انجمن کلیمیان تهران
   

اخبار بینا 48

   

 

مهندس امید محبتی مقدم
مدیر روابط عمومی انجمن کلیمیان تهران

تابستان 97

 

اخبار
مهندس امید محبتی مقدم
مدیر روابط عمومی انجمن کلیمیان تهران


برگزاری جشن تقدیر و سایر فعالیت‌های مجتمع آموزشی روحی شاد
مجتمع آموزشی روحی شاد در اردیبهشت ماه، شاهد برگزاری جشن تقدیر از دبیران زحمت‌کش و نمونه بود.
در این برنامه که با اجرای برنامه‌های دکلمه، سرود و تقدیم دل‌نوشته توسط دانش‌آموزان همراه بود، مهندس روبرت خالدار (مسئول معلمین دینی و عبری)، بهادر میکائیل و امید شایان‌مهر (از اعضای کمیته فرهنگی) به همراه حمزه زرینی (والیبالیست) حضور داشتند.
خاطر نشان می‌سازد اخیرا دانش‌آموزان کلاس سوم دبستان مجتمع آموزشی روحی‌شاد موفق به کسب مقام اول در پروژه جابرابن‌حیان در منطقه۱۲ تهران شدند. ضمن آنکه به مناسبت هفته سلامت، مسابقات پدران و پسران در این مجتمع برگزار گردید که با استقبال شایان توجه والدین و دانش‌آموزان مواجه شد.

نمایش مستند «شهسوار»
روز پنجشنبه 27 اردیبهشت 1397، مستند «شهسوار» با حضور تهیه‌کننده آن، هارون یشایایی، در ساختمان خانه جوانان یهود تهران به نمایش گذاشته شد.
فیلم مستند «شهسوار» به جنبه‌های ورزشی، اجتماعی، سیاسی و خانوادگی زندگی غلامرضا تختی پرداخته است. در این مستند که با صدای پرویز پرستویی و بازی مجید خدایی، قهرمان کشتی جهان (در نقش غلامرضا تختی) همراه است، برش‌هایی از زندگی غلامرضا تختی در بخش‌های ورزشی، اجتماعی و سیاسی بازسازی شده است.
در این برنامه که جمعی از اعضای هیات مدیره انجمن کلیمیان تهران، هیات مدیره خانه جوانان، اعضای نشریه افق بینا و فعالان اجتماعی در آن حضور داشتند، هارون یشایایی توضیحاتی در خصوص فیلم ارائه داد.
شایان ذکر است پیش از این و همزمان با پنجاهمین سالگرد درگذشت جهان‌ پهلوان تختی، از فیلم مستند «شهسوار» به کارگردانی علی شاه محمدی و تهیه‌کنندگی هارون یشایایی با حضور جمعی از کشتی‌گیران و قهرمانان ملی و جهانی کشتی رونمایی شده بود. این مراسم همراه با برگزاری بزرگداشتی برای تهیه‌‌کننده فیلم، هارون (پرویز) یشایایی به پاس یک عمر فعالیت ارزشمند در عرصه فیلم سینمایی و مستند بود.

دیدار نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی
و رییس انجمن کلیمیان با وزیر آموزش و پرورش روز دوشنبه 24 اردیبهشت دکتر سیامک مره‌صدق و دکتر همایون سامه‌یح با محمد بطحایی (وزیر آموزش و پرورش) دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار دکتر مره‌صدق خواستار حل مشکل ثبت نام دانش‌آموزان کلیمی در مدارس برتر در شهرهای مختلف شد. علاوه بر این، نماینده ایرانیان کلیمی به موضوع لزوم ارتقای کیفی کتاب‌های تعلیمات ادیان الهی و اخلاق ویژه اقلیت‌های دینی اشاره کرد.
دکتر همایون سامه‌یح، موضوع تغییر مدیریت در برخی مدارس خاص کلیمی و همچنین بار مالی بسیار زیاد اداره این مدارس توسط انجمن کلیمیان را مطرح کرد و خواستار همکاری هر چه بیشتر وزارت آموزش و پرورش در این خصوص شد که این خواسته، مورد تاکید دکتر مره‌صدق نیز قرار گرفت.
نمایندگان جامعه کلیمی در این دیدار از دولت و وزارت آموزش و پرورش به جهت مساعدت‌های صورت گرفته در خصوص مدارس خاص کلیمیان و همچنین تعطیلی روز مقدس شبات (شنبه)، تشکر و قدردانی نمودند.

جشن بیست سالگی نشریه افق بینا
روز چهارشنبه 2 خرداد، جشن بیست سالگی نشریه افق بینا با حضور دکتر همایون سامه‌یح (رییس انجمن کلیمیان و مدیرمسئول نشریه)، فرانک عراقی (سردبیر) و اعضای هیات تحریریه در محل انجمن کلیمیان تهران برگزار شد.
تحلیل و بررسی کیفیت نشریه، موضوع محوری مورد بحث این جلسه را تشکیل می‌داد. هارون یشایایی (اولین مدیر مسئول مجله) نیز به عنوان مهمان ویژه در این برنامه حضور داشت.
شایان ذکر است اطلاع‏ رساني در جامعه كليميان ايران در سده اخير، با فراز و نشيبب‌هاي فراوان جريان داشته است. نشريه افق بينا ادامه دهنده اين روند مطبوعاتي در حال حاضر است که با تلاش علاقمندان و حمایت‌های هیات مدیره وقت انجمن کلیمیان تهران به ریاست هارون یشایایی، اولين شماره خود را در فروردين 1378 منتشر نمود.

برگزاری برنامه‌های مختلف در مدرسه فخردانش
به همت مدیریت و انجمن اولیا و مربیان مدرسه فخردانش برنامه‌های مختلف و گوناگونی در این مدرسه برگزار شده که با استقبال قابل توجهی نیز همراه بوده است.
برگزاری گردش علمی - تفریحی (22 فروردین)، برگزاری اردوی شهید باهنر (11 اردیبهشت)، مراسم جشن آلف بت (16 اردیبهشت)، قدردانی از معلمین
(17 اردیبهشت)، برنامه آخرسال، تشویق دانش‌آموزان برتر (20 اردیبهشت)، برگزاری جشن الفبا در کلاس اول ابتدایی (27 اردیبهشت)، صبحانه‌های دورهمی در طول سال و آزمون هماهنگ عبری و دینی (اول خرداد) بخشی از فعالیت‌های صورت گرفته در مدرسه فخردانش است که نشان از سعی و اهتمام جدی مسئولین و انجمن اولیا و مربیان این مدرسه در جهت افزایش سطح کمی و کیفی آموزشی و پرورش کودکان و نوجوانان شاغل به تحصیل دارد.









برگزاری امتحانات هماهنگ عبری و دینی
به همت كميته فرهنگي انجمن كليميان تهران، مدارس خاص کلیمیان در تاريخ اول خرداد، شاهد برگزاری امتحانات عبري و ديني به صورت هماهنگ در مقاطع دوم ابتدایی الی یازده متوسطه بود.
این آزمون هماهنگ، با تعامل صورت گرفته مابین اعضای کمیته فرهنگی، همکاران کمیته، طراحان سوال، مصححین، ناظرين اجرایی و مسئولین مدارس از جمله جناب حاخام صيون تهراني، مهندس روبرت خالدار، فريد ياشار، بهادر ميكائيل، اميد شايان مهر، نيما رنگكار، شهاب شهامي فر، بهزاد نصير زاده، مهندس پيام خاكشور و فهيم لاله‌زاري برگزار شد.

برگزاری مراسم بیست و نهمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) ‎
به مناسبت بیست و نهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، مراسم دعا و نیایش مطابق روال هرساله با حضور جمعی از کلیمیان و مسئولین ستاد بزرگداشت ارتحال امام خمینی(ره) در تاریخ سه‌شنبه 8 خرداد در کنیسای یوسف‌آباد تهران برگزار شد.
جناب حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار، برخی از اعضای هیات مدیره و بازرسین انجمن کلیمیان تهران، هارون یشایایی، منوچهر سرافراز، ابراهیم سعیدیان و تعداد دیگری از اقشار مختلف و فعالان اجتماعی کلیمیان در این برنامه حضور داشتند.
در این مراسم که با حضور سردار محمد رضا موحدی (دبیر کمیته نیروهای مسلح ستاد مرکزی بزرگداشت امام) و دکتر سعید زارع (معاون مشاور رئیس جمهور درامور اقلیت‌های مذهبی) همراه بود از طرف جامعه کلیمیان، حاخام دکتر حمامی لاله‌زار (رهبر دینی کلیمیان ایران) دکتر همایون سامه‌یح (رییس انجمن کلیمیان)، هارون یشایایی (چهره ماندگار جامعه کلیمی) و ابراهیم سعیدیان (رییس کانون فرهنگی هنری و شاعر برجسته جامعه کلیمی) به ایراد سخنرانی پرداختند. هنرمندی نوجوان جامعه کلیمیان، یوُخِوِد گیدانیان نیز بخش دیگری از این مراسم بود.
خاطرنشان می‌سازد روز یکشنبه 6 خرداد نیز حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار، دکتر همایون سامه‌یح و بیژن آصف (عضو هیات مدیره انجمن کلیمیان) ضمن حضور در سخنرانی سید حسن خمینی، مراتب تسلیت جامعه کلیمیان را بابت سالگرد درگذشت امام راحل به یادگار ایشان اعلام نمودند.

شرکت جامعه کلیمیان در مراسم نثار تاج گل در مرقد امام راحل و دیدار با با یادگار ایشان
مطابق برنامه هر ساله، اقشار مختلف جامعه کلیمیان روز چهارشنبه 9 خرداد، با حضور در مرقد مطهر امام راحل و نثار تاج گل، ضمن ادای احترام به روح پرفتوح ایشان، با آرمان های الهی-انسانی معمار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق نمودند.
علاوه بر این در همان روز، نمایندگان جامعه کلیمیان همراه با سایر نمایندگان ادیان توحیدی، با یادگار امام راحل، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی دیدار کردند.


شرکت نمایندگان جامعه کلیمیان در مراسم بزرگداشت بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی
نمایندگان جامعه کلیمیان روز دوشنبه مورخ 14 خرداد ماه، مطابق روال هر ساله در مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره) که در حرم مطهر بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی برگزار شد، شرکت نموده و با آرمان‌های ایشان تجدید میثاق نمودند.
از طرف جامعه کلیمیان ایران، جناب حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار، دکتر همایون سامه‌یح، برخی دیگر از اعضای هیات مدیره انجمن کلیمیان (بیژن آصف، مهندس شاهین آشوری و مهندس امید محبتی مقدم) و ابراهیم سعیدیان (رییس کانون فرهنگی هنری کلیمیان) به همراه تعدادی از فعالان اجتماعی در این مراسم حضور داشتند.
خاطر نشان می‌سازد رهبر معظم انقلاب اسلامی در این اجتماع مردمی به ایراد سخنرانی پرداختند.

حضور کلیمیان در راهپیمایی روز جهانی قدس
جامعه کلیمیان ایران همچون سالیان گذشته، جمعه 18 خرداد در راه پیمایی روز جهانی قدس شرکت نمودند.
جمعی از اعضای هیات مدیره و بازرسین انجمن کلیمیان تهران، اعضای کمیته‌ها و پرسنل انجمن کلیمیان و فعالان اجتماعی، در این راه پیمایی حضور داشتند.
در حاشیه این راهپیمایی، دکتر همایون سامه‌یح، به نمایندگی از جامعه کلیمیان با رسانه های خبری گفتگو کرد.

تقدیر ستاد برگزاری مراسم سالگرد ارتحال امام از هنرمند نوجوان کلیمی
روز یکشنبه 27 خرداد، مسئولان ستاد برگزاری مراسم سالگرد ارتحال امام (ره) از هنرمند نوجوان کلیمی، یوُخِوِد گیدانیان قدردانی به عمل آوردند.
جمعی از اعضای هیات مدیره انجمن کلیمیان تهران (دکتر سلیمان کهن‌صدق، بیژن آصف، ادموند معلمی) و فعالین اجتماعی به همراه خانواده این هنرمندِ توانا در این مراسم حضور داشتند.
سردار محمد رضا موحدی (دبیر کمیته نیروهای مسلح ستاد مرکزی بزرگداشت امام) و مسئول امور اجرایی این ستاد از جمله مسئولین حاضر در این برنامه بودند.
شایان ذکر است هنرنمایی‌ها و دکلمه‌گویی‌های یوُخِوِد گیدانیان، تاکنون با استقبال قابل توجه جامعه کلیمی و مسئولین کشوری همراه بوده است.

جشن پایان دوره نونهالان مهدکودک یلدا 2 (فاطمی)
جشن پایان دوره نونهالان مهدکودک یلدا 2، با حضور مسئولین مهد، کودکان و اولیای آنها 30 خرداد در محل ساختمان سرابندی برگزار شد. اجرای سرود، نمایش، ژیمناستیک و برخی هنرمندی‌های دیگر که توسط نونهالان انجام شد، از جمله آیتم‌های مختلف این جشن بود که مورد استقبال حضار قرار گرفت.
دکتر سلیمان کهن‌صدق، فریده پوراتیان، شهاب شهامی‌فر و همچنین برخی دیگر از اعضای هیات مدیره انجمن بانوان کلیمی و فعالان اجتماعی نیز در این برنامه حضور داشتند.
کسب مقام برتر توسط دانش آموز کلیمی در مسابقه نویسندگی
الینور مسیح اسراییلیان، دانش‌آموز پایه چهارم ابتدایی مجتمع آموزشی اتفاق، موفق به کسب مقام برتر در مسابقه نویسندگی تحت عنوان «نویسنده کوچک و اندیشمند فردا» شد.
مدیر آموزش و پرورش منطقه 6 با اهدای لوح تقدیر از داستان این دانش‌آموز موفق کلیمی به نام «نقشه ناتمام» قدردانی به عمل آورد.
طرح «نويسنده كوچك، انديشمند فردا»، با تاکید بر چهار مهارت گوش دادن، سخن گفتن، خواندن و نوشتن، به همت روابط عمومي آموزش و پرورش شهر تهران در بهار 97 برگزار شد.
روابط عمومی انجمن کلیمیان تهران کسب این موفقیت را به دانش آموز افتخارآفرین کلیمی، تبریک می‌گوید.



جشن پایان دوره نونهالان مهدکودک یلدا شماره 1 (گرگان)
جشن پایان دوره نونهالان مهدکودک یلدا 1، با حضور برخی از اعضای هیات مدیره انجمن بانوان کلیمی و مسئولان مهد، خرداد ماه در محل مهدکودک برگزار شد. اجرای سرود و نمایش های متنوع که توسط نونهالان انجام شد، از جمله آیتم های مختلف این جشن بود.


برگزاری جشنواره غذاهای غیرگوشتی توسط انجمن بانوان کلیمی ‎
روز 19 تیرماه، ساختمان سرابندی شاهد برگزاری جشنواره غذاهای غیرگوشتی توسط انجمن بانوان کلیمی بود. بدین ترتیب انجمن بانوان کلیمی، برای سومین سالِ متوالی، موفق به برگزاری این جشنواره شد که با استقبال بی‌نظیر بانوان هنرمند جامعه نیز روبرو شده است.
شرکت‌کنندگان در این جشنواره با نحوه پخت غذاهایی آشنا شدند که بدون گوشت و مرغ تهیه می‌شود. با توجه به پرهیز کلیمیان از خوردن غذاهای گوشتی در چند روز ابتدایی ماه عبری آو، اطلاعات ارائه شده در این برنامه برای حضار مفید و سازنده بود. در پایان این مراسم به کلیه شرکت‌کنندگانی که غذا تهیه کرده بودند، جوایزی اهدا شد.

بازدید جمعی از همکیشان عزیز از آرامستان گیلیارد
روز 25 تیرماه، جمعی از همکیشان به همت گروه یاران، از آرامستان کلیمیان واقع در منطقه گیلیارد دماوند بازدید کردند.
بازدید از آرامستان گیلیارد، سالانه همزمان با آغاز ماه عبری آو، انجام می‌شود و کلیه هزینه‌های این بازدید، بر عهده گروه یاران و جمعی از خیرین جامعه می باشد.
شایان ذکر است آرامستان گیلیارد، یکی از آرامستان‌های قدیمی جامعه کلیمیان است که بسیاری از افراد جامعه کلیمی، در آن مدفون هستند. با وجودِ این، متاسفانه تعداد قابل توجهی از قبور، توسط اشخاص ناشناس تخریب شده است. کمیته بهشتیه انجمن کلیمیان تهران همواره توجه خاصی به این آرامستان مبذول داشته و اخیرا نیز فعالیت‌های خود را برای بهبود هر چه بیشتر شرایط آن، شدت بخشیده است. این آرامستان، در سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.
برگزاری مجمع عمومی سالانه‌ی انجمن کلیمیان تهران
مجمع عمومی عادی نوبت دوم انجمن کلیمیان تهران در تاریخ 12 مرداد ماه 1397 در کنیسای یوسف‌آباد و با حضور مسئولان نهادهای جامعه، همکیشان و نماینده‌ی وزارت کشور برگزار شد.
جلسه با ریاست سنی منوچهر سرافراز آغاز و مطابق رای‌گیری به‌عمل آمده در این مجمع، مهندس ناتان نامدار، مهندس آزاده بن‌زکریا، الیزا مسعودی‌پناه (مصری)، دکتر پژمان پورفخر و بهنام ریحانیان به عنوان اعضای هیئت رییسه مجمع عمومی انجمن کلیمیان تهران انتخاب شدند.
در این جلسه دکتر سامه‌یح، رئیس انجمن به قرائت گزارش کامل هیئت مدیره و کمیته‌های انجمن پرداخت و سپس فریدون طوبی گزارش بازرس انجمن را قرائت نمود. در ادامه‌ی جلسه، پرسش و پاسخ انجام شد و در پایان هیئت رئیسه اعلام کرد تاریخ انتخابات هیئت مدیره و بازرسان انجمن برای دوره‌ی جدید متعاقبا اعلام خواهد گردید.

 

 

برگزاری جشن تقدیر از دانش‌آموزان ممتاز کلیمی ‎
طبق روال هر ساله، به همت خانه جوانان یهود تهران، حمایت‌های انجمن کلیمیان تهران و همچنین پیگیری‌های کمیته جوانان، جشن تقدیر از دانش‌آموزان ممتاز کلیمی در کلیه مقاطع تحصیلی، به مدت سه شب در 4، 5 و 6 شهریورماه در تالار اجتماعات محبان برگزار شد.
در این مراسم هدایایی از طرف مسئولین جامعه و دبیران تعلیمات دینی به دانش‌آموزان ممتاز تقدیم شد. 





 

گزارش سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب
مهندس بهادر میکائیل
فعال اجتماعی و عضو کمیته فرهنگی انجمن کلیمیان تهران


اردیبهشت ماه هر سال، بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی ایران زمین، تحت عنوان نمایشگاه بین‌المللی کتاب برگزار می‌شود.
سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب که اولین تجربه دکتر عباس صالحی در مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر جوادی در مقام معاون فرهنگی این
وزارت‌خانه و رئیس نمایشگاه بود . پس از دو سال مجددا در مصلای امام خمینی (ره) برگزار گردید و همچون سال‌های قبل سالن بین‌الملل به مدیریت چهره نام آشنای جامعه کلیمی، دکتر غلامرضا نوعی میزبان غرفه جامعه کلیمی با نام انجمن کلیمیان تهران بود.
تیم مدیریت و برپا کننده غرفه انجمن کلیمیان با
بهره‌گیری از تجربه دو سال گذشته خود، حمایت بی‌دریغ و فراوان دکتر سیامک مره‌صدق، نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی، مشاوره و راهنمایی شورای روحانیت و نهایتاً مهر بی‌پایان هیات مدیره انجمن کلیمیان به ویژه ریاست و مسوول کمیته فرهنگی کار خود را از اسفندماه 96 آغاز کرد.
پس از کارهای ابتدایی و اولیه به منظور مکاتبه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی و تأییدیه حضور انجمن کلیمیان در نمایشگاه امسال، محل غرفه توسط مدیران در نیم طبقه اول شبستان مقابل غرفه آلمان و در نزدیکی صربستان و تونس دو مهمان ویژه امسال معین شد.
طراحی و اجرای دکوری متفاوت و زیبا، انتقال کتب و تجهیزات، تعیین زمان کنفرانس‌ها و همایش‌ها، انتخاب سخنرانان، متصدیان و کارشناس‌ها، طراحی و چاپ بروشورها و پوسترها از دیگر کارهایی بود که تا زمان شروع و آغاز به کار نمایشگاه انجام گرفت و نهایتاً نمایشگاه سی و یکم روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت ماه توسط دکتر عباس صالحی در مصلای امام خمینی (ره) رسماً افتتاح گردید. همچنین در همین روز ضیافتی توسط سرپرست وقت شهرداری تهران در برج میلاد و ضیافت دیگری به دعوت سفیر صربستان در باغ کتاب نیز برگزار گردید که نمایندگان غرفه انجمن کلیمیان در کلیه برنامه‌های فوق حاضر بودند.

یکی از دستاوردهای نمایشگاه امسال حضور جمعیت زیادی از علاقمندان و بازدیدکنندگان از غرفه‌های برپا شده بود که در سالن‌های نمایشگاه با دیدگاه‌های متفاوت و برداشت‌های اعتقادی – ادبی و اجتماعی گوناگون به چشم بازدیدکنندگان آمد و آنها را از تنوع در بیان هنر و ادبیات و غنای آن در فرهنگ ایرانی آگاه می‌ساخت.
تلاش برپاکنندگان غرفه انجمن کلیمیان بر این اصل قرار داشت که کتاب‌های مربوط به یهودیت و اعتقادات فرهنگی و اجتماعی یهودیان همچنین تاریخ طولانی زندگی یهودیان در ایران و موقعیت کنونی آنها در جمهوری اسلامی ایران را فراهم کنند و در اختیار علاقه‌مندان قـــرار دهند. امسال چندین کتاب جدید نیز در غرفه ارائه گردید:
* روزی که اسم خود را دانستم ،اثر هارون یشایایی
* آموزش زبان عبری، تألیف سادات منصوری با همکاری و ویرایش مهندس آرش آبایی
* علم الهی، با ترجمه مهندس امید محبتی مقدم
* پرندگان ایران، تألیف فرید مبصر
* معجزه‌ی باور ، نوشته کاترین عاشریان
همچنین یک قسمت مجزا برای نشریه افق‌بینا اختصاص یافته بود و آخرین شماره این نشریه نیز در ایام نمایشگاه عرضه گردید.
به علاوه در تمام مدت نمایشگاه، کارشناسان علوم دینی یهود و همکاران در مسائل اجتماعی و فرهنگی یهود و ایران در غرفه حاضر بودند و به سؤالات علاقه‌مندان پاسخ می‌دادند. فضای گفتگو نمایش‌گر فرهنگ تسامح و تعامل و خویشتن-داری بین مراجعه‌کنندگانی از ادیان مختلف و افراد با عقاید و نظرات متفاوت با یکدیگر بود.
امسال سه کنفرانس توسط مدیران نمایشگاه و غرفه انجمن کلیمیان برگزار گردید که مورد استقبال همکیشان و هم-وطنان عزیز قرار گرفت.
اول : نقش کلیمیان در دوران دفاع مقدس در سالن کنفرانس ملل یکشنبه 17 اردیبهشت
سخنرانان : حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار، رهبر دینی کلیمیان ایران ، دکتر سیامک مره‌صدق، نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس و هارون یشایایی چهره ماندگار جامعه کلیمی.

پیش از آغاز این کنفرانس از کتاب «روزی که نام خود را دانستم» اثر هارون یشایایی توسط معتمدین جامعه کلیمی به همراه مهندس حسین سبزه، معاونت اجرایی بخش بین‌الملل نمایشگاه رونمایی شد و همچنین کلیپی در مورد موضوع مورد بحث که توسط هارون یشایایی و آیدین برخورداری ساخته شده بود، پخش گردید.
در پایان این کنفرانس که مورد استقبال شایان
علاقه‌مندان قرار گرفت، دکتر غلامرضا نوعی نیز به ایراد سخنرانی پرداخت.
دوم : بررسی متون ادیان توحیدی و مشترکات آنها، چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه در سرای اهل قلم.
سخنرانان : هاراو صیون تهرانی به همراه نمایندگانی از سایر ادیان توحیدی .
سوم : وضعیت نشر در اقلیت‌های دینی پنجشنبه 20 اردیبهشت در سرای اهل قلم.
سخنرانان : هارون یشایایی به همراه نمایندگانی از سایر ادیان توحیدی
در طی مدت نمایشگاه خبرنگاران و گزارشگرانی به غرفه مراجعه و با مسئولین جامعه کلیمی و مدیران غرفه به مصاحبه پرداختند از جمله :
- گروه مستندسازی صدا و سیمای جمهوری اسلامی
- روزنامه مردم‌سالاری
- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
- خبرگزاری شبستان
- خبرگزاری ایرنا
- خبرگزاری روشا
- باشگاه فرهنگی شباویز
- خبرگزاری ایبنا
- Press Tv
- تارنمای آپارات
در روزهای برگزاری بسیاری از مسوولان و بزرگان علم و ادب در غرفه حضور یافته و اظهار محبت کردند و دفتر یادبود مربوط به این روزها را با نوشته‌های خود مزین کردند از جمله:
دکتر جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه، سید محمود دعایی، مدیر مسوول روزنامه اطلاعات و نماینده سابق مجلس
- مدیر مرکز قرآن آستان قدس رضوی
- مهندس عزت‌اله ضرغامی، رئیس سابق صدا و سیما
- مهندس مصطفی هاشمی طباء، رئیس سابق سازمان تربیت بدنی
- مدیران اداره امور اقلیت‌های مذهبی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- دکتر علی فریدونی مدیر کل امور مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- حجت‌الاسلام دکتر ارزانی، دبیر ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور
- حجت‌الاسلام مسچی، مشاور حوزه‌های علمیه در امور ارتباطات
- صابر قدیمی، نویسنده و طنزپرداز
- دکتر حاتمی، استاد دانشگاه تهران و ناشر برتر
- دکتر سعید تقوی ، ریاست سازمان امور اقلیت‌های مذهبی
- مدیریت موزه دفاع مقدس
- معاونت فرهنگی سازمان ارتباطات اسلامی
- دکتر غلام علی حداد عادل ، رئیس فرهنگستان لغت
- جواد انصافی، هنرمند و پژوهشگر
- حجت‌الاسلام امینی، معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت
- هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم
- سفیر صربستان در ایران
- هیأت مدیره و بازرسان انجمن کلیمیان تهران
- هیأت امنا و رئیس بیمارستان دکتر سپیر
- هیأت امنا و رئیس سرای سالمندان یهودی
- معتمدین و مسوولین کنیساها
- انجمن‌های اولیا و مربیان مدارس کلیمی
- دبیران عبری و دینی
- رئیس و هیأت امنای ستاد خیریه کوروش
- هیأت مدیره سازمان بانوان یهود ایران
- هیأت مدیره خانه جوانان
- هیأت مدیره گروه دانش‌آموزان سازمان دانشجویان یهود
- سرپرستان سازمان جوانان باغ‌صبا
- نمایندگانی از هیأت مدیره‌های انجمن‌های اصفهان و شیراز و کرمانشاه.
- ابراهیم سعیدیان، شاعر کلیمی
- سردبیر و هیأت تحریریه نشریه افق بینا
در خاتمه به معرفی مسوولین و دست‌اندرکاران نمونه انجمن کلیمیان در نمایشگاه سی و یکم می‌پردازیم :
مدیران نمونه : بهادر میکائیل، بهزاد نصیرزاده، آیلین تشخیصی، امید شایان‌مهر، آیدین برخورداری.
طراحی غرفه، دکور، بروشور و پوسترها : فرید هزقیاه
اطلاع‌رسانی : آیدین برخورداری
عکس‌های اولیه دکور و تدارکات : داوود گوهریان،
اجرای دکور و بروشورها و پوسترها: بهزاد نصیرزاده
مشاوران : فرانک عراقی، شهرام فروزان‌فر، فرزاد طوبیان، دکتر سیامک مره‌صدق، دکتر رامین لاله‌پور، حاخام حمامی لاله‌زار
تأسیسات (نور، برق) : امید کدخدا، سامان خالپری، پرهام ذکریاپور، سامان کهن، ژاکب شادی
کارشناسان مذهبی : هاراو صیون تهرانی ، هاراو مــــهرداد
ساسانی‌فرد، هاراو نیما رنگ‌کار، هاراو پیام خاکشور، امید شایان‌مهر، امید محبتی مقدم، دکتر رامین لاله‌پور
مهمانان ویژه حاضر در غرفه: حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار ، دکتر سیامک مره‌صدق، دکتر همایون سامه‌یح ، هارون یشایایی، مهندس آرش آبایی و فرانک عراقی
سرپرست‌های غرفه: شارونا هارون شیلی، فرانک عراقی، شهاب شهامی‌فر، رامین سخایی، فرشاد یادگار، شهرام فروزان‌فر و فرزاد طوبیان
متصدیان غرفه : پرسا برآوریان، شهاب اسحاقی، آیدین برخورداری، دلارام دلرحیم، فراز نعیموت، آنا جبرئیل، سارا لاله‌پور، بهاره کدخدا، سام یروشالمی، فراز یروشالمی، پیام کهن‌صدق، پویا مصری، آرین دانیال مفرد، سمیرا شادپور، دانیلا یومطوبیان، سامان سامه‌یح، فراز فروزان‌فر، لیورا رفوآ نورا موریم، پریسا برادریان، عسل بنایزدی ، الین یروشالمی، پرهام ذکریاپور، شایان ملکان، سینا شیرازی، شروین شیرازی، امید کدخدا، ستاره درخشان، لونا یومطوبیان، شادی شهامی‌فر، ادوین ملکان، آیدین برخورداری، شرمینه داوودزاده، الناز حریریان، الینور گنجی، دنیا کاهن، کامیار نظیری، مهیار نظیری، طناز حریریان و داوود گوهریان
همکاران: دکتر سلیمان کهن‌صدق، هرصل گلشیرازی، بهداد میکائیل، نغمه کدخدا، آزاده بن‌ذکریا، رامین شلومو و شادی نیسانی
در خاتمه امید است در جهت اعتلای فرهنگ غنی ایرانیان یهودی و شناخت هر چه بیشتر دین یهودیت به هم‌وطنان عزیز اقدام مؤثری صورت گرفته باشد. 






گزارش کمیته ورزش انجمن کلیمیان تهران
مهندس بهادر میکائیل
فعال اجتماعی و عضو کمیته ورزش انجمن کلیمیان تهران


در شش ماهه اول سال 1397 کمیته ورزش انجمن کلیمیان تهران همچون گذشته به منظور حفظ سلامت و ایجاد شادی و نشاط در بین جوانان، بانوان و خانواده‌های عزیز همکیش اقدامات زیر را انجام داد :
1. کلاس‌های زومبا و پیلاتس بانوان به مدیریت خانم آیلین تشخیصی و
مربی‌گری مهسا اسکویی در سالن مرحومه ژانت کهن‌صدق در ساختمان سرابندی.
2. کلاس‌های ایروبیک آقایان در مجموعه ورزشی پارسیان.
3. کلاس‌های Fit Dance ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان در سالن کهن‌صدق.
4. با همکاری و مساعدت آموزش و پرورش منطقه 6 و تلاش‌های بی‌وقفه رزیتا رحیمیان اقدام به تشکیل کلاس-های زیر گردید:
- آموزش شنا
- آموزش شطرنج
- آموزش دفاع شخصی
- آموزش تنیس روی میز
- آموزش والیبال
- آموزش هندبال
- آموزش صخره‌نوردی
5. کلاس‌های فوتبال ویژه دانش‌آموزان روزهای دوشنبه و چهارشنبه در مجتمع آموزش روحی شاد.
در این زمینه شایسته است از زحمات اعضای انجمن اولیاء و مربیان این مدرسه به ویژه ایلن ریحانیان تشکر و قدردانی کنیم.
6. برگزاری سه مسابقه فوتبال در زمین چمن مصنوعی شهید شیرودی به شرح زیر :
- بزرگسالان گیبور کلیمیان ، پیشکسوتان استقلال تهران
- جوانان گیبور کلیمیان ، مدرسه فوتبال پایتخت وابسته به باشگاه استقلال تهران
- منتخب دانش‌آموزان مدرسه روحی شاد و منتخب دانش‌آموزان مدرسه موسی بن‌عمران
شایان ذکر است برنامه فوق مورد استقبال بی‌نظیر و باشکوه همکیشان عزیز به ویژه بانوان و خانواده‌ها و جوانان جامعه کلیمی قرار گرفت، همچنین نمایندگانی از انجمن کلیمیان تهران، برخی کمیته‌ها، پیشکسوتان باشگاه استقلال و ورزش-دوستان نیز در این مسابقات حاضر بودند.
7. سفر تیم والیبال گیبور کلیمیان به شهرستان ارومیه و انجام مسابقه با تیم والیبال آشوریان ارومیه.
شایان ذکر است در این مسابقه تیم والیبال گیبور با نتیجه 3 بر 1 پیروز شد. همچنین هزینه‌های این سفر توسط اعضای تیم و همراهان تأمین گردید.
8. کلاس‌های فوتبال و والیبال ویژه نوجوانان و جوانان، روزهای فرد در مدرسه موسی بن عمران. 


گزارش کتابخانه مرکزی انجمن کلیمیان تهران
لیندا لوی‌شوقی
مسئول کتابخانه مرکزی انجمن کلیمیان تهران

همایش فرهنگی کتابخانه مرکزی انجمن کلیمیان تهران
کتابخانه مرکزی انجمن کلیمیان تهران 22 اردیبهشت ماه 1397 میزبان دکتر سیامک مره‌صدق نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی بود.
در ابتدا، مجری برنامه، حمید اقبالی (رئیس هیئت امنای کتابخانه) ضمن خیر مقدم به حضار در مورد فعالیت‌های کتابخانه بیاناتی ایراد نمود.
دکتر سیامک مره‌صدق در رابطه با گزارش سفر خود به سوریه و ملاقات با بشار اسد به سخنرانی پرداخت و با پرسش و پاسخ حاضرین، برنامه پایان یافت.

بنا به درخواست و پیگیری‌های مداوم دکتر سیامک مره‌صدق 134 جلد کتاب در زمینه‌های مختلف،
داستان‌های ایرانی، داستان‌های خارجی، روانشناسی، هنر، تاریخ ایران، تاریخ جهان، پزشکی، علوم اجتماعی و داستان‌های کودکان و نوجوانان از وزارت ارشاد به کتابخانه مرکزی انجمن کلیمیان تهران اهدا گردید.
به‌مناسبت بیست و پنجمین سالگرد تأسیس کتابخانه و رونمایی کتاب‌های اهدایی وزارت ارشاد برنامه دورهمی در تاریخ 13 تیرماه در کتابخانه مرکزی انجمن کلیمیان تهران برگزار گردید.
کتابخانه مرکزی انجمن کلیمیان تهران با
کتاب‌های جذاب و متنوع عضو می‌پذیرد. 
منتظر حضورتان هستیم

گزارشی از سرای سالمندان یهودی وابسته به انجمن کلیمیان تهران
فرانک عراقی
کارشناس ارشد روزنامه‌نگاری
موهای سپیدشان را که می‌بینی، قد خمیده و صورت و دست‌های چروکیده‌شان را که می‌بینی، دلت از غم پر
می‌شود. بعضی‌هایشان راه رفتن و حرف زدن را مدت‌هاست فراموش کرده‌اند.
گویی با زمین و زمان هم قهرند. با نگاهی خالی از زندگی به نقطه‌ای خیره می‌شوند و بعد از مدتی به جایی دیگر. اینجا زمان متوقف شده. بوی پیری و مواد ضدعفونی کننده از در و دیوار به مشام می‌رسد. اما در بین‌شان هم هستند کسانی که هنوز حواس‌شان به‌جاست و از دیدنت برق خوشحالی در چشمان‌شان می‌درخشد. همه روزی پیر خواهند شد اما امیدوارم هیچ پیری تنها نباشد. انگار منتظرند، منتظر عزیزانشان که گویی آنها را فراموش کرده‌اند. چند قطعه عکس تنها پل ارتباطی آنهاست. این‌هم غنیمتی است...


سالمندی بخش پایانی چرخه حیات آدمی است که با توجه به محدودیت قوای جسمانی، بیشتر از سایر بزرگسالان در معرض انواع بیماری‌ها قرار دارند. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و مسائل دیگر جامعه، فضاهای بخصوصی در شهرها به عنوان خانه سالمندان به وجود آمده که تحت نظر ارگان‌های مختلف دولتی و غیردولتی فعالیت می‌کنند.
اما هدف اصلی این مراکز، ایجاد فضایی امن و آرام برای آسایش فعالیت‌های سالمندان است. سالمندی یک جریان طبیعی در زندگی انسان است و خواه ناخواه مرحله جوانی و قدرتمندی می‌گذرد و روزگار پیری و سالمندی فرا می‌رسد. در این دوره شخص قادر به ادامه زندگی خود به طور مستقل نیست و محتاج کمک دیگران می‌باشد. بنابر تعریف سازمان بهداشت جهانی WHO هر فرد بالای ۶۰ سال سالمند تلقی می‌شود، ایــــن سازمان میانگین سنی را

این‌گونه طبقه‌بندی می‌کند:
۵۹-۴۵ : میانسال
۷۴-۶۰ : سالمند جوان
۹۰-۷۵ : سالمند
۹۰به بالا : خیلی سالمند
بررسی‌های جمعیتی نشان می‌دهد که جمعیت جهان رو به سالمندی است و روند آن در آینده سریع‌تر از قبل خواهد بود و ایران هم از این قضیه مستثنی نیست، جامعه کوچک ما نیز همین طور.
سرای سالمندان یهودی با بیش از ۴۰ سال قدمت دستمایه‌ای شد برای تهیه این گزارش. حدودا بیست سال پیش نیز از این مجموعه گزارشی تهیه کردم که در شماره ۴ نشریه بینا (سال ۱۳۷۸) به چاپ رسید. اکنون بعد از سال‌ها مجددا از این مرکز گزارشی تهیه کردم که تقدیم حضور خوانندگان نشریه می‌گردد.

سرای سالمندان یهودی در سال ۱۳۴۵ با عنوان «خانه‌ی پیران» و جهت دستگیری از بی‌خانمان‌ها و تنگدستان یهودی آن زمان و اسکان افرادی که از شهرستان‌ها به دنبال کاری به پایتخت می‌آمدند، توسط خیرین بنا نهاده شد.
صغری کاردان(کیوانی) از اولین بنیان گذاران این سرا بود که با پشتکار و تلاش فراوان به راه خود ادامه داد. بعد از انقلاب اسلامی نیز انجمن کلیمیان وقت به این سرا کمک فراوانی کرد اما در سال ۱۳۶۵با تعویض اعضای انجمن و ریاست دکتر منوچهر الیاسی، هیئت امنایی برای رسیدگی به مشکلات سرا انتخاب شد که با همت و پشتکاری مثال زدنی، سرا را از آن وضعیت نابسامان و عجیبی که داشت به محلی امن برای اسکان سالمندان و ناتوانان جامعه کلیمی تبدیل کردند و رفته رفته این مکان آن قدر پیشرفت کرد که امروزه می‌توان گفت در ایران جزو نمونه‌های خوب جهت نگهداری از سالمندان است.
این مکان که امروز به صورت باغی مصفا و سرسبز
می‌بینید، پیشتر از اینها بیغوله‌ای بود که جایگاه زباله وکهنه پاره‌هایی بود که با به آتش کشیدن همه این مواد زائد تبدیل به این مکان زیبا شد. سرای سالمندان امروز، مدیون زحمات بسیاری از زحمتکشان جامعه است، از جمله شادروان گاد نعیم که تلاش‌ها و از خود گذشتگی او هرگز از یادها نخواهد رفت. منوچهر سرافراز که امروز ریاست سرا را برعهده دارد و از یاران قدیمی گاد نعیم است، در مورد سرا می‌گوید:
ظرفیت سرا در حال حاضر حدود ۸۰ نفر است که ما درحال حاضر ۷۵-۷۰ نفر سالمند داریم که در بین آنها غیر یهودی نیز هست.
حدودا ۳۵ نفر پرسنل داریم که فقط دو نفر از آنها یهودی هستند و مابقی همه از هموطنان مسلمان ما هستند. این‌جا هیچ گونه خط قرمزی برای کسی نداریم، هر سالمندی که شرایط این سرا را داشته باشد پذیرا هستیم. منظورم از شرایط، این است که طبق تعرفه اداره بهداشت و بهزیستی کل کشور و استان عمل می کنیم. آزمایش‌های سالمندان را بررسی می کنیم. اگر بیماری مسری و خطرناکی مثل سل ریوی، یا زخم بستر پیشرفته نداشته باشند، آنها را می‌پذیریم، چرا که افراد سالمند اینجا از گل نازکتر هستند و مقاومت کمی در مقابل بیماری‌ها دارند و مستعد مبتلا شدن به هر نوع بیماری هستند. پرسنل مـا در
مرا در سالمندان بستری کردی چه بی رحمی تو حتی جمعه‌ها یادت نمی آید پدر داری  (حمید رضا عبدلی)

سه شیفت صبح، بعداز ظهر و شب به بهترین نحو از سالمندان مراقبت می‌کنند.
خوشبختانه وضعیت سرا به گونه‌ای است که در کشور درجه یک ممتاز هستیم و در این رابطه، لوح تقدیر و سپاس هم زیاد دریافت کردیم که در اینجا ملاحظه می‌کنید.
برنامه‌های رفاهی، هنری، تغذیه، و استراحت برای سالمندان برقرار است. حتی سالمندانی که قادر به حرکت هستند را به گردش هم می‌بریم. برنامه ورزشی مخصوص نیز داریم. هفته‌ای دو بار سالمندان حمام شده و نظافت در سطح عالی انجام می‌شود. علاوه بر این هفته‌ای سه روز پزشک برای معاینه سالمندان به سرا می‌آید.
از پزشکان هم‌کیش دکترنوئل(داخلی) و دکتر مره صدق (جراح) با سرا همکاری می‌کنند. اینجا داروخانه، اتاق پرستاری، وسایل و لوازم احیا داریم. کمتر جایی این‌همه امکانات دارد. ما حتی یونیت دندانپزشکی داریم و دکتر کهن صدق دندانپزشک، هفته‌ای یک‌بار برای معاینه سالمندان به اینجا می‌آید. بقیه دوستانی که با ما همکاری می کنند همه غیر یهودی هستند. متاسفانه افراد همکیش کمتر با ما همکاری می‌کنند. ما حدود ۱۵۰ متر آشپزخانه داریم.کف حیاط بازسازی و آسفالت شده و برای رفت و آمد سالمندان بسیار مناسب است.
اینجا بارها توسط شهردار وقت تهران آقای قالیباف، وزیر کار، و شهرداران مختلف مناطق چند گانه تهران بازدید شده که در این رابطه، ما توانسته‌ایم از کمک‌های آنها جهت بهبود وضعیت سرا بهره ببریم.
در مورد هزینه سرا باید بگویم که اینجا به صورت هیئت امنایی اداره می شود که عبارتند از: منوچهر سرافراز، اسکندر میکائیل، سیامک مره صدق و ارسطو بدیعی. فرید یاشار عضو هیئت مدیره انجمن کلیمیان نیز رابط سرا با انجمن است.
اینجا تعداد ۲۵ نفر سالمند داریم که با کمال تاسف باید بگویم هیچ خویشاوندی ندارند و هزینه‌ای نیز پرداخت
نمی‌کنند اما بقیه افراد ماهیانه هزینه‌ای پرداخت می‌کنند. تعدادی از خیرین نیز هستند که به سرا کمک می‌کنند، بهزیستی نیز به بعضی افراد که شرایط خاصی دارند کمک ناچیزی می‌کند.
اسکندر میکائیل عضو هیئت امنا در پاسخ به لزوم سرای سالمندان در جامعه کلیمی گفت: زندگی امروزه مثل قدیم نیست، خانه ها کوچک شده و خیلی از خانواده‌ها شرایط نگهداری از سالمندان را آن هم با وضعیت خاص ندارند. اما نکته‌ای که حائز اهمیت است این که اگر خانواده‌ها، پدر یا مادر خود را به سرا می‌سپارند، حداقل هفته‌ای یکبار به آنها سر بزنند و بچه‌های خود را به دیدن آنها بیاورند.
سرافراز نیز دراین رابطه گفت: البته نگه‌داری از سالمندی که مشکلات عدیده دارد در خانه امکان پذیر نیست، یقینا اگر سالمند به این مکان بیاید حتما عمرش طولانی‌تر خواهد شد و امکانات لازم در اختیار او خواهد گرفت. خانواده‌هایی هستند که متاسفانه بر سر نگه‌داری از سالمندشان با یکدیگر بگو مگو می‌کنند و این در واقع نوعی بی‌احترامی به سالمند است. متاسفانه در اثر همین بگو مگوها کینه‌ها و عداوت‌هایی به وجود می‌آید که به آسانی نیز از بین نمی‌رود، پس چه بهتر که قبل از همه این صحبت‌ها، راه درست را انتخاب کنند.
مشکلی که در سرا داریم این است که افراد معلول با افراد سالمندی که نسبتا سالم هستند در یک جا نگه‌داری می‌شوند و این مسئله درست نیست، اما کاری هم
نمی‌توانیم انجام دهیم، به جز این‌که اتاق‌های آنها جداست.
ما با ادارات مختلف طرف هستیم و باید جوابگو باشیم، نگه‌داری پرسنل، نگه‌داری فضای باغ، مدیریت این سیستم، همه و همه کار سختی است.
از مکان‌هایی که از قدیم در این باغ وجود داشته و همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد، کارگاه مصاپزی (پخت نان فطیر مخصوص عید پسح) است. این جا یک کنیسا نیز داریم که در مواقع خاص از آن استفاده می‌کنیم و سالمندانی که توانایی دارند برای نماز و عبادت به آن جا می‌آیند.
سرافراز به عنوان سخن پایانی چنین گفت:
درِ این سرا به روی همه باز است، اگر گذشته‌ی اینجا را با وضعیت امروزی آن مقایسه کنیم، می‌بینیم که تغییرات زیادی صورت گرفته است. من از دست‌اندرکاران اجتماعی می‌خواهم بدون اطلاع قضاوت نکنند، افرادی که اطلاعات و آمار دقیقی ندارند، نمی‌توانند درست اظهار نظر کنند. مسئولیت چنین مکانی بسیار سخت است. متاسفانه جوانان رغبتی به همکاری نشان نمی‌دهند. ما از آنها انتظار داریم که بیایند کار را یاد بگیرند تا ادامه دهنده راه ما باشند، اما حرف‌ها فقط در حد شعار است.
در پایان لازم است از کسانی که قدمی در بهبود این سرا برداشته‌اند نام ببرم و از آنها تشکر کنم. گرچه تعدادی از آنها دیگر در قید حیات نیستند ولی نام نیکشان وکارهای ماندگارشان همیشه در یادها باقی است.

شادروانان: صغری کاردان، گاد نعیم، فرنگیس حصیدیم، اختر شیرازی، سعید آقا بابا، عزت بامله، منزال میراخور، دکتر شفا.

و یاران همراه:
منصور وفامنصوری، فرح داور پناه، خانم برخوردار، فریده سیمانطوب


و در آخر این‌که سالمندان را فراموش نکنید و گاهی با دیداری دلشان را شاد کنید، چرا که همه‌ی ما روزی سالمند خواهیم شد. 

  

  



گزارش حضور جامعه ایرانیان کلیمی  در مراسم بیست و نهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)
مهندس بیژن آصف
نماینده انجمن کلیمیان تهران در ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی

پیرو دعوت ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی و نامه‌ی واصله به انجمن کلیمیان تهران جهت معرفی یک نفر نماینده برای تشکیل جلسه‌ی کمیته‌ی ادیان الهی برگزاری مراسم بزرگداشت بیست و نهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در جلسه‌ی انجمن کلیمیان تهران یهودا آصاف (بیژن آصف) به عنوان
نماینده‌ی انجمن کلیمیان تهران در ستاد مرکزی مراسم بزرگداشت بیست و نهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) انتخاب گردید.
روز یکشنبه 16 اردیبهشت 97 یهودا آصف (بیژن آصف) در جلسه‌ی ستاد مرکزی در محل ستاد واقع در حرم مطهر حضرت امام (ره) شرکت نمود که در این جلسه ادوین فرهاد نماینده‌ی انجمن آشوریان و خانم خادم نماینده‌ی انجمن زرتشتیان حضور داشتند.
در آغاز جلسه سردار موحدی ریاست ستاد مرکزی مراسم بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) به حاضرین در جلسه خوش آمد گفته و سپس در مورد برنامه‌های مراسم بزرگداشت سالگرد بیست و نهمین سال ارتحال حضرت امام بحث و گفتگو به عمل آمد که برنامه‌ها به شرح زیر تعیین و اعلام گردید.
برنامه‌ی ادای احترام ادیان الهی به ساحت بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در روز چهارشنبه 9 خرداد ماه در حرم مطهر و با حضور نمایندگان ادیان الهی در مجلس شورای اسلامی، روسا و اعضاء انجمن‌های مذکور و جمعی از آحاد مردم شریف. در این رابطه مقرر گردید دو اتوبوس برای انجمن کلیمیان، یک اتوبوس انجمن زرتشتیان و یک اتوبوس برای انجمن آشوریان و یک اتوبوس برای انجمن خلیفه‌گری ارامنه اعزام گردد. ضمنا یکی از روحانیون ارامنه به عنوان نماینده ادیان الهی مراسم دعا در کنار ضریح آن حضرت را عهده‌دار شود.
روز یکشنبه ششم خرداد ماه به نماینده‌ی انجمن کلیمیان تهران در ستاد مرکزی بزرگداشت مراسم بیست و نهمین سالگرد حضرت امام خمینی اطلاع داده شد که ساعت 6 بعدازظهر دیدار با یادگار حضرت امام، آیت اله حاج سید حسن خمینی در صحن پاویون حرم مطهر حضرت امام برگزار خواهد شد که در این دیدار از طرف جامعه‌ی کلیمیان تهران حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار، دکتر همایون سامه‌یح نجف‌آبادی و بیژن آصف حضور داشتند.
آیت اله سید حسن خمینی پس از ورود به پاویون به حضار خوش‌آمد گفته و سخنانی درخصوص حضرت امام راحل بیان نمود که در مورد فروتنی و خصلت بخشندگی ایشان و مبارزات سیاسی ایشان بود. در پایان سخنان یادگار حضرت امام راحل، سردار موحدی ریاست ستاد مرکزی برگزاری مراسم سالگرد حضرت امام، بیژن آصف را به عنوان نماینده انجمن کلیمیان تهران در ستاد مرکزی برگزاری بیست و نهمین سالگرد حضرت امام خمینی معرفی نمود که یادگار حضرت امام با خوشروئی تمام نامبرده را پذیرفته و احوالپرسی و محبت فرمود.
در این دیدار دوستانه آصف از ایشان دعوت کرد که در مراسمی که به منظور بزرگداشت حضرت امام راحل روز سه-شنبه 8 خرداد ماه در محل کنیسای یوسف‌آباد برگزار خواهد شد با حضور خود به جامعه‌ی کلیمیان افتخار دهد. طبق سنوات هر ساله روز سه‌شنبه 8 خرداد ماه مراسمی به مناسبت 29 سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی در محل کنیسای یوسف‌آباد با حضور سردار موحدی ریاست ستاد مرکزی برگزاری مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی، رضایی یزدی جانشین ریاست ستاد مرکزی، خالوئی عضو ستاد مرکزی و دکتر زارع معاون حجت‌السلام یونسی دستیار ریاست جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و دکتر همایون سامه‌یح رئیس انجمن کلیمیان تهران، ادموند معلمی و مهندس امید محبتی مقدم از اعضای محترم هیئت مدیره انجمن کلیمیان تهران و دکتر سلیمان کهن صدق نایب رئیس انجمن کلیمیان تهران و جمع کثیری از همکیشان عزیز و امید ماخانی بازرس انجمن کلیمیان تهران ساعت 30/9 بعدازظهر برگزار گردید.
برنامه با تلاوت آیاتی از تورات مقدس توسط یعقوب دانیال مفرد آغاز گردید. سپس بیژن آصف نماینده‌ی انجمن کلیمیان تهران در ستاد مرکزی بزرگداشت مراسم بیست و نهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی با شعار حضرت امام خمینی مبنی بر: ایران مال همه‌ی ماست، توحید مذهب همه‌ی ماست و ما همه ملت واحد هستیم با
ترجمه‌ی عبری آن مراسم را آغاز نموده به حضار حاضر در مراسم خیر مقدم گفته و در ابتدا از دکتر سامه‌یح ریاست هیئت مدیره انجمن کلیمیان تهران برای ایراد سخنرانی دعوت به عمل آورد. دکتر سامه یح در سخنانی در مورد انقلاب اسلامی و نظریات حضرت امام درخصوص
اقلیت‌های دینی صحبت کرد. سپس از سردار موحدی ریاست ستاد مرکزی برای سخنرانی دعوت به عمل آمد و وی درخصوص حضرت موسی علیه‌السلام و تشابهات اسلام و یهود مطالبی بیان فرمود. سپس جناب حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار ریاست دارالشرع مرکزی کلیمیان ایران نیز مطالبی درخصوص حضرت امام خمینی عنوان نمود. سپس هارون یشایایی پشت تریبون قرار گرفت، مطالبی در مورد ملاقات با حضرت امام خمینی در پاریس بیان نموده و به حمایت‌های جامعه‌ی ایرانیان کلیمی در راهپیمایی‌های سال 1357 و حضرت امام راحل اشاره کرد.
سخنران پایانی برنامه دکتر زارع بود که مطالبی در مورد ادیان و حمایت ادیان از انقلاب و امام راحل و همراهی با ملت بزرگ ایران برای پیشبرد این کشور سخنانی ایراد نمود.
در پایان برنامه جناب حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار برای روح پرفتوح حضرت امام و ملت ایران و حضار حاضر و میهمانان ارجمند دعا نمودند.
در این مراسم جمعی از خبرنگاران خبرگزاری‌های مختلف حضور داشتند.
برنامه پایانی مراسم بزرگداشت بیست و نهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی مراسم 14 خرداد بود که مقام معظم رهبری در این مراسم روز دوشنبه 14 خرداد ماه 97 ساعت 6 بعدازظهر وارد صحن مطهر حضرت امام راحل شدند و مطالبی درخصوص حضرت امام و دشمنی آمریکا با انقلاب ایران ایراد نمودند و ساعت 5/7 بعدازظهر مراسم پایان یافت.
در مراسم فوق از جامعه‌ی ایرانیان کلیمی حاخام دکتر یونس حمامی لاله‌زار، دکتر همایون سامه‌یح ریاست انجمن کلیمیان تهران، مهندس امید محبتی مقدم عضو هیئت مدیره‌ی انجمن کلیمیان و مسئول روابط عمومی انجمن کلیمیان و مهندس شاهین آشوری دبیر انجمن کلیمیان و بیژن آصف عضو هیئت مدیره انجمن کلیمیان، پرویز کهن عضو شورای کنیسای یوسف‌آباد، سلیمان گبائی‌زاده از کنیسای یوسف‌آباد، داوید یومطوبیان عضو کمیته املاک انجمن کلیمیان تهران، ابراهیم سعیدیان مسئول کانون فرهنگی و اجتماعی کلیمیان تهران و مردخای شموئلیان مسئول سایت و امور کامپیوتری انجمن کلیمیان تهران حضور داشتند. 





جشن پایان دوره مرکز موسیقی 
مهندس فریدون طوبی
مسئول مرکز موسیقی انجمن کلیمیان تهران

روز سه‌شنبه 13 شهریورماه 97 جشن پایان دوره هنرجویان مرکز آموزش موسیقی انجمن کلیمیان تهران با حضور گروهی از همکیشان عزیز و آقایان دکتر همایون سامه‌یح ریاست محترم انجمن کلیمیان تهران و ادموند معلمی سرپرست کمیته جوانان در محل این مرکز در ساختمان سرابندی برگزار شد و هنرجویان به اجرای برنامه پرداختند.
در انتها با اعطای تقدیرنامه از آنان قدردانی شد.
اسامی هنرجویان :
گروه اول پیانو : دبورا فروزانفر ، یائل یعقوبی، ربکا فروزانفر، آنااِل سله، شهاب اسحاقی و رونیتا سخایی
استاد آرسینه آوانسیان
گروه دوم ویلن : بارا مسجدی، الین دانیال مفرد، رامتین رفوآ
استاد نگین وحیدی
گروه سوم گیتار : نیما ساسانیان، نیکان هارونیان، رادین رفوآ
استاد ایمان صادقان
گروه چهارم تنبک : همنوازی سه آهنگ که با اجرای اورا مسجدی (هنرجو تنبک) و استاد طهماسب‌نیا (همراهی سه تار) که خود استاد تنبک و سه تار آموزشگاه نیز هستند، اجرا شد.
در پایان از انجمن کلیمیان تهران و کمیته جوانان تقدیر به عمل آمد. همچنین از دینا روبنیان مدیر برنامه، شروین شیرازی تدارکات و امید کدخدا مسئول سیستم صوتی ، قدردانی شد.

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید