انجمن کلیمیان تهران
   

شيشه دو جداره

   

نغمه كدخد.ا 
 نشریه متانا مرداد  
1388

تاريخچه:
" شيشه‌گري يكي از قديمي‌ترين حرفه‌هايي است كه بشر به آن اشتغال داشته است. مصري‌ها سازنده اولين اشياي شيشه‌اي بوده‌اند كه ظروف به دست آمده از حفاري مصر قدمت 5 هزار ساله دارد. روميان نيز در فن شيشه‌گري مهارت داشته‌اند و در اين صنعت از سايرين پيشرفته‌تر بودند. در ايران نيز ساختن شيشه قدمت چند هزار ساله دارد. نخستين واحد ماشيني توليد شيشه ساختماني در ايران در سال 1340 شروع به كار كرد."
مقدمه
پنجره‌ها نور، زيبايي و گرما را به خانه مي‌آورند و منابعي براي آگاهي ما از تغيير زمان و آشنايي با موقعيت مكاني هستند. اما علاوه بر ايجاد نماي زيبا، سبب اتلاف انرژي به ميزان 40 درصد مي‌باشند كه اين مشكل با وجود فناوري جديد در توليد شيشه‌ها به راحتي قابل حل است.
انواع شيشه و كاربرد آن
شيشه‌هاي مسطح در دو نوع ساده و مشجر عرضه مي‌گردند كه عمده‌ترين مصرف‌ آن‌ها در كارهاي ساختماني و به صورت پنجره به شكل‌هاي مختلف از جمله: شيشه‌هاي شفاف، نيمه شفاف و رنگي،‌ جاذب حرارت، ايمني، دو جداره، سكوريت و ... مي‌باشد.
شيشه رنگي
اين نوع شيشه را به دو صورت مي‌توان به دست آورد:
1. با افزودن و كم كردن مواد اوليه در ساخت شيشه
2. شيشه ساده را در شيشه مذاب رنگي فرو مي‌كنند تا دو روي آن رنگي شود.
شيشه مسطح
اين نوع شيشه را با اضافه نمودن تور فلزي ميان آن مي‌سازند و عموماً در مكان‌هايي كه احتمال فرو ريختن در آن وجود دارد استفاده مي‌شود.
شيشه ضد آتش(پيركس)
ميزان استفاده سيليس در اين نوع شيشه بيشتر است. همچنين مقدار زيادي اسيد بوريك در آن به كار رفته است و در مقابل حرارت مقاومت قابل توجهي دارند. معمولاً در ساخت وسايل آزمايشگاهي و آشپزخانه مورد استفاده قرار مي‌گيرند.
شيشه سكوريت
اين شيشه‌ها مجدداً تا 700 درجه سانتي گراد گرم شده و به طور ناگهاني و تحت شرايط خاص و كنترل شده سرد مي‌شوند. مزيت اين شيشه‌ها به آن است كه در هنگام شكستن به قطعات ريز و مربع شكل تقسيم مي‌شوند كه آسيب رسان نيستند.
شيشه نشكن
اين نوع شيشه از متصل شدن چند لايه شيشه به وسيله ورق‌هاي نايلوني ساخته مي‌شود.
شيشه انعكاسي(بازتابنده)
همان گونه كه از نام آن بر مي‌آيد، اين شيشه‌ها منعكس كننده نور خورشيد هستند و در كاهش حرارت و درخشندگي نور مؤثرند كه به دليل وجود يك پوشش منعكس كننده نور و از جنس فلز يا اكسيد فلزي داراي اين خاصيت مي‌باشد.
شيشه دو جداره
اين نوع شيشه از دو لايه ساده و گاه رنگي شيشه كه به موازات يكديگر قرار مي‌گيرند و فضاي خالي آن ها با موادي همچون سيليكاژل پر مي‌شود ساخته مي‌شود. گاهي نيز در ميان دو لايه شيشه خلأ ايجاد می‌كنند.
استفاده اين نوع شيشه در بيمارستان‌ها، كتابخانه‌ها، وسايل نقليه عمومي مانند قطار‌ها و ... باعث كاهش آلودگي صوتي و حفظ انرژي حرارتي و برودتي مي‌گردد. همچنين مي‌توانند شدت صوت را به ميزان 50 درصد كاهش داده و آن را به 20 تا 30 درصد برسانند.
انواع شيشه دو جداره
1. شيشه دو جداره رفلكتيو (به منظور كنترل ميزان عبور نور و انرژي به داخل ساختمان)
2. شيشه دو جداره طلق دار (به منظور افزايش ايمني در برابر خطرات زلزله و سرقت، جلوگيري از ورود اشعه مضر UV خورشيد به داخل ساختمان)
3. شيشه دو جداره سكوريت (به منظور افزايش مقاومت شيشه در مقابل ضربه و شوك حرارتي و كاهش خطرات ناشي از شكست و سقوط شيشه)
شيشه هاي دو جداره و بدون فريم
نوع ويژه‌اي از شيشه‌هاي دو جداره هستند كه يكي از لايه‌هاي شيشه بزرگ‌تر از لايه ديگر است كه ساختاري يكپارچه به نماي ساختمان‌ها مي‌دهد. در اين ساختار لايه بزرگ‌تر به صورت مستقيم بر روي فريم فلزي با چسب مخصوص چسبيده مي‌شود. در اجراي اين نوع شيشه رعايت برخي ملاحظات همچون: محاسبه ميزان حداقل ضخامت، رعايت استاندارد ايمني در انتخاب نوع شيشه بيروني، سازگاري چسب مصرفي در بخش توليد و نصب و ساير نكات فني و تكنيكي مرتبط لازم و ضروري است.
موارد كاربرد
1. انواع ساختمان‌هاي مسكوني، ‌تجاري و اداري
2. فروشگاه‌هاي مدرن
3. انواع نماهاي WALL CURTAIN
4. سقف‌هاي شيشه‌اي



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید