انجمن کلیمیان تهران
   

3-نفوذ کشاورزی و دامداری بر دعاها و برکت‌ها

   

 

یوسف محبتی


 

نفوذ کشاورزی و دامداری بر دعاها و برکت‌ها
نباید فراموش کرد که حرفه کشاورزی و دامداری آنقدر در کلیه شئون یهودیان ریشه دوانده و در تاروپود زندگی آنان جای گرفته که حتی بر روی نبوت‌ها و دعاها و برکت‌ها و نفرین‌های بزرگان و پیامبران یهود اثر گذاشته است. بزرگان و اجداد این قوم در بهترین و گیراترین دعاهای خود به رونق امور کشاورزی و وفور و فراوانی محصولات دامی و زراعی اشاراتی کرده‌اند.
پیامبران هم از قبیل حضرت داوود(کتاب مزامیر باب23 تمام آیات. ایضاً کتاب مزامیر، باب104آیه‌ی14.) و حضرت عاموس(عاموس نبی باب4: آیه‌های11-7. ایضاً، باب8: آیه2. عاموس نبی باب9: آیه‌های15-11. اینک خد-ا می‌گوید: ایامی می‌آید که شیار کننده به درو کننده خواهد رسید و پایمال‌کننده انگور به کارنده‌ی تخم... و تاکستان‌ها غرس کرده شراب آنها را خواهند نوشید و باغها ساخته میوه‌ی آنها را خواهد خورد.) و عده‌ی دیگری از پیامبران از لغات و اصطلاحات مربوط به حرفه‌ی کشاورزی در کتاب‌ها و نوشته‌های خود زیاد بکار برده‌اند حتی خد-ا طبق وعده‌ای که به بنی‌اسراییل داده است در صورتی که به فرمان‌ها و اوامرش گوش فرار داده و گناهی نورزند و مستضعفین را یاری داده و به آنها مدد رسانند، محصولات آنان را از هر آفتی محفوظ نگهداشته و در عوض به فراوانی و وفور آنان می‌افزاید(توضیحات). اولین دعایی که راجع‌به این موضوع در کتاب مقدس آمده دعای حضرت اسحاق به حضرت یعقوب می‌باشد و دیگر دعا دعای حضرت موسی به سبط(توضیحات) یوسف(توضیحات) است(توضیحات). حضرت موسی از جانب خد-ا به بنی‌اسراییل توصیه می‌کند که اگر به فرمان‌ها و دستورهای خد-ا عمل کنند خد-ا کلیه‌ی نعمت‌های آسمانی و زمینی را به آنان ارزانی داشته و به کلیه‌ی محصولات و دسترنج ایشان را برکت خواهد داد(توضیحات) و در غیر این صورت و اطاعت نکردن اوامر خد-ا کلیه این برکت‌ها از آنان گرفته خواهد شد و به قحطی و سرگردانی دچار(توضیحات) خواهند شد. در تلمود فصل و بخش‌های متعددی راجع‌به کشاورزی و قوانین مربوط به آن اختصاص داده شده است، در نماز روزانه و فصلی هم دعاهای بخصوصی راجع‌به برکت و فراوانی محصولات کشاورزی یافت می‌شود.
در یکی از مزامیر حضرت داوود که بصورت سرود می‌باشد طی یک ضر‌ب‌المثل نمونه مانندی نتیجه‌ی کار و کوشش رادر امر زراعت و کشاورزی در چند خط بصورت جالبی بیان کرده است: آن که با گریه برای زراعت تخم بیرون می‌رود، هر آینه با شادی برخواهد گشت و بافه خویش را خواهد آورد(کتاب مزامیر، مزمور126: آیه‌های6-5.) که مرادف آن در فارسی چنین است:
نابرده رنج، گنج میسر نمی‌شود.
 


سایر قسمت ها:
مقدمه
*** فصل اول :منتخب آیاتی از کتاب مقدس تورات- راجع به خوراک و خوراکی و خوردن و نخوردن آنها*** بخش اول
منتخب آیاتی از کتاب مقدس تورات- راجع به خوراک و خوراکی و خوردن و نخوردن آنها بخش دوم
منتخب آیاتی از کتاب مقدس تورات- راجع به خوراک و خوراکی و خوردن و نخوردن آنها بخش سوم
***فصل دوم *** بخش اول - زندگی روزانه و امرار معاش 1- شبانی و گله داری
2-کشاورزی
3-نفوذ کشاورزی و دامداری بر دعاها و برکت‌ها
4-نگاه مختصری به قوانین مربوط به کشاورزی
5-قحطی
**بخش دوم***تغذیه در قوم یهود***1-آداب غذا خوردن
2-پخت‌وپز
3-روغن
4- میوه‌ها
5-لبنیات
6-گوشت***1-کلیاتی راجع‌به گوشت و چگونگی استفاده از آن:
*2-حیوانات پاک و ناپاک و مشخصات آنها
*3-قوانین مربوط به حیوانات پاک
*4-قوانین ذبح حیوانات
*5-خون و پیه حیوانات
7-ماهی
8-مشروبات الکلی



 

 

 

Back Up Next 

 

 

 

 

استفاده از مطالب اين سايت تنها با ذكر منبع (بصورت لینک مستقیم) بلامانع است.
.Using the materials of this site with mentioning the reference is free

این صفحه بطور هوشمند خود را با نمایشگرهای موبایل و تبلت نیز منطبق می‌کند
لطفا در صورت اشکال، به مسئولین فنی ما اطلاع دهید