انجمن کلیمیان تهران
   

نجات اله آنوبیان

   

 

مارینا ماه گرفته
اردیبهشت-تیر ماه  13
80

هنرمند کلیمی نجات اله آنوبیان
چه آفرینش زیبایی است وقتی مشتی قطعه ی بیجان و بیرنگ بی هیچ گیرایی در کنار هم به مجموعه ای تبدیل می گردند که روح و رنگ و زیبایی دارد، جان را شیفته و نگاه را می آراید. این آفریدن زیبایی نامش هنر است، ریشه در حسی ظریف دارد و پیشه ی هنرمندان است.
نجات اله آنوبیان در 1315 در شیراز متولد و تحصیلات خود را در رشته ی علوم طبیعی (تجربی) به پایان رساند. مدتی به کارهای دولتی پرداخته و سرانجام به کسب آزاد روی آورد. وی فعالیت هنری خود را در زمینه ی نقاشی از سن 50 سالگی شروع کرده و به ابداع طرح های نقش برجسته، کلاژ و پرسپکتیو می پردازد. تابلوهای وی آثاری کم نظیر محسوب می شوند و همان طور که در مصاحبه ای از سوی روزنامه ی خبر شیراز گفته است، الهام گرفته از طبیعت و نتیجه ی ذوق هنری و صبر و شکیبایی هستند.
وی در این زمینه در محضر هیچ استادی نبوده و ب این حال بیش از ده سال است که به خلق این آثار مشغول است. در بین آثار او تابلویی وجود دارد که گل و گلدان و شاخه هایش همه سنگ است اما روح لطیف و زیبایی دارد که نظر هر بیننده ای را جلب می کند، اگر از دور به آن نگاه کنید شاید بشود نامش را نقاشی گذاشت اما وقتی نزدیک تر بیایید و لمسش کنید، می بینید که هم نقش است و هم وجود، در واقع دنیایی است از سنگ هایی بدون تراش که تعدادشان بیش از هزار تکه است و کنار هم قرار گرفتن آنها روی بوم نقاشی ماه ها به طول انجامیده است.
گفته اند آنجا که طبیعت توقف کند هنر آغاز می شود، آنوبیان در خلق آثارش از طبیعتی که از یاد برده شده: چوب، سنگ، علف های خشک، تکه پارچه و ... استفاده کرده و با نگاهی تیز و دستانی ماهر آنها را به دنیای جان بخشی تبدیل می کند. از آثار دیگر وی که بسیار مورد توجه قرار گرفته، ساخت تابلوی شام آخر لئوناردو داوینچی است که به شیوه ی حجم سازی و پرسپکتیو کار شده و حدود 10 سانتی متر عمق دارد. در تابستان سال 1378 نمایشگاهی از آثار وی در نگارخانه ی شبنم شیراز برپا شد که مورد استقبال عده ی کثیری از مردم قرار گرفت. در این نمایشگاه بیش از سی اثر از این هنرمند به نمایش گزارده شد که با در خواست مجدد برپایی آن از سوی مردم روبرو گردید. از جمله آثار هنری این نمایشگاه تابلوهایی با موضوع طبیعت، آثار تاریخی مثل سعدیه و حافظیه، نمای مسجد تاج محل و مسجد النبی و چندین تابلوی دیگر با موضوعات مذهبی و ... بوده است. امید است که در آینده نزدیک، شاهد نمایشگاهی از آثار نجات اله آنوبیان در تهران باشیم.



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید