انجمن کلیمیان تهران
   

گزارشی از یک اتفاق خوب

   

 

مرجان یشایایی
روزنامه‌نگار
بهار 1396
 

پرندگان ایران معرفی کتابروز یکشنبه 17 بهمن 95 را می‌شود از روزهای خوش جامعه یهودی دانست. فرید مبصر، جوان پرتلاش جامعه کلیمی، بعد از سال‌ها توانست کتاب «راهنمایی میدانی پرندگان ایران» را به چاپ برساند و به همت او قدمی دیگر در راه علم نوپای پرنده‌شناسی مدرن کشورمان برداشته شد. یکشنبه 17 بهمن جمع کثیری در سالن استاد استاد جلیل شهناز در خانه هنرمندان واقع در خیابان ایرانشهر گرد آمدند تا در نود و دومین جلسه باشگاه طبیعت با عنوان «پرنده‌نگری در ایران، حال و آینده» شرکت کنند.
فرید مبصر چهره گمنامی در جامعه ما نیست. کمتر کسی از دوستداران طبیعت بوده که روزی تعطیل در هوایی خوش یا حتی نامساعد به طبیعت رفته باشد و خاطره‌ای از همقدمی با فرید را نداشته باشد. وی که سال‌ها دشت‌ها و کوه‌های ایران را زیر پا گذاشته امروز به یکی از طبیعت‌گردان و پرنده‌نگران نام‌آشنا در بین دوستداران این رشته بدل شده است. او صحبت‌های خود در مراسم رونمایی کتابش را با شرح این مقدمه شروع کرد که گشت و گذارش در طبیعت سبب شده تا به ضرورت وجود کتابی در زمینه شناسایی پرندگان ایران پی ببرد، اقدامی که آسان نمود اول ولی افتاد مشکل‌ها! کاری که تصور می‌کرد بیست روزه تمام شود، اما 4 سال به درازا کشید. مبصر را در راه تدوین کتاب، کارشناسان پرنده‌نگری ایران همراهی کردند، همان‌ها که به گفته وی چندین بار سبب شدند تا کار گذشته را کنار بگذارد و از نو شروع کند. او در صحبت‌های خود از همگی آنان به خاطر اینکه باعث شدند زحمتش زیاد شود و کار تدوین و انتشار کتاب دوباره و دوباره از سر گرفته شود تشکر کرد و همین ‌پیگیری با وسواس و دقت بوده که به گفته پرویز بختیاری، استاد و پیشکسوت پرنده‌نگری در ایران و کسی که مبصر وی را از استادان خود معرفی کرد، باعث انتشار بهترین کتاب پرنده‌نگری ایران شده است. سالن هنگام ادای توضیحات فرید درباره مشکلات انتشار کتاب از گردآوری و غربال اطلاعات گرفته تا پیچیدگی‌های فنی برای رنگ‌آمیزی بهتر کتاب سراپا گوش بود. برای ما و جمعی دیگر از دوستان ناآشنا با پرنده‌نگری، آنچه آن روز در جمع پرنده‌شناسان ایران گفته شد، فتح بابی جدید در موضوع تنوع طبیعت کشورمان و نگریستن به آن از زاویه‌ای دیگر بود. روزی بود که بار دیگر از ایرانی بودن و یهودی بودن خود احساس غرور کردم.
این برنامه غیر از رونمایی کتاب فرید به عنوان حسن ختام، شامل سخنرانی‌های کارشناسان پرنده‌نگری در ایران نیز بود. توحیدی‌فر به عنوان اولین سخنران صحبت‌های خود را با عنوان «سیر تکاملی پرنده‌نگری در ایران و وضعیت کنونی» به پایان برد. پس از آن رضا علی اصل درباره «پرندگان و جایگاه آن در تاریخ و فرهنگ ایران»، سید حامد موسوی درباره «باشگاه پرنده‌نگری ایران» و خانم عرب درباره «سایت پرنده‌نگری در پارک شهر تهران» سخنرانی کردند. جلسه با صحبت‌های دیگر کارشناسان، پرویز بختیاری با موضوع «رویکرد ما در مواجهه با کشتار پرندگان در فریدونکنار» و پورحسینی با موضوع «چشم‌انداز سه سال آینده پرنده‌نگری در ایران» ادامه پیدا کرد که هر کدام از سخنرانان اطلاعات جالبی را از پرنده‌نگری در ایران ارائه دادند.
لازم به ذکر است که در سازمان دانشجویان یهود نیز در روز 5 اسفند ماه برنامۀ ویژه‌ای به همین مناسبت برگزارشد و فرید مبصر به تشریح کامل روند تدوین کتاب خود پرداخت که با استقبال حضار کلیمی روبرو شد.
نشریه بینا موفقیت در انتشار کتاب راهنمایی میدانی پرندگان ایران را به "فرید مبصر" تبریک می‌گوید و آرزو می‌کند در این راه همواره قدم‌های استوار و خیر بردارد.
 

فرید مبصر فیلم بردار و پرنده شناس و نویسنده و عکاس

سخنرانی فرید مبصر

 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید