انجمن کلیمیان تهران
   

قدیمی ترین کنیسه های قاره آمریکا

   

 

-

تابستان 99
 

کاهال زور: کنیسا (کنیسه)ی کاهال زور ایسرائل از قدیمی­ترین کنیساهای قاره آمریکا می­باشد که در حدود سال 1636 توسط یهودیان سفارادی پرتغالی و اسپانیایی در شهر رکیف برزیل بنا شد. رکیف (رویترز) در سواحل شمال شرقی برزیل، گنجینه­ای شناخته شده از تاریخ یهود در جهان جدید است. در بزرگترین کشور کاتولیک جهان، که مشهورترین نماد آن مجسمه مسیح در ریودوژانیرو است، این کنیسا به نمادی مهم از میراث یهودیت در برزیل تبدیل شده است. این کنیسا در آن زمان نیایشگاه جامعه­ای متشکل  از1450 یهودی بود. در سال 2001 پس از بازسازی تصمیم بر آن شد که این مکان مقدس به عنوان موزه مورد بازدید عموم قرار گیرد.




KahalZur Israel Synagogue

 
تورو: در حال حاضر قدیمی­ترین کنیسا در کشور آمریکا، کنیسای تورو می­باشد که در سال 1759 در نیوپورت، رود آیلند ساخته شده است. طراحی این کنیسا توسط معمار انگلیسی به نام پیتر هریسون صورت گرفت. این تنها کنیسای به جا مانده از دوران استعمار می­باشد و هنوز هم جماعت فعال ارتدکس در این مکان مقدس فعالیت می­کنند. کنیسا همچنین دارای نامه­ای از رئیس جمهور وقت آمریکا، جورج واشنگتن، می­باشد که در سال 1790 به مدیر کنیسا فرستاده شد. این نامه که درباره اهمیت کثرت­گرایی مذهبی و آزادی سخن می­گوید، سالانه توسط سخنرانان بازخوانی می­شود.



Touro Synagogue  
 
 
 
 
 
Touro Synagogue


کاهال کادوش: کاهال کادوش بت الوهیم[1]، به عنوان دومین بنای قدیمی مقدس یهودیان واقع در چارلستون، کارولینای جنوبی می­باشد که در سال 1749 تأسیس شد.
این کنیسا اغلب به عنوان خانه اصلاحات یهودیت در ایالات متحده ذکر شده است. جماعت یهودیان لیبرال خواستار تغییرات و تا حدودی اصلاحات قوانین سنتی بودند، از جمله آنان خواهان ترجمه انگلیسی دعاها و نمازها به زبان انگلیسی بودند.
این کنیسا با نمای با شکوه معماری به سبک یونان باستان در سال 1840 واقع در خیابان 90 هاسل در چارلستون بنا شد. چارلستون به عنوان زادگاه اصلاحات در ایالات متحده آمریکا برای یهودیت شناخته شده است. این ساختمان جایگزین بنایی بود که در سال 1794 به سبک گرجستانی ساخته شده و در سال 1838 در اثر آتش سوزی تخریب گردیده بود.






 KahalKadosh Beth Elohim (KKBE)
 
شعریت ایسرائل: کنیسای شعریت ایسرائل یکی از قدیمی­ترین کنیساهای ایالات متحده آمریکا می­باشد که در سان­فرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا تاسیس شده است. جماعت کنیسای شعریت ایسرائل که معتقد به اصلاحات بودند، بخاطر رویکردهای ابتکاری خود در عبادت از جمله استقبال از زوج­های بین ادیان و تمرکز گسترده جماعت بر عدالت اجتماعی شناخته می­شدند. کنیسای مذکور همچنین بخاطر طرح بنای مقدس خود که دارای بسیاری از نقاشی­های دیواری یهود، از جمله نمادهای کلاسیک یهودیت مانند ده فرمان ، تورات و منورا را به تصویر می­کشد، مشهور گردیده است. بعد از زلزله سال 1906 سانفرانسیسکو که تنها خسارت محدودی متوجه بنا گردید، این کنیسا به یک مقصد گردشگری محبوب برای علاقه­مندان به معماری تبدیل شده و از سال 2012 نیز در فهرست ملی اماکن تاریخی قرار گرفته است.
 



Sherith Israel Synagogue
 
چهل و یک یهودی شجاع پیشگام ، بزرگترین گروه یهودیانی بودند که در روزهای استعماری در آمریکای شمالی، در 11 ژوئیه سال 1733 به ساوانا رسیدند، اگر چه این سفر دشواری بود ولی آنها در نزدیکی کارولینای شمالی اقامت گزیدند. یهودیان اشکنازی و سفارادی که در اروپا در شرایط سخت زندگی می­کردند به امید روزهای بهتر به این کشور مهاجرت کرده بودند. این مکان مقدس در سال 1735 توسط یهودیان اسپانیایی و پرتغالی سازمان یافته و از قدیمی­ترین مکان­های مقدس جهت جماعت یهودیان کشور است.
ساوانا میزبان موج بزرگی از مهاجران یهودیان آلمانی بود که از حدود سال 1840 آغاز شد و تا سال 1874 ادامه یافت و از این رو دیگر کنیسای کوچک در خیابان لیبرتی و پری لین برای جماعت رو به رشد یهودیان کافی نبود و در اول مارس 1876 ، سنگ بنای ساختمان فعلی نهاده شد.
 
                             
Mickve Israel Synagogue

رودف شالوم: جماعت رودف شالوم قدیمی­ترین کنیسای اشکنازی­ها در نیمکره غربی می­باشد که در سال 1795 در فیلادلفیای پنسیلوانیا توسط یهودیانی که از کشورهای آلمان ، هلند و لهستان مهاجرت کرده بودند، تأسیس شد. از آنجا که این جماعت تصمیم به پیروی از دستور نماز آلمانی هلندی گرفتند، در سال 1812 توسط دیوان عالی پنسیلوانیا به عنوان انجمن آلمانی عبری (رودف شالوم) شناخته شد. این مکان مقدس از لحاظ تاریخی به دلیل رهبری خود در اصلاحات یهودیت در مجامع عبری آمریکایی و به دلیل تأثیر معنوی آن بر یهودیان و برای ساختمان بی نظیر خود در سال 1927 در فهرست ملی مکان­های تاریخی برای چندین دهه قرار گرفته است. این مکان مقدس به عنوان تنها کنیسای سبک بیزانس-موریش[2] (تلفیق معماری روم و اسلامی) در کشور شناخته می­شود، این بنای برجسته توسط فرانک فرنس طراحی شده که یکی از معروف­ترین معماران فیلادلفیا در زمان خود بوده است.
 



                          







Rodeph Shalom, Ashkenazic Synagogue
 
 
 
منابع
https://mickveisrael.org/
https://www.kkbe.org/
https://www.arcadiapublishing.com/
https://www.tourosynagogue.org/
https://www.reuters.com/
https://rodephshalom.org/
 


[1]   קהל קדוש בית אלוהים-  KahalKadosh Beth Elohim (KKBE)
[2] Byzantine-Moorish


مقاله های مربوط:
قدیمی ترین کنیسه های قاره آمریکا
قدیمی ترین کنیسه های قاره آسیا
قدیمی ترین کنیساهای قاره آفریقا
قدیمی ترین کنیساهای اروپا
قدیمی ترین کنیسه‌های قاره اقیانوسیه
گذری بر تاریخچه ی کنیساهای تهران کوروش
گذری بر تاریخچه کنیسه های تهران «کنیسای حئیم  »
گذری بر تاریخچه کنیساهای تهران - اتفاق
گذری بر تاریخچه ی کنیساهای تهران دروازه دولت
گذری بر تاریخچه ی کنیساهای تهران ملاحنینا
گذری بر تاریخچه کنیساهای تهران کنیسای پل چوبی
کنیسای زرگریان و مدرسه ی اتحاد نو
کنیسای ابریشمی و مجتمع آموزشی موسی ابن عمران
گزارشی مختصر از وضعیت کنیساهای شهر یزد
تاریخچه گذرگاه ادیان توحیدی و ارتباط آن با کنیسای تاریخی حَییم
گفتگوی ادیان: زمینه ها و فرصت های اخلاقی
گزارشی از موزه ی کلیمیان تهران
 



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید