی با حضور مسئولان جامعه‌ی کلیمی و سازمان فرهنگ و تمدن اسلامی و خبرگزاری ایرنا در محل نمایشگاه کتاب انجام و تبادل‌نظرهای مفید و تأثیرگذاری میان حاضران صورت گرفت.
دومین همایش در روز چهارشنبه 19 اردیبهشت و در سالن همایش‌های سرای اهل‌قلم با موضوع »متون ادیان توحیدی« برگزار شد؛ سخنرانان این برنامه حاخام صیون تهرانی و نمایندگانی از ادیان توحیدی بودند.
سومین و آخرین همایش روز پنجشنبه 20 اردیبهشت در سالن همایش‌های اهل‌قلم با موضوع «وضعیت نشر در اقلیت‌های مذهبی» برگزار شد؛ که در آن هارون یشایایی و برخی از چهره‌های فرهنگی اسلام به سخنرانی پرداختند.
در طول مدت برگزاری نمایشگاه تعداد کثیری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی، اتباع و دیپلمات‌های کشورهای خارجی و بزرگان علم، ادب و هنر کشورمان به بازدید غرفه‌ی انجمن پرداختند و در انتها اظهارات و نقطه نظرات خود را نسبت به بازدید از غرفه‌ی انجمن کلیمیان در دفتر یادبود مربوطه نوشتند.
افراد سرشناسی چون دکتر جوادی معاونت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر غلامعلی حداد عادل ریاست فرهنگستان لغت فارسی، مهندس مصطفی هاشمی‌طباء ریاست اسبق سازمان تربیت‌بدنی، حجت‌الاسلام دعایی مدیرمسئول روزنامه ی اطلاعات، حجت‌الاسلام دکتر ارزانی دبیر ستاد کانون مساجد کشور و چندی دیگر از شعرا، نویسندگان، چهره های سیاسی و بازیگران سینما و تلویزیون نیز از غرفه‌ی انجمن کلیمیان بازدید نمودند.
در مدت فعالیت نمایشگاه مصاحبه‌ها و گفت‌وگوهای بسیاری از طرف خبرگزاری‌های داخلی و خارجی و مراکز فرهنگی بسیاری با کارشناسان فرهنگی، اجتماعی و مذهبی غرفه صورت گرفت که می‌توان از مهم‌ترین آنان به خبرگزاری ایرنا، ایبنا و شبستان اشاره نمود.
به‌جرئت می‌توان گفت حضور غرفه‌ی انجمن کلیمیان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب بسیار مفید، سازنده و باعث آگاهی و اطلاع رسانی بهتر به مردم و هم‌وطنان مسلمان شد.
در انتها واجب است از همه‌ی نهادهای جامعه‌ی کلیمی، مسئولین برپایی غرفه و دیگر افرادی که از هر تلاشی برای برگزاری هرچه ‌بهتر این نمایشگاه کوتاهی نکردند تشکر و قدردانی کنیم.


1- در دو سال گذشته در محل شهر آفتاب برگزار شده بود.
2- این کتاب به بیان خاطرات هارون یشایایی در محله‌ی قدیمی کلیمیان (عودلاجان) پرداخته است.
3- این کتاب به زیبایی به رابطه‌ی الهیات و علم پرداخته است.
4- این کتاب به آموزش دستوری و تلفظ زبان عبری پرداخته است.
 

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید