انجمن کلیمیان تهران
   

5-لبنیات

   

 

یوسف محبتی


 

5-لبنیات
بطوری که قبلاً اشاره شد یکی از منابع درآمد و امرارمعاش قوم یهود بعد از کشاورزی دامداری بود، بنابراین استفاده از لبنیات چه به منظور تغذیه و یا دادوستد در میان آنان رواج داشت. مسأله‌ی مهمی که باید تذکر داد مقامی است که تورات به شیر و به همراه آن عسل داده زیرا هرگاه قصد تورات تعریف و تمجید از سرزمین کنعان بوده آن را به سرزمینی که شیر و عسل در آن روان است مانند کرده‌است.
زیرا هر گاه سرزمینی به اینگونه توصیف گردد دال بر آن است که آن مکان از نعمت حاصلخیزی و وفور و برکت و نعمت فراوان برخوردار است.( سفر خروج، باب3: آیه‌های8 و17. ایضاً سفر خروج، باب13 آیه‌ی5. ایضاً صحیفه‌ی یوشع، باب5: آیه‌ی6.)
در کتاب مقدس آیات متعددی به چشم می‌خورد که نشان‌دهنده‌ی آن است که مصرف انواع شیر حیوانات حلال گوشت در بین قوم یهود رواج داشته و از شیر حیواناتی مانند گاو( سفر پیدایش،باب 18: آیه‌ی8.) و گوسفند( سفر تثنیه، باب32: آیه‌ی14.) و بز( کتاب امثال سلیمان‌نبی، باب27: آیه‌‌ی27.) تغذیه می‌کردند. علاوه از شیر استفاده از کره( سفر پیدایش، باب18: آیه‌ی8. ایضاً سفر تثنیه، باب32: آیه‌ی14. ایضاً کتاب دوم سموئیل، باب17: آیه‌ی29.) و پنیر( کتاب اول سموئیل، باب17: آیه‌ی18 ایضاً کتاب دوم سموئیل، باب17: آیه‌ی29.) مورد توجه بود. کره را به مناسبت سهولت تهیه از قدیم می‌شناختند. شیر را با عسل آمیخته کرده و می نوشیدند بطوری که گفته شد در تورات بارها کلمه‌ی شیر را با عسل مترادف کرده و این خود موضوع مهم و قابل توجهی از لحاظ علم تغذیه بیان می‌کند. هر چند که شیر یا عسل هر کدام به تنهایی دارای انواع ویتامین‌ها و موادغذایی و معدنی می‌باشند لیک هر یک دارای کمبودهایی می‌باشند و در صورتی که با هم خورده شوند مکمل یکدیگر می‌شوند.
شیر غذای خوب برای همه به خصوص کودکان بشمار می‌آید. لیک محیط مناسبی برای رشد انواع میکروب‌ها می‌باشد و در صورتی که پاستوریزه و استرلیزه نگردد و به حالت خود در مجاورت هوا قرار گیرد بزودی فاسد می‌گردد به علت اینکه خاصیت ضد میکروبی ندارد. اما در عوض عسل دارای خاصیت ضدعفونی و میکروبی عجیبی دارد و اگر صدها سال به حالت خود بماند بدون اینکه فاسد گردد تغییر نمی‌کند. حال اگر این دو با هم مخلوط شوند کمبودهای همدیگر را خنثی می‌کنند و به شیر مواد قندی و معدنی بیشتر و خاصیت ضدمیکرویی می‌دهد و این خود یک غذای مطلوب و سرشار از ویتامین‌ها و املاح‌معدنی محسوب می‌گردد.
 


سایر قسمت ها:
مقدمه
*** فصل اول :منتخب آیاتی از کتاب مقدس تورات- راجع به خوراک و خوراکی و خوردن و نخوردن آنها*** بخش اول
منتخب آیاتی از کتاب مقدس تورات- راجع به خوراک و خوراکی و خوردن و نخوردن آنها  بخش دوم
منتخب آیاتی از کتاب مقدس تورات- راجع به خوراک و خوراکی و خوردن و نخوردن آنها بخش سوم
***فصل دوم *** بخش اول - زندگی روزانه و امرار معاش 1- شبانی و گله داری
2-کشاورزی
3-نفوذ کشاورزی و دامداری بر دعاها و برکت‌ها
4-نگاه مختصری به قوانین مربوط به کشاورزی
5-قحطی
**بخش دوم***تغذیه در قوم یهود***1-آداب غذا خوردن
2-پخت‌وپز
3-روغن
4- میوه‌ها
5-لبنیات
6-گوشت***1-کلیاتی راجع‌به گوشت و چگونگی استفاده از آن:
*2-حیوانات پاک و ناپاک و مشخصات آنها
*3-قوانین مربوط به حیوانات پاک
*4-قوانین ذبح حیوانات
*5-خون و پیه حیوانات
7-ماهی
8-مشروبات الکلی



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید