انجمن کلیمیان تهران
   

فلسفه يهودي در قرون وسطي

   

مرداد 84

 

نويسنده: دن كوهن شرباك
مترجم: علي رضا نقدعلي
انتشارات:
مركز مطالعات و تحقيقات اديان و مذاهب
 

 

به همت مركز مطالعات و تحقيقات اديان و مذاهب و بوسيله مترجم و دانشمند فاضل «علي‏رضا نقدعلي» كتاب فلسفه يهودي در قرون وسطي نوشته «دن كوهن شرباك» به فارسي برگردانده شده است.

اين كتاب در شش فصل به سير تحولات فكري فلاسفه و روحانيون يهودي تا اواخر قرن پانزدهم ميلادي مي‏پردازد. در فصل اول به طور مختصر در مورد حيات و انديشه يهودي قبل از قرون وسطي سخن گفته مي‏شود. در فصول بعدي علاوه بر توضيح مباني فكري يهوديان، عقايد و انديشه‏هاي روحانيون، حكما و فلاسفه يهودي قبل از انقلابات صنعتي اروپا و رنسانس مورد بررسي قرار مي‏گيرد. ناشر محترم در مقدمه كتاب مي‏گويد: «اين كتاب تأثير الهيات مطرح در كتاب مقدس (تورات) و الهيات حاخامي (تورات شفاهي) را بر رشد و تكامل فلسفه يهودي در قرون وسطي بررسي مي‏كند».

مقدمه كتاب با اين سؤال آغاز مي‏شود كه «فلسفه يهودي چيست ...؟ و نويسنده پاسخ مي‏دهد شك نيست كه اسرائيليان قديم منشاء جهان و ذات و فعل خدا را به گونه‏اي فلسفي مورد تأمل قرار داده‏اند. از اين رو كتاب مقدس عبري با شرحي از آفرينش مورد تأمل قرار مي‏گيرد» و در جاي ديگر مي‏گويد: «فصلي از اين كتاب با بررسي اجمالي رشد يهوديت مبتني بر كتاب مقدس آغاز مي‏شود، جنبه‏هاي اصلي انديشه كتاب مقدس را آن طور كه برآمده از دوران مشايخ (سنهدرين) تا ويراني هيكل دوم در سال 70 ميلادي است برجسته مي‏كند» و از آن جا تأثير تفكر يوناني و اسلامي بر انديشه يهود تا اواخر قرون قرون وسطي مورد بررسي قرار مي‏گيرد.

مطالعه اين كتاب را به همه علاقمندان به بررسي تاريخ تحولات انديشه در دين يهود توصيه مي‏كنيم.

 

مقاله مرتبط

مقاله مرتبط

مقاله مرتبط

مقاله مرتبط

مقاله مرتبط

مقاله مرتبط

مقاله مرتبط

مقاله مرتبط

مقاله مرتبط



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید