انجمن کلیمیان تهران
   

اسكار 2009 در محاصره ميليونر زاغه نشين

   


 نشریه متانا فروردین  
1388

فيلم "ميليونر زاغه نشين" به كارگرداني دني بويل در 10 رشته نامزد دریافت اسکار بود که با دریافت هشت جايزه بهترين فيلم اسكار 2009 شناخته شد.
"سرگذشت عجیب بنجامین باتن" با بازی براد پیت رقیب اصلی "میلیونر زاغه نشین" که در 13 رشته نامزد شده بود فقط در سه رشته برنده اعلام شد.
درفیلم «میلیونر زاغه نشین»، دنی بویل، کارگردانی که هیچ یک از آثار او به هم شباهت ندارد، با بی‌باکی سبک تازه‌ای از فیلم سازی را ارايه داده است که در آن از تمام عوامل سینمای سنتی و مدرن استفاده شده است. فیلم مستقلی که استودیوهای قدیمی چون «برادران وارنر» در هالیوود حاضر می‌شدند، هر بهایی را در ازای تهیه آن بپردازند.
بویل توانسته است، تماشاگر خود از هر سن و سال و طبقه اجتماعی، از هر ملیت و نژادی که باشند، به مدت دو ساعت به شدت تحت تأثیر داستان فیلم قرار دهد. او ضمن نمایش مستندگونه شرایط زندگی میلیون‌ها کودک خیابانی در خیابان‌های شهرهای مختلف هند، با یک پایان خوش بالیوودی، تماشاگران را به خانه می‌فرستد.
فیلم میلیونر زاغه نشین داستان چارلز دیکنزگونه زندگی یک نوجوان ۱۸ ساله یتیم و فقیر به نام جمال ملیک است که برای شرکت در یک مسابقه هوش تلویزیونی با یک جایزه ۲۰ میلیون روپیه‌ای انتخاب شده است اما جمال برای پول جایزه در این مسابقه شرکت نکرده است بلکه این کار برای اثبات عشقی است که او برای دختری به نام لاتیکا دارد.
لاتیکا هم چون میلیون‌ها تماشاگر دیگر در سراسر هند، از هواداران پروپاقرص این برنامه است. در فاصله بین دو قسمت این مسابقه تلویزیونی، جمال که بی‌سواد و مستخدم یک شرکت تلفنی در مرکز شهر مومبای است به اتهام تقلب دستگیر می‌شود و برای بازجویی به اداره شهربانی برده می‌شود.
پلیس می‌خواهد بداند که یک پسرک فقیر و بی‌سواد چگونه توانسته است به تمام سؤالات این مسابقه پاسخ بدهد؟
جمال برای نجات از بازجویی و شکنجه، داستان زندگی خود و برادرش را در حلبی آبادهای مسلمان نشین شهر مومبای برای رییس پلیس بازگو می‌کند. داستان گدايی در خیابان‌ها، درگیری با گنگ‌های خیابانی، سفرهای طولانی بر بام قطارهای مسافربری و داستان لاتیکا، دختری که جمال دوست داشته و یک روز او را گم کرده است.
هر بخش از داستان دردناک زندگی جمال، نشان می‌دهد که او چگونه پاسخ هریک از سؤالات ۲۰ میلیون روپیه‌ای را بدست آورده است اما در عمل داستان فیلم خود پاسخ به این پرسش کلی است که انسان‌ها چگونه از زندگی درس می‌گیرند.
دنی بویل، کارگردان فیلم میلیونر زاغه نشین، انواع مختلف فیلم سازی را تجربه کرده است. از فیلم‌های ترسناک تا فانتزی و خیالی، تا فیلم‌های علمی-تخیلی و درام معمولی. فیلم‌های «۲۸ روز بعد» درباره بیماری واگیرداری که اهالی کشور انگلستان را در آینده‌ای دور نابود می‌کند و فیلم «بیچ» با شرکت لئوناردو دی کاپریو درباره زندگی یک گروه بوهمی در جزیره‌ای دورافتاده در تایلند، از جمله معروف‌ترین فیلم‌های این فیلمساز هستند.
دنی بویل اخیراً در یک گفتگو با سایت سینمایی «ای وی» درباره کار مشترک با کارگردان، لاولین تندن، گفته است: «من مدت پنج ماه برای پیدا کردن بچه‌های فیلم که تعداد آنها زیاد بود و باید طوری انتخاب می‌شدند که بتوانند با هم کنار بیایند، با لاولین کار کردم. در این مدت فیلم به شدت تحت تأثیر لاولین قرارگرفت؛ نه فقط به خاطر زبان هندی که من نمی‌دانستم بلکه به خاطر چیزهایی که لاولین می‌دانست و من نمی‌دانستم.»
دنی بویل در ادامه این گفتگو می‌گوید: «کارگردان شدن و ساختن فیلم برای یک زن در هندوستان کار آسانی نیست. من وقتی بخش‌هایی از فیلم را که او تهیه کرده بود، دیدم و دقت و ظرافتی را که او در انجام این کار به خرج داده بود، فکر کردم این حق اوست که امتیاز همکار کارگردان را بدست آورد. فیلم میلیونر زاغه نشین بدون کمک لاولین تندون و آشنایی که او با هندوستان واقعی دارد، امکان‌پذیر نبود.»



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید